Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
.............Gardaş hayırlısıyla şu stat bir bitsin sen oralara neler yapılacağını;o çevrenin kısa zamanda nasıl gelişeceğini hayal bile edemeyeceksin;çünkü bu bölge çok gelişecek...Yazından anladığım kadarıyla şehir dışında veya yurt dışında yaşıyorsun...Dışarda olduğun için o bölgede şu anda neler yapıldığını;gelecekte neler yapılacağından haberin yok...Belediyeyi suçlamışsın ama belediye stadın geçtiği yere en yakın yer olan M. Yazıcıoğlu bulvarını yaptı;devamını da eski stada kadar uzatmış durumda..Temmuzun sonuna kadar işi bitirmiş olacaklar..Belediye stadın arka tarafı olan Tren yolunun biraz ilerisine M. Yazıcıoğlu Peyzaj Projesini yapıyor;ihalesi yapılmış yer teslimi de yapılmış durumda...Belediyenin dışında Toki nin stat çevresi ile yakından ilgilendiğini;Stadın tam karşısındaki Telekomun Lojmanlarını alıp buraya Ticaret Merkezi,v.b projeler yapacağını duydum...Bununla tabiki bitmiyor;bu bölgeye yakında TOBB Vakıf Üniversitesi geliyor..Kararı YÖK ten çıksın hemen inşaata başlayacaklarmış..Üniversite bu bölgeye gelince buranın nasıl gelişme göstereceğini hep beraber göreceğiz..Ayrıca bu bölgeye Sivas'ın inşaat firmaları da ilgi göstermiş durumda;Bilici Okullar Bölgesinin arkasına Rezidansı yapmış dairelerinin nerdeyse tamamını satmış;Bilici nin arkasındaki alanı Marka Grubu almış;Kaptanlar burayı çevirmiş yakında onlarda inşşata başlarlar..Bitmedi;Bilici Rezidansın tam karşısındaki Sivas Betonun orayı da Yıltaş Grubu ve ortaklarının aldıklarını duydum;buraya da yakın zamanda inşaat yaparlar..Son olarak da Stadın ilerisinde Adliye binası var;Adliye nin karşısında Belediye 60.000 metrekarelik park yapacakmış;bu park da yapılınca senin bahsettiğin yeşil alan ortaya çıkmış olacak..Gardaş yazın eğer olurda Sivas'a yolun düşerse buraları bir kez;ondan sonra yazdığın yazıyı bir daha gözden geçir...
|
....

kardeşim ben istanbulda oturuyom yakın tarihte 2 sefer sivasa gittim geldiğimde de kaleden şöyle bi baktım gözlemimi söyledim yani hiç olmassa övünüyoz bazen 7-8 milyon Sivaslı var diye büyüklerimizden bi tanesi çıkıpta harekete geçirmiyor bu kadar insanı konumda yazdığım gibi geçmişe dönersek çok sayıda derneklerimiz var sadece pikinik için kurulmuş sanki çıkıpta başkanları allahrızası için sivasımıza her gelişlerinde mikrofonları alıp havadan sudan konuşacaklarına orda topladıkları insanlara doğayı,yeşilliği.ağaçlardan bahsedip(1 FİDAN,1 HAYAT) Diyip biraz hemşerilerimizi harekete geçirmiş olsaydılar bugun belki bunları konuşmayacaktık ama ağustosta da gelcem yine ve 10 tane fidan aldım dikecem vizyonumuzu değiştirceksek böyle etkinlikler yapmamaız lazım.. gelelim stad çevresine anlattıkların güzel şeyler ama sen o stadı doldurman için taraftar oraya çekebilecek eğlence sektörü olacak bak FB taraftarlarına bağdat cad: yürüyerek o cadde de herturlu eğlence var keza BJK çarşı ,GS taksim taraftarlar içinde öyle bizim burada FB maçı oldumu sankı düğün varmış gibi insanlar formalarını giyip dolaşıyolar yaz kış farketmiyo bu bizim sivasta ise bedava bilet vercende bedava forma vercende sanki zorla stada getirilmiş gibi isteksiz hareketlerle maça hazırlanıyoz onun için yeni stadımızın çevresini belediye olarak çok iyi analiz edip sivassporumuz için bi alanı taraftarlarımız için yapsın kardeşim maç günü geldimi taraftarlarımız gelsin oralarda dolaşsınlar,yesinler,içsinler, marşlarını söylesinler bilmem anlatabildim mi belediye başkanımızın sportif yönden eleştiriyorum taraftarları oraya sürükleyecek alanlar (cafe,bar,restaurant,mc donalds.burgerking.)v.s oluşturcaksın.bende burdan ayağa kalkıp alkışlarım.tmm inşaatlar,üniversite ymiş parkmış eyvallah birazda stadı ayağa kaldırcak çalışmalar yapsın benim burdan gördüğüm bu benim güzel sivasıma herşey yakışırda treni harekete geçirecek makınıst yok maalesef