Cevap: Maçı Değerlendirelim
BU ÇAMURDAN HEP BERABER ÇIKTIK
Maçta göze çarpanlar : Hırs ve üretkenlik bazında çok iyi durumdayız. Son vuruşlarda beceri noksanlığımız göze çarpıyor, ayrıca defansif problemlerimiz diğer maçlara nazaran az görünse de yinede yediğimiz golde defans oyuncularımız adeta gol yememiz için elinden geleni yaptılar. Hediye goller veriyoruz.
Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : Genel olarak presi 90 dakikaya yaymak çok zordur. Biz oyunun 15-20 dakikası hariç çok iyi pres yapıyoruz. Rakip takım ayağa oynayan ve hızlı ara paslarla gole direk giden futbolculardan kurulu bir takım. Hoş kupa maçından dolayıda olsa bir kaç eksikleri olsada onlarda sonradan oyuna girdiler ama nafile oldu. İşte bu takımı sıkı ve sert presle alt edebilirsiniz. Biz bunu maçta çok iyi yaptık.
Maçın en iyisi kimdi : Evvela Mehmet Nas'la başlamak lazım... Çok seri düşünüyor çok seri düşündüğünü yapmaya çalışıyor. Hava toplarındaki etkisiz elemanlığının tam tersine yerden dikine ve isabetli paslarla oyuna direk etki ediyor. Hayrettin Yerlikaya, maçın 36. saniyesinde bir pozisyonu benim onun hakkındaki düşüncelerimi sabitleştirdi. O pozisyonda yerdeki topa kafası ile çok riskli müdahelesi onun ne kadar bu takıma aşık olduğunu gösterdi. Türkiyede tüm atakların yüzde 60 üzeri sağ kanattan gelir diye bir tezi vardı Doktor Kubilayın. İşte bu maçtada aynen böyle oldu. O, bir şeyler yapmaya çalışıyor, çabalıyor, didişiyor. Yüreğiyle oynuyor. Bir sarı kart gördü ama bana göre tamamen haksız bir karrttı, ama o bizim neferimiz.... Kadir Bekmezci ye daha ne diyebilirki. Gizli ajan gibi çalışıyor maşallah. Zinde dinamik ve topsuz oyun kahramanı. Maşallah maşallah. Korcan Çelikay Onu bize getirenden Allah razı olsun. Bir iki top çıkardı ama çok kritikti bu kurtarışlar. Karambollerde topu tutmak çok risklidir. Tokatlaması ise tamamen konsantre meselesi, Top serseri olur ve rakibi bozar. Aferin Korcana... Erman da oyun devamsızlığı var. Ama her zaman istiyorki sazı alayım çalayım diyor. Ama bu maçta BJK maçından daha çok çalıştı. Süslemesinide yaptı, eski takımına son darbeyi vurdu devirdi... Jacob Navratil geldi geleli en iyi oyununu sergiledi. Tam bir kesiciyim diyor. Ama Yanında Sedat Bayrak biraz oyun stilini yansıtmasına engel oluyor gibime geliyor. Gerçi Sedat Bayrak bu maçta vasatın altında oynamadı ama yinede onda bir tedirginlik hissediyorum.
Maçın en kötüsü kimdi : Galipken kötü aramak prensibime aykırı ama sadece Kamil Grosicki beklentilerimizin altında oynadı, Mehmet Yıldız bir mükemmel asist yapmasına rağmen bir kaç top öldürdü o kadar.
Maçta göze çarpanlar : Bu takım küme düşmeyecek derken bazı taraftarlarımızdan tepki almıştık. Özellikle İkinci devrenin sonlarına doğru takım adeta şaha kalktı ve bunu gerçekleştirdi. Site yönetimi olarak biz hep inandık sizlerde gördüğünüz gibi artık biz BU ÇAMURDAN ÇIKTIK diyebiliriz. Bundan sonra bize matematiksel olarak 2-3 maç bile kafi gelecek. Şimdi dahada yukarılara çıkmamız gerekiyor. Her galibiyet maddi anlamda bir getiri demek. Buda bizim rahatlamımız açısından geleceği şekillendirmek adına çok önemli bir mevzu.
Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : Mustafa Kamil Abitoğlu'nu hiç beğenmedim. Çok kritik pozisyonlarda adeta bizim yüreğimizi ağzımıza getirdi. İlk devre Mehmet Yıldızın kaval kemiğine yapılan kasti tekmeyi sarı kartla geçiştirmesi onun Süper lig adına yakışmadı. Sol kanattan olmadık yere Hayrettine hem faul hemde sarı kart göstermesi, sağ kanattan yine Hayrettinin pozisyonuna benzer bir faul ve Sedat'a sarı kart göstermesi hakemlik adına REZALETT'ti.. Artık biz alıştık bu durumlara.
Rıza Hoca'nın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : Hocamız sisteminden, kafasındaki şablondan hiç ödün vermiyor. Cihan Yılmaz BJK maçında sonradan oyuna girmesine rağmen ilk onbire almayışı bunun ilk örneği... Oyunu santim santim düşünüyor ve düşündüğü noktalarda da oyuncularını gah ilk devre gah ikinci devre yerine getiriyor. Oyuncu değişiklikleri fevkalade yerinde. İlk yarıda belki bizim gibi oda rüzgarın durmasını tahmin etmedi ama değişiklikler yerindeydi. Sadece Mehmet Nas sonlara doğru bizi korkuttu o zamana kadarda oyuncu değişikliğimiz bitmişti. Maçın 91. dakikasında sadece şunu söylemek istiyorum....
TEŞEKKÜRLER RIZA HOCAM TEŞEKKÜRLER YİĞİDOLAR....
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|