Cevap: Maçın ardından
İnsan sağlam kafayla bazı şeyleri daha iyi görüyor ve daha iyi düşünüyor...Bu maçın sonucunu sadece hakeme bağlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum...Çünkü sivasspor hakeme rağmen çok iyi ve rakibinden net pozisyonlar yakaladı ama gerke şanssızlıktan gerekse beceriksizlikten atamadı..Sivasspor takımında çok iyi oyuncular var ama bu oyuncular takım olamazsa sivasspor için beklenmeyen son yakındır beyler...Bazıları diyor ki sivasspor iyi oynuyor ama kazanamıyor ..Ben iyi oynayıp yeneilmektense kötü oynayıp kazanmayı tercih ederim..Geçen yıl sivasspor M. Hoca döneminde 2. yarı doğru dürüst futbol oynamadan sadece rakipleri kadar mücadele ederek küme de kaldı..Bu yıl eğer iyi futbol oynayıp da sürekli puan kaybedersek işimiz çok ama çok zor..İyi futbola puan verilmiyor sedece kuru övgü ve alkış var..Tabi ki iyi futbol oynayıp kazanmak istiyoruz ama bu iyi futbol puan ve puanlar getirmezse ortada ciddi sorunlar var demektir..Rakiplerin puan aldığı bir dönemde sen puan alamazsan kaçınılmaz son yakındır arkadaşlar..Şimd, soruyorum yabancılar içinde kampa ilk katılan oyuncu kim:Cevabı :Sandro..Peki bu oyuncu oynatılmayacaksa neden alındı...Bu oyuncu hazır değilse,yedek olarak alındıysa yazık günah değil mi sivassporun paralarına;yazık değil mi sivasspora...Takımda un,şeker var ama helva yapılması için golcülere doğru düzgün pas atacak bir oyun kurucumuz yok..Sen eğer Sandroyu aldıysan ne yapıp edip bu takıma monte edeceksin;etmeyeceksen niye yabancı hakkını bu oyuncu da kullandın...2. olarak takımda oyun kurucu oynayacak Sandronun dışında Cihan da var..Üstelik bu oyuncu geçen yıl ligde kalmamızda Keita ile birlikte en çok rolü olan oyuncu...İnanıyorum ki Cihan oyun kurucu oynarsa bu takıma daha faydalı olabilir..Artı elinde Keita var ama geçen 2. yarı takımın kümede kalmasında Kadir ile beraber en çok çalışp didinen bir oyuncuyu sadece maçın son dak. larında düşünüyorsun..Halbuki son yarım saatte Keita oyuna alınsaydı sivasspor orta sahası bu kadar oyundan düşer miydi?Ziya da son maçlarda biraz düşme olduğunu düşünüyorum;bunda da ona yardım etmeyen Erman gib,i oyuncuların olmasından kaynaklanıyor;çünkü rakipler artık maden bulmuş gibi her maçta Ziya'nın kanadınıdan atak yapıyor ve yenilen gollerin büyük kısmı da bu kanattan geliyor...3.olarak ilk yarı bu takımda 5 tane gol atıp takıma 4 puan kazandıran ve arkadaşlarına asistler yapan bir Suarez var..Bu oyuncuda düşüş gözleniyor;çünkü yeni alınan Enaramo ile birlikte Suarez 2. plana atılmış durumda...Suarez bu takım için önemli bir oyuncu mutlaka onunla birebir görüşmeler yapılıp takım için önemli bir oyuncu olduğu kendisin hissettirilmeli...Suarez 2. yarıya kötü başlamış olabilir ama ben diğer maçlarda daha iyi bir Suarez seyredeceğimize inanıyorum...Hayrettin'in çok hata yaptığı ortada ;heran hata yapabilecek bir yapısı var;bir an önce bu mevkide asıl mevkisi stoper olan bir oyuncu oynatılmalı..M. Yıldız iyi oyuncu olabilir ama forvet arkasında çok başarılı olduğunu düşünmüyorum...M. yıldız gerçek yerinde daha başarılı oluyor...Sivassporun yediği golde Ziya nın ofsatı bozduğu görüldü;bu dak. da Hayerettin veya Navratil tarfından Ziya uyarılabilseydi bu gol omayacaktı..Bu da oyuncular arsında iletişim kopukluğunu açıkca gösteriyor...Zaman gittikçe daralıyor sivasspor iyi futbol oynayarak galip gelmeli ve puanları toplamalı;yenemiyorsan yenilmeyeceksin..Her alınan puan bizi hedefe götürecektir..Rıza hoca mutlaka 3 oyuncu değişikliğini de kullanmalıdır;oyuncu değişikliğini yapmak için maçın sonunu beklememelidir..Enaramo iyi oyuncu olabilir ama malesef kilo sorunu var ve çok ağır ..Biran önce gerçek kilosuna kavuşarak 90 dak. oynayacak duruma gelmelidir..Sivassporun iyi futbolunu sadece deplasmanda değil iç sahada da görmek istiyoruz..Yenemiyorsan yenilmeyeceksin...
|