Cevap: 25.000 Kişilik Stadyum Kararını Kınıyorum
Yaklaşık 3 saate yakın bir zamandır bu konu ile ilgili internette araştırma yapmaktayım..Neden mi?Çünkü 1-2 gündür H.Yerlikaya'nın SRT de cumartesi günü yapmış olduğu özel bir röportajın açıklamsını aradım..Ama bulamadım..Malesef Srt sağolsun o kadar gerksiz haberleri sitelerine yüklamelerine rağmen bu önmeli açıklma haberini siteye koymamışlar..Bu konuda o kadar çok mesaj yazdım ki sayısını hatırlamıyorum..Her mesajda yapılacak stat projesi 30 binin altında olursa kesinlikle kabul edilmemeli diye de belirtmiştm..Bundan 1 hafta önce internette bizimlen aynı kaderi paylaşan;aynı bizim gibi mevcut stadını verip yerine modern bir stat yapılması isteyen Malatya'nın protokolunun imzalandığını ve stat kapasitesinin 25 bin olduğunu öğrenince kafamda bazı soru işaretleri olmuştu..Çünkü içimden bir ses Toki bize de 25bin kapasiteli stat yapacak diye de düşünmüştüm..Korktuğum başıma geldi çünkü Toki Malataya ya 25 bin kapasiteli stat yapıyorum eğer Sivas'a 30bin üzeri yaparsam sonra Malatyalılar tepki gösterirler diye düşünerek bence bizim stat kapasitesini 25 binin üzerine özellikle çıkarmadılar..Yine söylüyorum eğer yeni stat kapasitesi 25bin olacaksa kesinlikle 4 Eylül Stadını vermeyelim..Çünkü mevcut stadımız şu an kapasite olarak 2009 daki tadilatla;yapılan yeni tribünle birlikte 17bine ulaşmış durumda..Durum böyleyken sadece 8 bin kişilik bir kapasite için niye şehrin göbeğindeki 4 Eylül Stadını yıktırıp yerine 25 bin kişilik hem de uefa kriteri bakımından oldukça düşük bir kapasiteli bir stat yaptıralım..Madolyonun diğer yüzüne gelince:Peki diğer illeri neden dah yüksek kapasiteli statlar yapılıyor;Trabzona 42 bin kişil stat yapıyorlar;artık yanında 200 Trilyonluk da (Spor Salonları ,kamp Eğitim Merkezleri,Açık ve Kapalı Sahalar,tenis kortları v.b)tesisler yapılıyor..Trabzon tohumluk mu arkadaşlar ?Erzurum'a bir çırpıda 600 Trilyon harcanıyor;nbiye Sivas'a karşı bu kadar cimri davranıyorllar;BU ŞEHRİN SAHİBİ YOK MU?Başbakanımızın en çok sevdiği sporcu olan milletvekilimiz Hamza Bey ağırlığını koyup kapasiteyi 30binin üzerine çıkarmaya gücü yetmiyor mu?Seçim öncesi bu kapasite mutlaka artırılıp 30binin üzerine çıkarılmalı ;ya da mevcut stat yıkılmayıp kullanılmaya devam etmelidir..UMARIM SİVAS TARAFTARI BU KONUDA ÇOK DUYARLI HAREKET EDER;YİĞİDO GENÇLİK VE YENİÇERİLERDEN MANİSA MAÇINDA STATYUM KAPASİTESİ KONUSUNDA HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ YAPMALARINI BEKLİYORUZ..
|