Usta Yiğido
571 Mesajına 1.189 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 713 
|
Cevap: TARAFTAR NEDEN MACA GELMİYOR
olay aslında psikolojik, sosyolojik vs vs vs
sivasta devlet memuru, sivaslı olan ve istanbul yalakası bir adamı düşünün, bu adam sivasspor varken gider bir istanbul takımına sevdalanır, sürekli o takımın maçlarını izler, o takımın sohbetini yapar, o takımın ürünlerini kendine ve çocuklarına alır vs vs vs
niye, niye niye? hiç düşündünüz mü? bu sevimsiz, çirkin, şahsiyetsiz olan, sayıları binleri hatta onbinleri bulan karaktersiz yaratıkların beyninin içinde ne var merak ettiniz mi? ben merak ettim, düşündüm ve bir çıkarımda bulundum, işte sizinle paylaşıyorum:
en başından başlayayım, bu adam eziktir! evet evet ezik! hayata karşı ezilmiş... evde annesi, babası, karısı, vs vs vs okulda arkadaşları, dairede müdürü veya arkadaşları, orda burda şurda, herneyse bu tip sürekli tokat yemiştir, böyle yetişmiştir ve bir karakter kazanamamıştır... büyük olana, güçlü olana, süslü olana, yıldızı parlayana karşı hep özlem duyar, ona tapar, bu türün tanrısı güçtür, hep onun yanında hep onun yandaşı olmak ister... kendi karakteri, düşüncesi, beyni, aklı, gücü, şahsiyeti vs olmadığı için bu hasletleri güç sahiplerinde arar, onlara yavşaklık ederek var olmaya çalışır...
düşünün devlet dairesinde çalışan ve sivaslı olan ve bir istanbul takımı tutan şahsiyetsiz bir adam örneğini gözünüzün önüne getirin: örneğin bu hafta fener maçı aldı ya bizim karga kafalı hemen ertesi gün gidip, elin feneriyle var olduğunu çevresine ispatlamaya çalışacak, yav dün neeettik gsyi falan filan palavralar, veya başka zaman gs feneri yener gsli geri zekalılar başlarlar nasıl yendik, şu oldu bu oldu.... uzayıp gider yani...dikkat edin adamlar kendi varlığını topluma bu şekilde götermeye çalışıyorlar... yani taptıkları tanrıları vasıtasıyla, taptıkları güç vasıtasıyla....
veya bir öğrenci düşünün, lisede veya üniversitede, yukarıda bahsedilen ezik anne babanın ezik sıpası... annesi babası gibi onun da sırtına binen çok olur... vasıfsızdır, kafasızdır, şahsiyetsiz ve kültürsüzdür, varolmasının çıkar yolu güce taparak onun ışıltısının bir parça üzerinde görünmesini sağlamak, varolmaya çalışmak, saygınlık kazanma isteği vs vs vs...
bu omurgasız sıpa türü de yine omurgasız ebeveynleri gibi toplum içinde bir güce bağlanmak ve ancak bu şekilde kişilik ve saygınlık kazanmak umudu içerisinde olduğu için bu bataklıkta yaşamaktadır... yani doğal yaşam alanları bunlar...
bu adam türü omurgasızlar sınıfına girer, yetişme tarzı ezik olduğu için ve doğal olarak geçirdikleri evrim bunların zihni yapısını güçe tapar hale getirdiği için bu omurgasız türü için kendi şehri, memleketi, toprağı, vatanı vs vs vs güzellikler önemli değildir, o sadece darwin hazretlerinin beyan ettiği üzere evriminin gereği neyse onu yapar...
eeeeeee diyeceksiniz, bütün bunları niye söyledin, canım kardeşlerim suç bu adamlarda değil, yüce yaradan bunları böyle yaratmış, burda görev sivassporumuza düşüyor, sivasspor vesile olacak, büyüyecek, güçlenecek, ışıl ışıl olacak, sonra bu omurgasız ekibi ancak o zaman yine kendi karakterlerinin gereği olarak yüzlerini buraya çevirmek zorunda kalacaklar......
|