Yannick KAMANAN

oğum Yeri:Le Mans(Fransa) - Altyapı Kariyeri:1998-1999:LeMans(Fransa) 1999-2001:Tottenham Hotspor(İngiltere) ------------2001-2002:Tottenham( Hiç oynamamış)2002-2003:Strassbourg(3 maç gol atamamış) 2003-2004

ijon(Fransa 2.lig-21 maç 3 gol) 2004-2005:Ajaccio(Fransa 2.lig-hiç oynamamış) 2005-2006:(Oostende Belçika 2.lig-hiç oynamamış) 2006-2007(1.devre):FC Schaffhausen(İsviçre 2. lig- 8 maç 1 gol) 2006-2007:Maccabi Herzilya(17 maç 6 gol) 2007-2008:Maccabi Tel Aviv (35 maç 15 gol) 2008-2009:Sivasspor(14 maç 11 gol) 2009-2010:4 gol)-------------------------------------------------------------------------------Bu başlığın açılmasına yol açan sözlerin sahibi Sivasspor taraftarın sevgilisi Yannick KAMANAN................Yukarda Kamanan'ın kariyeriyle ilgili bilgileri Wikipedia dan sizler derledim...Kamanan'ı hiç tanımayan biri Fransa spor dergisne verdiği röportajı okusa herhalde Kamanan'ın kariyeri başarılarla dolu Avrupa'nı en üst takımlarında ve liglerinde oynamış ve milli olmuş bir oyuncu zanneder herhalde...Kamanan bir az göklerde dolaşmaya başladı herhelde..Sivasspor Kamanan'ın 10 takımı..Kamanan nereden geldiğini hangi takımlarda oynadığını ve neler yaptığını hiç unutmayacak...Totenham hariç Sivasspor Kaman'ın oynadığı en iyi takımlardan biri...Kamanan en iyi performansı İsrael'in Maccabi takımında elde etmiş...15 tane de gol atmış....
Kamanan yetenekli bir oyuncu olabilir ama malesef yetneklerini gittiği takımlarda gösterememiş onun içinde 20 li yaşlardan 24-25 yaşına kadar Fransa,Belçika,İsviçre 2. liglerinde dolaşmış ve sürekli başarısız olmuş;kendini de yeterince geliştirememiş bir oyuncu...Başarısızlık onu ta İsrail ligine kadar götürmüş;burada toparlanma göstererek biraz kendine gelmiş...Sonra savaş çıkınca takımını terkederek sivasspora transfer olmuş...Gerisi hepimizin malumü...İnsan ne oldum delisi olmayacak...Kayseri'nin,G.Ante p'in,D.bakır'ın da yabancı oyuncuları var;ama hiçbiri çıkıp burada şu yok ,bu yok diye kon uşmuyorlar..Kamanan Sivasspora Paris'ten gelmedi;İsrael'in Maccabi takımından geldi...Maccabi'nbin de Sivas'tan çok üstün özellikleri olan bir kent olduğunu da düşünmüyorum..Kaldı ki Kamanan Fransa'nın küçük bir kenti olan Le Mans'ın bir kasabasında doğup gençlik yıllarını burada geçirmiş oyuncu..Gittiği takımlar hep 2. lig takımları..Hatta İsviçre'de oynadığı takımın sitesine girdim stadına baktım..Bu takımın stadı 3-4 bin kişilik bir stat...Kamanan haddini aşan laflar etmiş...Kaldı ki 2. lig takımlarında bile doğru dürüst oynamamış...Bir tek İsrael takımlarında iyi maçları ve golleri var...Onun dışında Kamanan'ın en büyük başarısı Sivassporda şamp. liginde oynaması..Kamanan çenesini kapatacak daha fazla çalışacak ve sivassporda kadroya girecek..Eğer gitmek istiyorsa kendisi bilir...Hiç kimse sivassporun üstünde değildir...