Alıntı:
RECEP_YÜKSEL Nickli Üyeden Alıntı
[B]
Ya anlamıyorum biz dün varklı bir maçmı seyrettik kümeye oynuyan takım saldırır bu kadar kötü bir Çanakkale geçilmez yapmaz düşünün geçen haftayı Antalya - Gençlerbirliği maçını eksik olan Antalya nasıl saldırdı yani oynamak isteseydi maçı bile alabilirlerdi ama onların Maksatları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.. olduğu için eleştiriyoruz
|
hemşerim futbol artık çok ciddi bir sektör oldu ve büyük paralar dönüyor.
Hatır, Gönül devri bitti Ticaret devri başladı.
Artık kulüpler ciddi paralar kazanıyor iyi karlar alıyorlar.
Şimdi Antalya bu maçı alsaydı galibiyet primi (yayın geliri) ve iddda geliryle birlikte 400 Bin TL para alacaktı.
Az paramı heleki antalya gibi küçük bütçeli bir takım için.
Artık kulüpler hatır gönül için değil kendi bütçelerini sağlam tutmak içinde oynayacak kazanacak yoksa futbolcularının parasını ödeyemez.
eğer futbolcularda çıkıp kazanmazsa kulüp para kazanamaz onlarda paralarını alamaz yani her halükarda oynuyacaklar.
Şimdi Şifo oyunculara, çıkın sivas maçını alın alacağınız galbiyet pirimi ve yayın gelirlerini size dağıtacağım dese, o futbolcular canla başla oynamazmı.
Adam başı 15 bin TL para alacak futbolcu varını yoğunu sahaya koymazmı.
siz futbolcu olsanız size böyle teklif yapılsa yok ben 15 bin'i istemiyorum bir anadolu takımı şampiyon olsun dermisiniz.
Olaya sadece puan olarak değilde maddi olarak bakarsak her galibiyetin kulüpler için ne kadar büyük bir gelir kaynağı olduğunuda görmekde lazım.
Böyle ciddi bir endüstri olduktan sonra artık kimse puanım azmış çokmuş demiyor herkes artık galibiyet için çıkıyor.
Bu saatten sonrada kimseden kötü oynamasını yada direnmemesini beklemeyelim.
Biz iyi oynayalım hakederek, hakkımızla kazanalım.