Sivasspor’da hareketlilik başladı
Her sezon bittiğinde transfer dedikoduları da başlar.” Felan futbolcu geliyor,filan gidiyor” diye gazeteler haber yapar,doğal olarakta taraftarlar yazılan bu isimleri konuşur. Sivasspor’un Avrupa Final grubundaki son maçının ardından bu tür haberler ve söylentiler dahada arttı.
Dün değerli Başkan Mecnun Otyakmaz’la transferler ve hoca konusunu konuştuk. Rıza hocayla kesin olarak önümüzdeki sezonda da devam edileceğini söyledi. Dolayısıyla,Sivasspor’un transfer gündeminden hoca çıkmış oldu. Bu Sivasspor için önemli bir adım. Zira,Rıza hoca bundan sonra tamamen Sivasspor’a odaklanacak ve ona göre de transferler yapacak.
Nitekim böylede oldu. Hoca eski öğrencilerinden ikisiyle yeni sezon için anlaştı. Bunu sayın Başkanda doğruladı,ancak resmi imza atılmadığı için isimlerini yazmak istemiyorum. Zira bizim için haber değil,Sivasspor’un menfaatleri ön planda. Ama şunu söyleyebilirim,bu iki isimden birisi Beşiktaş’ta forma giydi.Diğeri ise herkesin “ çok iyi adam” diyeceği bir futbolcu. Yani ben iki imside duyunca “ Tam yerinde bir transfer” dedim.
Bu isim için yapılacak tek eleştiri yaşları olabilir. Birisi 28,diğeri 30 yaşında. Ama ben futbolcuda yaşa değil,.performansa bakarım. Mesela,bu sezonun en başarılı ve flaş isimlerinden Erman Kılıç 29 yaşında. Buna Barcelona’lı 34 yaşındaki Puyol örneğini de verebilirim. Sivasspor bu sezon ne çektiyse defansından çekti! Ligin en fazla gol yiyen takımlarından birisi olmasıda bunun açık göstergesi. Bu nedenle Rıza hoca transferlere önce defanstan başladı. Sanıyorum bu iki defansif transferden sonra kaleciye ağırlık verecek. Bence Sivasspor’un şu anda en önemli problemlerin birisi istikrarlı bir kalecisinin olmayışıdır. Korcan iyi kaleci,ancak dediğim gibi istikrar yok. Bir maçta iyi,sonrasında kötü! Sivasspor bu sezon 40 lig maçı oynadı ve ben hiç birisinde kalecinin ön plana çıktığı maç hatırlamıyorum,tam tersine takımın iyi oynadığı,ancak kalecinin basit goller yemesiyle çok maçlar kaybedildiğini biliyorum.
Bu nedenle Sivasspor’un kesinlikle ve kesinlikle iyi ve istikrarlı bir kaleciyle sezona başlaması şart! Tabi Eneramo’nun gittiğini düşünürsek,buna birde santrafor eklemek gerekir.