Cevap: ESKİŞEHİRSPOR
Transferi çözeceğiz
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Ara transferde kadroya oynayacak isimleri alacaklarını söyledi. Geride kalan maçlar, kulübün içinde bulunduğu durum ve transferlerle ilgili olarak bilgiler veren Başkan Ünal, " Bizle beraber lige çıkan ekiplerden daha iyiyiz. Elbet ekonomik sıkıntılarımız var ancak bunları aşacak güce sahibiz " diye konuştu.
UYUM SÜRECİNİ ÇABUK AŞTIK.
Seneler sonra Türkcell Süper ligine çıkmanın zorluğunu her alanda yaşadıklarını belirten Başkan Ünal, " Hiçbir zaman yakınmadık. Bir tarafdan borç ödedik, diğer yandan yeniden takım oluşturduk. Kulübe destek verenlere, iyi ve kötü günde renklerinin yanında olan büyük taraftara teşekkürü borç biliyorum. Transfer döneminde kadromuza kattığımız oyuncularımızın çoğundan memnun kaldık. Yabancılarda ise Lovrek hayal kırıklığına neden oldu. Kumaşı iyi olan, kalitesi ve golcülüğü tartışılmaz bu isim maalesef Türkiye liglerine alışamadı. Bunda geçirdiği sportif sakatlık etken oldu. Sahada savaşmayan, yüreğini ortaya koymayanlarla yollarımızı kesişmeyecek " dedi.
KAYIPLARIMIZ OLDU.
Ligde hedefledikleri puanın altında kaldıklarını vurgulayan Başkan Ünal, " Bizle beraber lige çıkan takımların durumu ortada. Onlardan ekonomik olarak daha iyiyiz. Elbet bizde de sıkıntılar var ama bunlar aşılamayacak sıkıntılar değildir. Bana göre Ankaragücü ve Konya maçlarında kaçan puanlara yanıyorum. Bursa, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında iyi puanlar aldık. Kocaeli ve Denizli maçları yüksek tempoda oynandı. Ligin ikinci yarısında bu kadro daha iyi işler yapacaktır. " yorumunu yaptı.
TRANSFER OLACAK.
Transfer konusunda aceleci olmadıklarını, kamuoyunda dolaşan isimlerle görüşme yapmadıklarını açıklayan Başkan Ünal, " Bu takıma oynayacak, katkı sağlayacak isimler alacağız. 10 Numara diye söz ettim. Yanlış anlamalar oldu. Orta alanda oyuna katkısı olacak, golü düşünen, takımı ateşleyecek bir isme ihtiyaç var. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bu isim yerli veya yabancı olabilir. Formaya layık isimler alacağız. Bu sayı en fazla 5 olabilir. Transfer yapmak içinde transfer yapmayacağız. Resmi açıklama olmadan, kulübümüzün sitesinde yayınlanmadan ortaya atılan isimlere kamuoyu itibar etmesin. Kadromuzdan, Cumhur, Ersin, Mustafa, Akif, Birol ve Ömer Yalçın ile görüştüm. Kendilerine kulüp bulmalarını istedim. Ayrıca Lovrek, Oğuz, Abdullah ve Selçuk ile ilgili olarak kararı Trabzon maçı sonrası vereceğiz. Ancak Lovrek için gelen teklifler var. Bu ismi ikinci yarıda kadromuzda düşünmüyoruz " şeklinde konuştu.
DESTEK GEREKİYOR.
Kulübe gelir elde etmek için 26 Ocak 2009 tarihi için eşya piyangosu hazırladıklarını ve 200 Bin adet biletin satışına 5 YTL üzerinden başlanacağını belirten Başkan Halil Ünal, " Herkes taşın altına elini koymalı.
Şehrin seçilmişleri, atanmışları, ileri gelenleri kulübe yakın durmalı. Muhteşem taraftarımız zaten görevini yapıyoruz. Fedakarlıkta bulunan, kar, kış demeden tribünlere koşan Binlerce taraftarımıza teşekkür borçluyuz. Sahamızda Denizlispor ile oynadığımız maçtaki desteği asla unutamam. Ligin ikinci yarısında yine zorlu maçlar yapacağız. Bu maçlarda aynı desteğin sürmesini bekliyoruz " diyerek sözlerini tamamladı.
|