Cevap: Maçı Değerlendirelim
Sivasspor takım olarak geçen sene ile neredeyse birebir futbol oynayacak..Sadece bazı aktörlerde değişiklik oldu..Kıvanç'ın yerine Doğa oynuyor,Erhan ise Murat ın yerine kendine yer bulmuş durumda...Maçı stattan canlı olark izledim...Sivassporu bu yıl ilk kez izleme fırsatım olmuş oldu...Maçın oyuncuları Atif Ve Enaramo..Bunu herkes gördü...Rıza hoca Erhan ı stoper oynatma inadından kesinlikle vaz geçmeli...Yenilen 2 golde Erhan ın büyük hatası vardı..Erhan burada oynar ama oynarsa gelecekte yenilecek kafa gollerine şimdiden hazır olalım...Maçın ilk yarısı sivassporun üstünlüğüyle geçti...Enramo ilk yarı gereken her şeyi yaptı,gollerini de attı..Orta sahamızda Kadir ve Doğa ikilisi çok sırıtıyor..İkisi de birbirine benzer oyuncular...Sivasspor buraya bence Doğa dan daha iyi özelliklere sahip,uzun boylu,fizikli bir ön libero transfer etmeli...Eğer edemezse gelecek maçlarda Kadir-Doğa ikilisi kolay koly 90 dak. ları tamamlayamaz..Bilhassa Doğa bu tür oynarsa aynı İbrahim Dağaşan gibi çok kart görüp takımı zor durumlara düşürür..Topu oyuna iyi sokan ,fizikli bir ön liberoya bir çok takımın ihtiyacı var;sivasspor nasıl bulur bilemiyorum...Aslında G.S. dan Ceyhun kiralansa ortada hiçbir sorun kalmayacak...Klaeci Korcan bugün enteresan goler yedi;geçen hafta gayet iyiydi ama bugünkü maçta biraz durgundu;yan topların çoğuna da çıkmadı....Bazı arkadaşlar Pedriel e kafyaı takmış durumdalar ama Pedriel bugün kesinlikle görevini yaptı;çıkana kadar sağ kanatta rakibin bindirmelerine engel oldu...O çıktktan sonra rakip takım Uğur un tarafından sivassporu daha fazla zorladı...Bence Raycnoch eğer sakat değilse mutlaka defansta oynamalı;eğer hazır değilse onun yerine Murat oynamalı...Şapkadan tavşan çıkaramaya hiç gerek yok Erhan bugünkü maçtra çok zorlandı;Brezilyalı oyuncudan bir tane bile kafa topu alamadı...Bazıları Cerny ve Grosicky yi suçlamış ama bu 2 oyuncu zaten oyuna geç girdiler;kendilerine de fazla top gelmedi ..Atif ı gerçekten çok beğendim;takıma alıştıkça sivasspor taraftarını çok mutlu edecek...Oyunun 2 yönünü oynaması,yaptığı hareketler,attığı paslar ve direkt kaleyi düşünmesi en büyük artısı..Yalnız bu oyuncu şimdilik 50-60 dak. lık oyuncu görünümü verdi sonra oyundan düştü..Rıza hoca Atif ı ya ilk yarı oynatıp 2. yarının başlarında çıkarmalı;ya da 2. ayrı oyuna alıp takımı ateleyici rol oynamalı...Sivassporun imdadına inşallah milli maç arası gelecek..Eğer Bednar ve Abdülkadir sakatlıktan kurtulup takıma katılırsa sivasspor bu yıl ligde gol rekoru kırıp çok can yakar;tabiki takıma iyi bir ön libero almak şartıyla..Ben bugün statta bu maçtan çok memnun ayrıldım..Yenemiyorsan yenilmeyeceksin..Hakemi söylemiyorum;vasat bir yönetim gösterdi;Mersin in attığı 2. golde kesinlikle Pediriel e faul vardı;bu gol iptal edilmeliydi...Umarım sivasspor bu yıl her maçta YİĞİDOYU sevindirir....
|