Cevap: Maçı Değerlendirelim
Sayın Arkadaşlar
Belki hep yenildiğimiz maçlardan sonra yazıyorum, amma aşağıdaki satırlar yendiğimiz zamanda yazılsa geçerlidir. Zira yendiğimiz veya yenildiğimiz maçlarda hep "iyi oynuyoruz!"
Takımda aRıza var, hem de büyük. Teknik yönü sıfır biri bu takımda teknik direktör ise takımın bu şekilde iyi oynaması normaldir. Sadece müdafada, o da oyunu kuırmaktan ziyade topu kaybeden ben olmayayım düşüncesiyle pas yapabilen, orta sahada top yapamayan, ileride yayılan bir takımın hasbelkader alacağı puanları ziyadesiyle aldık.
Mutlaka düşer denilen takımlar bile top yapıyor, koşuyor ve rakibi yıldırıyor, biz rakibin önüne durunca müdafa yaptığımızı zannediyoruz.
Gelelim maçin kahramanlarına. Kimse Borjan'dan bahsedeceğ.imi zannetmesin. Bu maçın kahramanı Rıza Çalımbay ve gözdeleri Eneramo, Pedriel, Atıf, Kadir ve de Hakan'dır. Diğerleri sahada var mıydı bilmiyorum. Eneramo yayılmak ve kendine atılanm topları düzeltip rakibe takdim etmekle, Pedriel yaylımda Enaramo'ya eşlik etmekle, Kadir aldığı topu en zor durumdaki müdafi arkadaşına atıp seyretmekle, Hakan gol vuruşu dışında sahada gezinmekle görevliydi anlaşılan. Rıza Çalımbay'ı ben olsam oyundan atardım, kadınlara açık bir maça gelen tek erkek seyirci olarak.
Daha ilk yarının ortalar, takım önde, ama bizimkiler son dakika oynanıyor gibi laubali ve gol aramak yerine rakip ceza sahasından geri pası yapma gibi ileri bir düşünce yapısında. Ama Rıza, razı, varsın bu şekilde oynasınlar.
Son olarak şunu söyleyeyim. Piech, kalitesi yüksek bir oyuncu değil, Sivasspor'a yaramaz. Amma, sahada olsa rakip 1. bölgerde öyle kolay toıp yapamaz, kolaylıkla atak düzenleyemezdi.
Rıza Çalımbay, eşyalarını toplayıp, Sivas'ı terk etmelidir. Isınma, açma-germe ve 5-2'i pas çalışması yaptırarak takımı hazırlayacak nice teknik direktör piyasada dolaşıyor. Hiç değilse, aslanım, kaplanım diyerek takımı motive ederler.
Bana teknik direktörünü söyle sana hangi takımdan bahsettiğini söyleyeyim deyimin hak edecek kadar teknik direktörlükten toksun biri için bu kadar sabır yeteeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrr.
|