Ferdi ELMAS
Rüzgarın Oğlu Ferdi Elmas
Doğum Tarihi 13 Şubat 1985
Resim Albümü
Doğum Yeri Amsterdam/Holanda Aslenbabası İzmir'li
Rize'de Türk vatandaşı olup İslampaşa nufusuna kaydoldu.
13 Şubat 1985 yılında Amsterdam’ da doğan Ferdi Elmas, eğitimini Amsterdam spor okulunda yaparak iyi derece ile bu okulu bitirdi Bir abisi birde kız kardeşi var. Futbola 5 yaşında Almera’ da başlayan ferdi Elmas 8 yaşında Ajax’ a gitti.Ajax’ ta oynadığı zaman Brezilya, İtalya, İspanya, Arjantin dahil bir çok ülkeyi gördü, 10 yıl Ajax’ ta oynadıktan sonra, 1 yıl R.K.C. Waalwijk takımında oynadı ve oradan Ç.Rizespor’a geldi.17 yaşında Ajax’ ta profosyenel oldu.
16-17-18 yaşlarında Hollanda Genç Milli takımında oynadı. Türkiye’ye gelmek istiyordu menajeri 1 yıl daha kalması gerektiğini söyledi ama Türkiye’ye ye gelmeyi kafaya koymuştu ve o sırada Ç.Rizespor’dan teklif aldı.Kendisini göstermek ve yeteneklerini sergilemek için Türkiye’ye ve Ç.Rizespor’a geldiğini ifade eden Ferdi Elmas, “ Hatta hedefi milli takımda oynamak. Hollanda’ dan 21 yaşındayken milli takım için davet aldım ama gitmek istemedim.Burada olmaktan mutluyum. Ç.Rizespor ile 3 artı 3 yıl opsiyonlu sözleşmem var. Türkiye’ye gelmeden önce Fransa ve İspanya süper liglerinden ve İngiltere liginden teklif aldım.Ama tercihim Ç.Rizespor oldu. Rize’yi yeteneklerimi daha iyi göstermek ve büyük takımlara transfer olmak için kabul ettim.Oynadığım zamanlarda çok mutlu oluyor, kendime güvenim artıyor.Geçmişte Susiç Hoca ile sorun yaşamama rağmen Susiç Hoca bana yeterli şans vermedi.
Takımın başına Rıza Çalımbay geldikten sonra daha çok şans buluyorum. Rıza Hoca gelince benimle konuştu. Kendimi oyuna verirsem sürekli oynatacağını söyledi. Bende hocamın bir dediğini iki etmiyorum” dedi.
Ç.Rizespor’un defans oynamasından hoşlanmadığını ifade eden ferdi Elmas, “Bence daha fazla ofans oynamalıyız.4-3-3 düzeni oynamayı seviyorum.Rıza Hoca’da bu sistemle beni oynatıyor. Ben bir forvet oyuncusuyum ve forvet oynamayı seviyorum” dedi Maçlardaki seyirciden memnun olduğunu ifade eden Ferdi, “Maçlara ilgileri çok güzel. Henüz neler yapabildiğimi yeni yeni görmeye başladılar. Beni seyretmeye devam etsinler. Daha onlara verebileceğim çok şey var. Çarşıda insanlar beni gördüklerinde sevgi gösterisinde bulunuyorlar” dedi.
Türkçe’ yi fazla bilmediğini ifade eden Ferdi Elmas, “ Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum. Türkçe konuşmayı çok arzuluyorum. Türkçe’mi yavaş yavaş geliştiriyorum. Türkiye’ye geldiğimde tek kelime Türkçe bilmiyorum. Şimdi en azından insanlarla anlaşabilecek kadar biliyorum. Türkçe’yi bilmememin sebebi annem Hollandalı olduğu için evde hiç Türkçe konuşulmadı. Bende bütün eğitimimi Amsterdam’ da aldığım için Türkçe’yi öğrenemedim. Ülkemde öğreneceğim” dedi.