Taraftar maça neden gelmez?
Sivasspor’un özllikle Sivas’daki hiçbir maçını kaçırmadığını iyi bildiğim bir kardeşimiz aradı ve sivasspor.com’da taraftarın maça niçin gelmediğini araştırmak için bir form açtıklarını söyledi ve bu konuyla ilgili benimde düşüncelerimi sordu. Konuyla ilgili açılan forma baktım ve gerçekten son derece ilginç ve büyük çoğunluğuna katıldığım tespitler göze çarptı. Ama katılmadığım görüşlerde az değil. Gelin isterseniz,taraftarın “ İşte bu nedenle maça gelmiyorlar” dediği konulara bakalım. Deniyorki “Girişte ve çıkışta yaşanan sıkıntılar,üst aramaları vs.” Arkadaşlar,bu arama vs. sadece Sivas’da mı oluyor? Bursa’da Fener stadında,İnönüde,Ordu’da,Adana ’da olmuyor mu? Ayrıca,eğer gerçekten Sivasspor seviliyorsa bu kadarcık fedakarlık yapmaya değmez mi?
Çay ve suyun çok pahalı olması deniyor. Doğru fiyatlar gerçekten dışarıya göre pahalı,ancak bu durum maça gelmemek için bahane değil ki!2 saatliğine içmezsin olur biter! Sırf bunun için maça gelinmemesine bir anlam veremiyorum.
Maçlarda koro halinde küfürlerin olmasınında taraftarı olumsuz etkilediği belirtilmiş. Olamaz böyle bir şey! Tabiî ki kesinlikle küfür olmasın,ama bu küfür 30 yıl öncede vardı,şimdide var,buda ayrı bir çelişki. Biriside “ Devre arasında mescite gidemedikleri için tepki olduğunu yazmış. Allah Allah! Olacak iş değil,ya arkadaş; Sen 15 yıl öncesine kadar bırak namaz kılacak yeri,affedersiniz tuvaletinizi yapacak yer yoktu.
Uzun lafın kısası, bunlar maça gelmemek için kesinlikle mazeret değil,olamazda zaten. Burada samimiyet önemli,sevgi önemli. Eğer Sivasspor’u gerçekten seviyorsa bunların hepsi hikaye! Benim çevremde çok sayıda tanıdığım ve beklide bana ayıp olmasın diye Sivassporlu olduğunu söyleyenler var, “ Hadi maça gidelim” dediğim zaman,ya havanın soğuk olduğunu,ya yağışlı olduğunu,yada yorgun olduğunu söyleyip gelmeyenleri biliyorum. Zaten bu mazeretler onlar için geçerli!
Açılan bu formun sonunda “vs. vs. gibi serzenişlerde olsa yiğidoların bu durumu gözden geçirerek, asli görevleri olan "stadyumda takımına sahip çıkmaya" davet ediyoruz” cümlesi asıl işin özetini çıkarmış.
Gerisi hikaye,hatta masal!...
Abdullah Yiğit / Hürdoğan Gazetesi