Tamam yukardaki nedenlere katılalım, ama hepsinden önemlisi ve can alıcı nokta ise günler önce açıklanan istifa, ayrılık, takımı bırakma gibi beyanatların, futbolcular üzerinde bıraktığı etki ve de futbolcuların, süper lige çıkınca bu takımda yer bulamayacağız düşüncesinde olmaları. Bunu bertaraf etmek yönetimin işi iken en başta onlar patlak verdiler.
Forumda "fikret ünsal bırakmak istiyor gitsin mi/kalsın mı?" konusunda yazmıştım. Bunu kaldıramayanlarla işimiz olmaz, zaten profesyonel bir yönetici değil, gitsin demiştim. Ve arkasının geleceğini söylemiştim. Ve arkasından ismail kartal açıklama yaparak sezon sonunda bırakacağını açıkladı.
Tamam, olabilir. Çalışmamak en doğal hakları. Ama bunun zamanlaması yanlıştı. Profesyonelce davranmadılar. Bunu duyan futbolcularda ki psikolojik durumu anlayabiliyor musunuz? Futbolcu da bunlar giderse, seneye gelecek hoca bizi süper lig kadrosunda görmek istemeyebilir endişesi ile motivasyonunu kaybetti. Maalesef başkan hariç, profesyonelce düşünemeyen bir yönetici kadrosuyla bundan fazlası olamazdı.
Süper lige çıkabiliriz ama denildiği gibi "rekor kırarak, şampiyon olarak" çıkamayacağız galiba !...
|