Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Anketimiz: Maç Nasıl Sonuçlanır ?
Sivasspor Kazanır. 243 88,04%
Beşiktaş Kazanır. 19 6,88%
Berabere Sonuçlanır. 14 5,07%
Katılımcı sayısı: 276. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Sivasspor - Beşiktaş
Alt 10.04.2016, 19:52   #61
Sivasspormysoul
Acemi Yiğido

Sivasspormysoul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

78 Mesajına 184 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 354 Sivasspormysoul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sivasspor - Beşiktaş

M.Sivasspor-Beşiktaş maçında C.Tanase ve D.Texeira niçin 90 dakika oynatılmalıdır? Artılar ve eksiler. Artılar çok fazla. Niçin böyle düşünüyorum. Nedenlerini kısaca aşağıda sıralıyorum.

Kıymetli Yiğidolar. Biricik takımımızın gönül sevdalıları. Herkes gidebilir. Ama siz kalıcısınız. Çünkü, taraf (M.Sivasspor) ve taraftar (Yiğidolar) gece-gündüz gibi diyalektik bir bütündür. Ayrılamaz, parçalanmaz. Biri yoksa öteki de yoktur.

Gelelim elimizdeki altın değerindeki bu iki yeni yiğido futbolcularımızı biraz daha yakından tanımaya. Benim naçizane düşncelerim şöyledir

C. Tanase: Kesinlikle iddia ediyorum çok ama çok teknik bir futbolcu. Biraz ağır olabilir ama mükemmel alan savunması yapıyor, belki Beykan gibi takımı atağa kaldırmıyor ama alanı öyle bir savunuyor ki rakipler gerçekten onun bölgesine kolay kolay giremiyor. Gaziantep neden 2. yarıda doğru düzgün çıkamadı acaba. Ortada C. Tanase'nin etkili savunması yüzünden. Trabzonspor maçında golü ne zaman yedik. Tanase sakatlanıp çıktıktan kısa bir süre önce. O zamana kadar Erkan Zengin atak bile yapamıyordu Tanase'nin ördüğü duvar yüzünden. Yani orta sahanın çok güvenli bir bekçisidir Tanase. Futbolda kim böylesine güven veren orta sahaya sahip olmak istemez?

D. Texeira: Eleştiriliyor gol atamıyor diye. Ya da dolaylı eleştiri var ' abi golcümüz yok' diye Sivas deyimiyle. Oysa daha önce de yazdığım gibi
Pozitif özellikler
1- Rakibe kale önünde baskı (Savunma en ileride kurulur).
2- Orta sahaya kadar gelip sürekli top kapma çabası içinde (Birinci savunma hattı yarıldığında ikinci savunma hattında yeni bir savunma ve ardından saldırı başlatma isteği)
3- Aatife verdiği pas (Gaziantep maçında). Kendisi de vurabilirdi ama yardımlaşmayı seviyor. Bencil değil. Yani kritik yerlerde uygun pozisyonda değilken ben atayım sevdasına kapılıp pozisyonu harcamaz (90 dakika içinde ancak sınırlı sayıda gol pozisyonu olabileceğini ve onları gelişigüzel harcamamak gerektiği düşüncesi. Ekonomiklik)
4) Kafa gollerindeki müthiş yeteneklilik.
5) Tanase'nin pasıyla ileri kale çizgisine hareketlenen Cicinho nun ortalarını Aaatife anında aktarma becerisi. (Hızlı düşünüp karar verme)
6) Trabzonspor maçında Burhanın kaçırdığı topu kovalayıp çektiği doğrudan şutun Esteban tarafından zorlukla kurtarılması (Top ve pozisyon takipçiliği. Bir başka deyişle sürekli olarak oyunun içinde olma).
7) Geriye doğru koşarken bir gözün sürekli ileride olması (muhtemel top dönüşlerinde hızla rakip ceza sahasında bulunma isteği).
Negatif özellikler
1) Atılan pasları tam kavrayama ve kaçırma.
2) Kale önünde topla buluştuğunda gizli bir heyecan ve hafif bir korku var. Bu iki negatif yan tedavi edilirse mükemmel bir santroforumuz olacaktır inşallah. Bunun için yapılması gereken her maçta Texeri'ya ya çok pas atıp bir yada ikisini gole çevirirse güven kazanacaktır. Bunu ondan esirgememeliyiz. Ayrıca unutmayalım henüz sadece 24 yaşında. Yani uzun yıllar var önünde. Beşiktaş maçında gol atacaktır inşallah.

Sonuç: Bu iki futbolcumuzun gerçek performansı ortaya çıktığında M. Sivassporumuz çok ama çok tehlikeli bir takım olacaktır. Rakiplerimiz düşünsün. Özellikle şampiyonluk peşindeki Beşiktaş JK düşünsün. Daha sonra da öteki haftalardaki rakiplerimiz düşünsün.

Saygılarımla.
Sivasspormysoul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 7 Kullanıcı Sivasspormysoul'a Teşekkür Ediyor...
Alt 10.04.2016, 20:35   #62
otceken58
Yiğido

otceken58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

182 Mesajına 330 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 615 otceken58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
HALIL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
artik suskunlugum yetti

konusacagim

sivasspor ligde kalacak bu sene

suskunlugum sivassporu unuttugum icin degil su an ki durumu yuzunden de degil isterse duselim biz 2. ligde olsak bile geri geliriz merak etmeyin karamsar olmayin adimiz yeter bizim, bir duzenimiz var onu da kimse bozamaz cok sukur

suskun kaldik cok uzun zaman cunku ben ayni anda dayimi teyzemi ve bircok yegenimi kaybettim hatta ben bile olebilirdim 3 kere ameliyat oldum biraz uzun ve zor bir donemdi yoksa sizleri kardeslerimi yanliz birakmazdim

sizler simdi bana diyebilirsiniz hayattini anlatma ama falan : ) ben de size diyorum ki sivasspor bizim hayattimiz o sivassporu bizler hep sevmeliyiz guvenmeliyiz onun icin gerekirse olmeliyiz

sivasspor turkiye 1. liginin degismez ismidir ve hep oyle kalacaktir
Basınız sagolsun Allah sabır versin YİGİDO ayrıca gecmiş olsun sizede
otceken58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı otceken58'a Teşekkür Ediyor...
Alt 10.04.2016, 20:42   #63
Külhan
Usta Yiğido

292 Mesajına 447 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 600 Külhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bizim yenemeyecegimiz takim yok yeterki strese girmeyelim oyunumuzu rahat oynayalim aceleye ve hircinliga gerek yok herkesin gözü sivassporun üzerinde hatta hakeminde insallah iyi bir hakeme düseriz eger ist hakemlerinden birisine düsersek penalti ve karttan bizi oynatmazlar biz bu adaletsizligi yillardir yasayanlardaniz neolursa olsun tedbiri elden birakmamaliyiz
Külhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda Külhan'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 10.04.2016, 20:46   #64
Külhan
Usta Yiğido

292 Mesajına 447 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 600 Külhan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
otceken58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Basınız sagolsun Allah sabır versin YİGİDO ayrıca gecmiş olsun sizede
Yigido gardas basin sag olsun basinizdan hayli bir olaylar gecmis ve sizede gecmis olsun Allah sihatversin
Külhan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı Külhan'a Teşekkür Ediyor...
Alt 10.04.2016, 21:27   #65
migroArmis
Usta Yiğido

migroArmis - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.045 Mesajına 2.992 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 790 migroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDI

Ben yine çok başka bir şey söyleyeceğim ....Bizim Bursa b jımnastık macını taraftar ıcın kaale alırda b jımnastıkten puan veya puanlar alırsa bu Sivassporun işine yaramaz cunku Sivasspora asılacaktır bu büyütülmüş jimnastık kulubü...Umarım Bursada Sivasta '' renk '' olarak kabul edılmıyen renklere sahip bu küçük takımın haddini bildirirler...
Alt 10.04.2016, 21:29   #66
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido

A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 707 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Ligin bitmesine 6 hafta kala son dört takımın maçlarına bakınca;
1) Mersin'in FB, Eses ve Rize maçlarının ardından ligde kalma iddiasının kalmayacağını sanıyorum.
2) Eskişehir'in ise Konya, Mersin, Trabzon, Antep, Başakşehir ve Gençler ile oynayacak. Ilk iki maçı zor olsa da sonra Başakşehir Hariç hedefsiz takımlarla oynayacak. Bu da Eskişehir'in son haftaya kadar umudunu canlı tutabileceğini düşündürüyor. Kayseri ile rekabet ederken biz, umarız aradan sıyrılmaz.
3) Kayserispor'la bizim Maçlarımız daha yakın. Ilk iki Maçları Avrupa Kupalarına katılma iddiası olan Kasımpaşa ve Bursa ile. Sonra bizim oynamış olduğumuz BJK ve Akhisarla bizden sonra onlar oynuyorlar. Bizimle oynadıktan sonra son hafta GS deplasmanındalar.
4) Biz, kalan şu 6 haftada rakiplerimizden Güçleri oranında maksimum puanları alabilir, Kayserispor'a da yenilmez isek bu ligde kalırız. BJK ve Akhisar'dan alacağımız puanlar çok daha değerli olacak. Kayseri beraberliği şartıyla 10 puanın bize yeteceğini düşünüyorum normalde ama bir yanda da Eskişehir Faktörü var.
BJK maçında taraftarımızla ve kompakt bir oyunla rakibe alan bırakmayıp, ölümü göstererek onları sıtmaya yani beraberliğe Razı ederiz. Galip gelirsek düğün bayram olur zaten. O moralle de öteki haftalar rahat ederiz.
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Ediyor...
Alt 10.04.2016, 21:36   #67
migroArmis
Usta Yiğido

migroArmis - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.045 Mesajına 2.992 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 790 migroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDImigroArmis TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
A.Turan Korkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ligin bitmesine 6 hafta kala son dört takımın maçlarına bakınca;
1) Mersin'in FB, Eses ve Rize maçlarının ardından ligde kalma iddiasının kalmayacağını sanıyorum.
2) Eskişehir'in ise Konya, Mersin, Trabzon, Antep, Başakşehir ve Gençler ile oynayacak. Ilk iki maçı zor olsa da sonra Başakşehir Hariç hedefsiz takımlarla oynayacak. Bu da Eskişehir'in son haftaya kadar umudunu canlı tutabileceğini düşündürüyor. Kayseri ile rekabet ederken biz, umarız aradan sıyrılmaz.
3) Kayserispor'la bizim Maçlarımız daha yakın. Ilk iki Maçları Avrupa Kupalarına katılma iddiası olan Kasımpaşa ve Bursa ile. Sonra bizim oynamış olduğumuz BJK ve Akhisarla bizden sonra onlar oynuyorlar. Bizimle oynadıktan sonra son hafta GS deplasmanındalar.
4) Biz, kalan şu 6 haftada rakiplerimizden Güçleri oranında maksimum puanları alabilir, Kayserispor'a da yenilmez isek bu ligde kalırız. BJK ve Akhisar'dan alacağımız puanlar çok daha değerli olacak. Kayseri beraberliği şartıyla 10 puanın bize yeteceğini düşünüyorum normalde ama bir yanda da Eskişehir Faktörü var.
BJK maçında taraftarımızla ve kompakt bir oyunla rakibe alan bırakmayıp, ölümü göstererek onları sıtmaya yani beraberliğe Razı ederiz. Galip gelirsek düğün bayram olur zaten. O moralle de öteki haftalar rahat ederiz.
Ek olarak bizim Bursanın Kayseriyle eskilerden kalma bi hesabıda vardır bunu pay gecmeyınız Kayserinin Bursada 3 puan alacağını sanmıyorum ...bilginize..
Alt 10.04.2016, 21:47   #68
eyuphulagu
Usta Yiğido

1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 eyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOKeyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bjk maçın söyleyeceğim yenemiyorsan yenilmeyeceksin..Bu maçta her şey olabilir..Hakem faktörünü de unutmamak gerekiyor...Bjk ya karşı erken gol yememek lazım;yersek dünyanın sonu değil ama bizim nasıl kırılgan bir takım olduğumuz da unutulmamalı...Bjk takımında yedek oyuncular dahi oynadıklarında takıma katkı yapan oyuncular..Onun için bizim maçta kimin oynadığı hiç önemli değil...Bjk nın oynadığı bir çok maçta benim dikkatimi çeken defansının ağır olması...Arkaya atılan toplarda stoperleri çok ağır kalıyorlar..Bu durum 4 Eylül Belediye ile oynadıkları kupa maçında da gözüktü...Tek forvet oynayacağımız kesin gibi...Atıf a kesin önlem alacaklar onun için bizim bu maçı kazanamamız veya puan almamız içişn sürpriz golcü de lazım..Belki uzun zamandır suskun olan John Boye veya başka bir oyuncudan bile gol bulabiliriz..Önemli olan gol yememek..2011 de galiba son dak. larda Cihan ın son dak. larda attığı gol ile bjk yı Sivas'ta 1-0 yenmiştik...Sabırlı ve kontrollü oynamak lazım;erkan görülecek kartlar sbu maçta sivassporun çok başını ağrıtabilir...John Boye ,Yiğit,Cicinho,Ziya gibi oyuncular için çok tehlikeli bir maç...Bu maçta Burhan ve Cicinho nun çok kademeli oynaması gereken bir maç diyorum..Umarım bu maçta şans da yanımızda olur...Tekrar söylüyorum bu tür maçlarda yenemiyorsan yenilmeyeceksin...
eyuphulagu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 5 Kullanıcı eyuphulagu'a Teşekkür Ediyor...
Alt 10.04.2016, 21:49   #69
sirseri58
Yiğido

90 Mesajına 157 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 708 sirseri58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

sıvassporda bu maçta kendını gostermek için koşacak bı çok topçumuz var mesela beykan atıf bunlardan bır kaçı,bu tıp futbolcuların performansı takım için çok önemli artılar sağlar,antep maçının verdıği özguvenle bırde maç secen topçuların ustun performansıyla bu maç bızım dıyorum.....
Alt 10.04.2016, 23:52   #70
adres58
Usta Yiğido

adres58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.806 Mesajına 12.565 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1464 adres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunft

2 saattir Mersin Kayseri ve Eskişehirsporun Fan ve kulüp taraftarlarının yazılarını okuyorum.

Mersini söylemiyorum çok umutsuzlar. Onlar geçi can alayında kasap mal alayında hesabı bizim yerimize Adanaspor mu gelsin AdanaDemirspormu derdindeler.

Eskişehirsporda bir sevinç ve yüzde yüze yakın bir kümede kalma havası var. Haksızda değiller. Bizim fark yediğimiz Osmanlıdan puan aldılar, GS'yide yendiler. Onlar umutlanmasınlarda benmi umutlanayım. Açıkca söylemek gerekirse maçlarıda bizden daha iyi. Her ne kadar bizden az iç saha maçları olmasına rağmen hocaları çok iyi fikstür okuyor ve dışarda ve içerde duruma göre futbol oynuyorlar. Ben şahsen Eskişehir ile çekişeceğimizi tahmin ediyorum.

Sivassporumuz malum iki ayrı taraftar görüşüne sahip. Hala umudumuz varcılar Umudumuz azaldıcılar. Gaziantep maçı sonrası ibre Umuda yolculuğa doğru çıksada çok zor iki iç saha maçımızın olması biraz sıkıntılı durum.

Kayserispor taraftarı çok vahim bu 4 takım içinde... Özellikle Antalya maçında yaşananlar ve üstüne beraberlik zaten çok az maçlara gelen taraftarı umutsuzluğa itmiş durumda. Onlarda bölünmüş düşünce olarak. Birinci grup Trabzonla olan bağdan dolayı hala onlarla hareket edip Sivasa verip veriştirmek. İkinci grup ise bu Trabzon sevdasının (azınlık bir gurup) içlerine sokulan Truva atından ibaret olduğu ve takımı yaktığı düşüncesindeler. Ama genel görüş bugünden sonra düşmenin en yakın kendilerinde olduğu. bunu açıkca ifade edememeleri ise ilk yarıda 9 puan farkla potadan uzak olmaları ve hala buralarda ne işleri olduğunu kabullenememeleri.

Artık hafta başlıyor. Biz bu 3 takıma bakmayacağız. Silkeleneceğiz, mücadele edeceğiz ve mümkün olduğunca puanlar için çaba sarfedeceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz kendimizi kurtaracağız.

Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
adres58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 8 Kullanıcı adres58'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
beşiktaş, sivasspor