[QUOTE=SaRiKaN58]Sivas Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü'ne, 2005 yılında 9 bin 500 ünite kan bağışlandığı bildirildi.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Özgür Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, Kızılay'ın halkla iç içe olduğunu belirterek, ''Kızılay daima halkın yanındadır, halk için çalışıyor'' dedi.
Kızılay'ın deprem, savaş, sel, seferberlik gibi durumlarda halka hızlı bir şekilde yardım elini uzattığını belirten Saraçoğlu, Pakistan'da yaşanan depremde de Kızılay'ın bölgeye yardım ulaştırdığını hatırlattı.
Sivas'ta da Kızılay olarak halka en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını anlatan Saraçoğlu, başlattıkları kampanyalarla halkı kan bağışı yapmaya teşvik ettiklerini ifade etti.
Kent genelinde bazı bölgelere çadır ve karavan kurarak, ilçeleri, okulları, fabrikaları, resmi kurum ve kuruluşları gezerek kan toplamaya çalıştıklarını belirten Saraçoğlu, 2005 yılında kent genelinde 9 bin 500 ünite kan topladıklarını kaydetti. Doğal afet, savaş ve seferberlik gibi durumlarda acil kan ihtiyacı olduğunu anlatan Saraçoğlu, bu kapsamda 2006 yılında da kan bağışı kampanyalarının tüm hızıyla devam edeceğini ifade ederek, ''Acil durumlar için kan stok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle kent genelinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu yıl 15 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz'' dedi.
Kan vermenin insan sağlığına birçok faydası olduğuna da değinen Saraçoğlu, insanları kan bağışı konusunda bilinçlendirmek amacıyla eğitim çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
Devlet hastaneleri ile Kızılay arasında hastaların kan ihtiyacını karşılamak için protokol imzalanacağını kaydeden Saraçoğlu, ''Acil kan ihtiyacı olan kişilerin yakınlarının, artık kan merkezlerine kadar gelmesine gerek kalmayacak. Hastayı muayene eden doktor, hastanın ne kadar kan ihtiyacı olduğunu bize bildirecek. Personelimiz de gerekli olan kanı hastaneye götürecek'' diye konuştu.[/QUOTE]
BU YAZ SARKISLAYADA GELDI KIZILAY
TABIKI BIZDE DUYARLI INSANLAR OLARAK
GITTIK VE KAN BAGISLADIK
(cok fazla almiyorlar acimiyorda

korkmaya gerek yok)
ARKADASLAR INSANLARIN IHTIYACI OLDUGU ZAMAN DEGIL
YILDA BIR KERE GIDIN KIZILAYA KAN BAGISLAYIN
ILLAKI TANIDIGINIZ YADA AKRABANIZIN IHTIYACI ICIN DEGIL
TÜRKIYEMIZDE BULUNAN BÜTÜN IHTIYACI OLAN INSANLAR ICIN