Sivaslı vekillere göre Fener maçı?
Sivaslı vekillere göre Fener maçı?
Şimdiye kadar siyasi konular için aradağımız milletvekilleriyle bu sefer Sivasspor -Fenerbahçe maçı için görüştük. Sivas’ın Meclis’e yolladığı 6 vekil yarınki maçı yorumladı
Ersin ÇELİK'in haberi
Siyaset gündemi bugünlerde bir hayli yoğun. Malum gündem başörtüsü sorunu ve Ergenekon operasyonu... Bununla birlikte Türkiye bu hareketlilik içinde yarın oynanacak olan Sivasspor- Fenerbahçe maçına kilitlenmiş durumda. Biz de 'siyaset bir tarafa futbol bir tarafa' dedik, bu zamana kadar politik görüşler için aradığımız milletvekillerini Sivasspor-Fenerbahçe maçı için aradık.
Sivas'ın Meclis'e yolladığı 4'ü Ak Parti'den, biri CHP'den, bir de BBP'den olmak üzere 6 vekil şehirleri için büyük önem arz eden Fenerbahçe maçını Haber 7'ye yorumladı.
Siyasi olarak çoğu zaman çatışan üç partinin vekilleri, Sivasspor için tam bir ağız birliği yapmış durumdalar. Vekillerimiz Fenerbahçe'ye tabiri caizse 'zerre kadar' şans tanımıyor.
SİVAS'IN HAVASI SERT İNSANI MERT OLUR
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve aynı zamanda Sivas Milletvekili olan Muhsin Yazıcıoğlu, maç için şehre gideceğini ve takımlarını desteklemek için elinde gelen her şeyi yapacaklarını belirtirken, Sivasspor'un elde edeceği galibiyetle buralara kadar tesadüfen gelemediğini de ispatlayacağını söylüyor.
AK Parti'nin olimpiyat şampiyonu gürerşçi vekili Hamza Yerlikaya da maç için 'gündemi yoğun' Ankara'yı terk edenlerden. Yarın sabah şehirde olacağını açıklayan Yerlikaya, "Sivas'ın havası sert, insanı mert olur. Hem dostluk hem de Sivasspor kazanacak" diyor ve ekliyor: "Gariban Yiğidolar milyon dolarlık Feenrbahçe'yi İstanbul'a eli boş gönderecek."
CHP'nin Yozgat İl Kongresine katılmak için Sivas'ı yarına kadar terk eden CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de, tüm şehir gibi yarınki maçı heyecan içinde beklediğini ifade ediyor ve ekliyor; Gönlümden 1-0 geçiyor.
İşte Sivaslı vekillerin maç görüşleri
Osman Kılıç: Tabii ki ilk başta dostça bir maç olmasını temenni ediyoruz. Ama ben Sivaslıyım ve şehrimin takımının kazanmasını istiyorum. İnşallah kazanacağız. İnanıyorum ki Sivasspor göstereceği üstün performansla yarın iyi bir skor alacak. Gönlümden geçen skor ise, 2–1 Sivasspor…
Selami Uzun: Açıkça söyleyeyim ben koyu bir Fenerbahçeliyim ama gönlüm Sivas’ın galibiyetinden yana. Bu zamana kadar hep Fenerbahçe’yi tutuyordum fakat şimdi durum farklı. Şehrimin takımının önünde kaçırılmayacak bir fırsat var. Sivasspor eğer bu zamana kadar göstermiş olduğu performansı gösterebilirse yarın da Fenerbahçe’yi yener. Fakat Fenerbahçe’de bu sezon hiçbir zor maçını kaybemedi. Kolay takımlara puan verirken, derbi maçları hep kazandı. Sivasspor bu maçı kazanırsa Şampiyon olur diye düşünüyorum. Gönlümden geçen skor ise 2-0
Hamza Yerlikaya: Yarın sabah maç için inşallah Sivas’ta olacağım. ‘Gariban Yiğidolar’ dediğimiz Anadolu’muzun güzide takımı yarın milyon dolarlık Fenerbahçe’ye inanıyorum ki başa baş bir mücadele gösterecek. Sivasspor tarihte yapılmamışı gerçekleştirdi ve uzun zamandır zirveden inmedi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray her zaman şampiyon olabilir. Fakat Sivasspor için bu her zaman olamaz. Sivasspor Türkiye’de var olan ‘4 büyükler oluşumunu’ yıkmak üzere. Taraftar olarak bunu yıktık ama saha başarısı olarak da yıkacağız inşallah. Şehrimiz Fenerbahçe’yi ayrın en centilmen şekilde karşılayacak. ‘Sivas’ın havası sert insanı merttir.’ İnanıyorum ki yarın çok güzel bir atmosfer olacak. Gönlümden geçen skor ise 2-1 Sivas…
Muhsin Yazıcıoğlu: Yarın inşallah ben de maçta olacağım. Bir kere Sivasspor buraya kadar tesadüfen gelmedi. Başta başkan Mecnur Otyakmaz ve Bülent Uygun hocamız olmak üzere tüm şehir halkının bu başarıda büyük payı var. Bununla birlikte Sayın Sivas Valisi Veysel Dalmaz’ın takıma ve şehre inanmasının payı büyük. Bu maç son derece kritik bir maç ve bence kırılma noktası. Sivasspor yarın oynayacağı maçta yükselişinin tesadüf olmadığını da ortaya koyacaktır. Gönlümden geçen bir skor yok ama ben Sivasspor’un sahadan ayrılacağına inanıyorum.
Mehmet Mustafa Açıkalın: Bir Anadolu takımı olarak Sivasspor’un şu anki konumu için ben müthiş bir başarı diyorum. Bu başarı asla bir tesadüf değil. Yarın bir kere Fenerbahçe için çok zor olacak. Alışmadıkları bir iklimde oynayacaklar. Bu anlamda bir avantajımız var. Galip gelelim skor ne olursa olsun önemli değil.
Malik Ecder Özdemir: İnşallah kazanacağız. Liderlik devam edecek. Sivasspor’un bu zamana kadar aldığı başarılar ve sergilediği oyunu göz önünde bulundurarak açıkçası Fenerbahçe’ye hiç şans tanımıyorum. Şehir ve takım birbirine müthiş derecede kenetlenmiş durumda. Bu yüzden yakından da takip ettiğim takımızın yarınki maçı kazanacağını düşünüyorum. Gönlümden geçen skor ise1-0…
|