Cevap: Ferhat'a hazır ol emri.
Ferhat Bıkmaz;1988 doğumlu;gurbetçi bir oyuncu...B Genç,A Genç,Ümit Milli takımda 50 maç oynamış bir oyuncu..Bize geçen Yıl Hannover96 takımından geldi..Ferhat Hakkında fazla bilgi de yok..Ama ben size biraz bu oyuncuyu anlatayım:Ferhat genç yaşına rağmen (17-18 yaşlarında)Abdullah AVCI'nın teknik Direktörlüğünü yaptığı 17 yaş aıltı milli takımıyla 2005-2006 yıllarında önce Avrupa şampiyonluğu yaşıyor..Finalde 17 yaşatı milli takımımız Hollanda'yı yeniyor..Aynı takım Ertesi yıl Peru'da yapılan Dünya 17 yaşaltı dünya kupasında mücadele ediyor..Ve 17 yaşaltı milli takımımız Canerli,Ferhatlı,Tevfikli,Nuri Şahinli ,Murat Duruerli,Özgürcanlı kadrosuyla önce 4 lü grubu 1. bitirerek Çeyerek finale,oradan da rakibini yenerek YARI FİNALE kalıyor;Yarı finalde Brezilya ile eşleşiliyor..Bu maçta çok iyi mücadele edip 3-0 geriye düştüğü maçı 3-3 e getirmesine rağmen 1 gol daha yiyip maç 4-3 bitiyor..Takımımız Dünya Kupasında 3.Lük 4. lük maçı nı Hollanda ,le oynuyor ve kaybediyor..Yani Dünya 4. sü oluyor..İşte Ferhat Avrupa Şampiyonluğu . ve Dünya 4. lüğünü yaşamış bir kadronun oyuncusu..Ferhat a güvenmek gerekir diye düşünüyorum .mutlaka maç eksikliğinden ve Süper lig tecrübesizliğinden bir takım hatalar da yapacaktır..Ama oynadıkça ve kendine güveni geldikçe bu oyuncunun daha iyi oynayacağına inanıyorum..
|