Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: FORMULA1 TÜRKIYE GP
Alt 27.08.2006, 16:49   #51
karacaören34-58
YASAKLI ÜYE

karacaören34-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 karacaören34-58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: FORMULA1 TÜRKIYE GP

çok güzel bir çekişme vardı özelikle 2. lik için mücadele eden Schumacher ve alonso çok iyidiler mücadeleden keyif aldım
karacaören34-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 27.08.2006, 16:49   #52
GuNaY
Gast

Alıntı:
SivasLady Nickli Üyeden Alıntı
kendi suclari
pit stopta ikisini bir alirlarsa
gecer alonso
Mecburen girmek zorundalardı çünki security car girdi :(
yazık oldu cok güzel giderken istediğim gibi olmadı, ama Massa'ya sevindim

Alt 27.08.2006, 16:52   #53
SivasLady
Gast

Alıntı:
CAGLAYAN Nickli Üyeden Alıntı

Türkiye GP'sini Felipe Massa kazandı. Massa kariyerinin ilk F1 zaferine ulaştı, şampiyonluk için çekişen iki pilottan Fernando Alonso ikinci, Michael Schumacher üçüncü oldu.

Yarış detayları az Sonra
iyi oldu ilk zaferine ulasti
sevindim onun icin
degisiklik oldu en azindan
eskiler yenilere yol acsin
böylece f1'e keyif geliyor cekisme oluyor

Alt 27.08.2006, 16:54   #54
HALIL
Usta Yiğido

HALIL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.249 Mesajına 1.911 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1346 HALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende ZukunftHALIL hat eine strahlende Zukunft

ah guvenlik girmeseydi schumaer alirdi
Alt 27.08.2006, 17:10   #55
sinan58_34
Usta Yiğido

sinan58_34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

9 Mesajına 10 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 903 sinan58_34 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

COK CEKISMELI GECTI HERZAMAN BOYLE SUPRIZLER OLMASI LAZIM İSTANBUL BU HEYECANLI YARISA EV SAHİPLİGİ YAPTI BENCE SONUC GAYET GÜZEL
1MASSA -
2 ALANSO -
3 MİCHAEL SCHUMACHER -
Alt 27.08.2006, 17:12   #56
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 957 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

İstanbul Massa'ya yaradı

Massa İstanbul'da pole'da başladı ve yerini sonuna kadar korudu

Türkiye GP'sini Ferrari'de Felipe Massa kazandı. Massa kariyerinin ilk F1 zaferine ulaştı, şampiyonluk için çekişen iki pilottan Fernando Alonso ikinci, Michael Schumacher üçüncü oldu.

Felipe Massa kendisi için çok güzel başlayan hafta sonunu kariyerinin en büyük başarısıyla tamamladı. Ferrari pilotu, kariyerinin ilk Formula 1 yarışını İstanbul Park'ta kazandı.

Türkiye GP'sine pole position'da başlayan Massa pit stoplar dışında liderliğini hiç kaybetmedi ve Fernando Alonso'nun 5.5 saniye önünde zafere ulaştı.

Renault pilotu Alonso ile şampiyonluk için büyük bir çekişmeye giren Michael Schumacher, son turlara kadar geçmek için çok zorladığı rakibinin 0.1 saniye gerisinde üçüncülüğü razı oldu.

Starttan sonraki ilk virajdaki kazayla başlayan Türkiye GP'sinde 15'inci tur yarış sıralamasında belirleyici rol oynadı.

Vitantonio Liuzzi'nin kazası yüzünden güvenlik aracının piste çıkmasını değerlendirmek isteyen birçok pilot pite girdi. O ana kadar Schumacher'in arkasında mücadeleyi üçüncü götüren Alonso, pit stop sonrası rakibinin önünde piste çıkmayı başardı ve ikinci sırayı sonuna kadar korudu.

Kariyerinin ilk grand prix zaferine üç hafta önce Budapeşte'de ulaşan Honda pilotu Jenson Button İstanbul Park'ta dördüncü olarak istikrarlı performansını sürdürdü. McLaren'den Pedro de la Rosa beşinci sırayı alırken, ilk turdaki kazadan sonra gerilere düşen Giancarlo Fisichella altıncılığı elde etti.

Toyota'dan Ralf Schumacher yedinci ve Honda'dan Rubens Barrichello sekizinci olarak takımlarına puan kazandırdı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez koşulan Türkiye GP'sinin galibi McLaren pilotu Kimi Raikkonen henüz üçüncü turda yarış dışı kaldı.

Sezonun bitmesine dört yarış kala sürücüler klasmanında lider Fernando Alonso ile takipçisi Michael Schumacher arasındaki puan farkı 12'ye yükseldi. Markalarda ise Ferrari, Renault ile yedi puanlık farkı ikiye düşürdü.

Formula 1'de sezonun 15'inci ayağı İtalya Grand Prix'si 10 eylülde Monza'da koşulacak.

Türkiye GP sonuçları

1 Felipe Massa, Ferrari, 1:28:51.028
2 Fernando Alonso Renault, +5.5 sn
3 Michael Schumacher, Ferrari, +5.6 ns
4 Jenson Button, Honda, +12.3 sn
5 Pedro de la Rosa, McLaren, +45.9 sn
6 Giancarlo Fisichella, Renaulti +46.5 sn
7 Ralf Schumacher, Toyota, +59.3 sn
8 Rubens Barrichello, Honda, +60.0 sn
9 Jarno Trulli, Toyota, +1 tur
10 Mark Webber, Williams, +1 tur
11 Christian Klien, Red Bull, +1 tur
12 Robert Kubica, BMW Sauber, +1 tur
13 Scott Speed, Toro Rosso, +1 tur
14 Nick Heidfeld, BMW Sauber, +2 tur
15 David Coulthard, Red Bull, +3 tur
b. Christijan Albers, MF1, +12 tur kala
b. Takuma Sato, Super Aguri, +17 tur kala
b. Nico Rosberg, Williams, 33 tur kala
b. Sakon Yamamoto, Super Aguri, 35 tur kala
b. Vitantonio Liuzzi, Toro Rosso, 46 tur kala
b. Kimi Räikkönen McLaren, 57 tur kala
b. Tiago Monteiro MF1

b.:bıraktı
CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 27.08.2006, 17:14   #57
aykut-akay
Usta Yiğido

aykut-akay - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

67 Mesajına 121 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 873 aykut-akay FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

güzel bir yaristi ama busene yine sampiyon belli alonso
aykut-akay isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 27.08.2006, 18:13   #58
alimuharrem58
Usta Yiğido

alimuharrem58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 13 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 alimuharrem58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

ALONSO BU SENE DE ŞAMPİYON MASSANIN BIRINCILIGINE SEVINDIM
Alt 27.08.2006, 18:38   #59
CAGLAYAN
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 957 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Massa'nın rüyası gerçek oldu

Massa 66'ncı Formula 1 yarışında ilk birinciliğini elde etti

Kariyerinin ilk F1 zaferine İstanbul Park'ta ulaşan Felipe Massa, Ferrari pilotu olarak grand prix kazanmayı 'bir rüyanın gerçekleşmesi' olarak tanımladı.

Massa yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında aldığı sonuca kadar çok sıkı çalıştığını belirterek, "geriye baktığımda yaptığım herşey ve aldığım derece beni mutlu ediyor. Kazandığım için mutluyum. Büyük duygular yaşıyorum" dedi.

Yarışa çok iyi başlangıç yaptığını kaydeden Brezilyalı pilot aracı fazla zorlamadığını ve kontrollü bir sürüşle sonuca ulaştığını söyledi:

"Aracın performansı da iyiydi. Güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından iyi bir şekilde devam etmeyi başardım. Araca çok yüklenmedim. Lastikler de yarışın her bölümünde iyi tepki verdi. Mümkün olduğunca arayı korumaya çalıştım. Agresif yarışmamaya gayret ettim. Yanımdaki iki pilot daha önce birincilik almıştı. Benim için ilk oluyor. Özel bir deneyim.''

Ferrari pilotu olmanın ve kazanmanın rüya gibi olduğunu ifade eden Massa, "takım içinde herkes çok mutlu. Burada iyi bir iş çıkardık. İlk zaferimi kazanmak harika bir duygu" diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Park'ta ikinci sırayı alan sürücüler klasmanı lider Fernando Alonso Vitantonio Liuzzi'nin kazası yüzünden güvenlik aracının piste girdiği bölümde şanslı olduklarını ifade etti:

''Schumacher ile arayı açma konusunda biraz şansım oldu. Bu şekilde 3-4 saniye fark yapabildim. 50 tur boyunca birbirimize yakın gittik. Onun önünde yarışı bitirdim. Mutlu olduğumu söyleyebilirim ama o kadar da mutlu değilim. Yarışı genel anlamda kazanamadık.''

Michael Schumacher ile girdiği mücadele konusundaki soruyu da yanıtlayan Alonso, "kendime güvenim vardı. Mesafeyi dengede tutmak için çalıştım. Schumacher'in atak yapmasıyla ben de manevra yaptım ve geçmesini önledim. Yarış sonuna doğru aradaki fark çok azaldı ama ikinci olmama yetti" dedi.

Yarışta üçüncülüğü elde eden Ferrari'nin yedi kez dünya şampiyonu pilotu Michael Schumacher, takım arkadaşı Massa'yı da birinciliğinden dolayı kutlayarak şunları söyledi:

''Massa iyi yarış çıkardı. Büyük bir fark yakaladı. Güvenlik aracının gelmesi bizim için şansızlık oldu. Bizim takımımızda iyi olan pilotlardan biri şansız olursa, öbürü telafi edebiliyor. Alonso sonlara doğru sekizinci virajda avantaj sağladı. Bu bölümde arzu ettiğim hıza ulaşamadım. Sekizinci virajın zorlaması nedeniyle zaman kaybettim. Arka lastikler de oldukça aşınmıştı. Yapabileceğim buydu. Son turda yaptığım atak yeterli olmadı."

Alt 28.08.2006, 12:31   #60
CAGLAYAN
Usta Yiğido

Alıntı:
GuNaY Nickli Üyeden Alıntı
Mecburen girmek zorundalardı çünki security car girdi :(
yazık oldu cok güzel giderken istediğim gibi olmadı, ama Massa'ya sevindim

Ferrari'nin pit stop stratejisi normaldi. Eger bir tur sonra pite girseydi Schumacher , Safety car 'in arkasına düsecekti ve son sıradan baslayacaktı. O yüzden strateji , olması gerekendi. Ama Schumacherín farkı her tur´da kapadığı zaten görüldü.
Schumacher bu senede 8. virajda problem yasadı.8. virajda araba yeteri kadar iyi degildi. Massa yada Tebrikler hem ilk polünü aldı hem ilk yarısını kazandi.

Sampiyona icin hicbir sey bitmis degil. 12 puan fark bir sey ifade etmiyor !
Konu Kapatılmıştır