Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar dünkü Hürdoğan gazetesinde statla ilgili bir haber vardı.Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM Sivassporla ilgili bir yorum yapmış.Ayrıca stadla ilgili bir yorumu da var.Bakan yeni yapılacak stadın yerinin Fuar Alanı değil;Ulaştırma Bakanlığının arazisi olan Sivas Devlet Hava Meydanlarının Arazisine yapılacağını söylemiş.Bu konuda gerekli işlemlerin tamamlandığını;arazinin Sivas Valiliğine devrine onay verdiğini ifade etmiş.Bakanın sözlerinden yeni stadın yerinin Devlet hava meydanlarının arazisinin olacağını anlıyoruz.Aynı haber porttakal.com adlı sitede de var.Arkadaşlardan bir ricam var;acaba yeni stadın yapılması düşünülen yerin Sivas'ın neresinde olduğunu bilen var mı?Bu yer yoksa şu anda hava alanının bulunduğu yer mi?Eğer yer burasıysa Sivas'a 20-25 km.uzaklıkta olduğunu tahmin ediyorum.Bu yer bana biraz uzak geldi.Umarım yeni stad yeri burası değildir.İnşallah bu konu yakında çözüme kavuşur.
|
Hürdoğan Gazetesi'ndeki haber şu şekilde:
Dün Sivas’a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yeni stat için Devlet Hava Meydanları’nın arazisini verdiklerini açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceden talimatını verdiği yeni statta son müjdeyi dün Sivas’a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi.
Sivas Havaalanı yeni iç ve dış hatlar terminal binası ile mütemmimlerinin temelinin atılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü ziyaret etti.
Yıldırım, burada yaptığı açıklamada Sivas’ın geliştikçe Sivasspor’un da geliştiğini ifade etti.
“Sivasspor inşallah bu sene şampiyonluğa erer” diyen Yıldırım, Devlet Hava Meydanları’nın arazisini yeni stadyum yapılması için bakanlık olarak verdiklerini söyledi.
Yıldırım, “Sivas böyle bir başarıyı ortaya koyduktan sonra bunu hak ediyordu. Şimdi artık TOKİ ile birlikte bu stat kısa sürede başlar. Böylece Sivas futbolu da farklı gururu stadyumu ile birlikte yaşamaya devam eder” dedi.
Umarım yetkililer tarafından en kısa sürede ciddi bir açıklama yapılır ve daha da önemlisi somut bir adım atılır. Ciddi açıklamalar zaten sırasıyla bütün devlet büyükleri tarafından yapıldı. Hatta neredeyse Cumhurbaşkanı hariç bütün yetkililer son bir yılda söz üstüne söz verdiler. Şimdi bu kervana Ulaştırma Bakanı da katılmış, hoş gelmiş, safalar getirmiş.
Ayrıca Devlet Hava Meydanları arazisi olarak belirtilen yer neresi, gerçekten çok merak ettim. Malumat sahibi arkadaşlar bizi aydınlatırlarsa seviniriz...