Cevap: Oyunuzu Kullanın, Projeyi Kendiniz Seçin
(A projesinin 3 megaloman portallarini (kapilarini) kesinlikle begenmiyorum. Ortadaki kapi medreseleri animsatiyor, tarihsel bir baglantiyi bu sekilde görüntülemeye gerek yok, ve modern bir mimariye ait olamaz. Dünyanin önde gelen mimarlari arasinda böyle bir tasarim kesinlikle hic bir zaman yapilmaz. A projesin gerceklesmesi icin, bence o 3 megaloman kapida cikarilmali, daha saf bir proje olmasi lazim. Bir kapi kalacaksa, medreseye benzetilmemeli ve ortaya konulmamali, yoksa cok tarihsel bir görünüm cikiyor ortaya. Sagdaki kapi mesela kalabilir, geri kalan ikisi cikmali, sonucta onlara pratik acidanda gerek yok.)
Münihli yigido
Almanyada yasadiginizi zannediyorum eger öyleyse,,,,dünyanin önde gelen mimarlari arasinda böyle bir tasarim yapilmaz gibi bir yorumunuzu kesinlikle saskinlikla okudugumu belirtmem lazim. Kölndeki Camiinin mimarisini veya dubaideki yapilan binalarin mimari sembollerini (iki basit örnek) acaba kimler cizmisler ve neler anlatiyorlar.
Ayrica yalnizca mimaride degil sporda filimlerde yiyeceklerde tüketilecek esyalarda herseyde bu isi yapanlar kendi degerlerini devamli olarak ön plana cikariyor. Biz neden kendimize ait olan degerlere modern hatlarla daha fazla yer vermeyelim???
Digerleri degerlerine daha fazla sarilirken bizlerin köklerimizden kopmamizin mantigini anlayamiyorum.
Saygilarimla
|