10.01.2006, 14:26
|
|
|
YASAKLI ÜYE
17 Mesajına 20 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0  
|
- Kuş gribi dalga dalga yayılıyor
- Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Gülten Yeşilırmak adlı kadında kuş gribi virüsüne rastlanırken, virüs Bursa, İzmir ve Isparta'ya da sıçradı.
- 10 Ocak 2006 12:24
-
- Sivas’ın Kangal İlçesi Yellice Köyü'nden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gülten Yeşilırmak’da (37), yapılan tahliller sonucu kuş gribi virüsüne rastlandı. Yeşilırmak’ın 3 çocuğunda ise virüs belirlenmedi. Ancak Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak’ın (13) tedavileri sürüyor.
- Gülten Yeşilırmak, 8 Ocak Pazar günü saat 18.00 sıralarında, yüksek ateş, öksürük, halsizlik şikayetleriyle çocukları Hasan, Ali ve Emel ile birlikte Kangal Devlet Hastanesi’ne başurdu. Gülten Yeşilırmak, ölü tavuklara dokunduğunu söyleyince, kuş gribi şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yeşilırmak ve 3 çocuğu Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındı. Yeşilırmak ailesinden alınan kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderildi. Burada yapılan incelemelerde, Gülten Yeşilırmak’da kuş gribi virüsüne rastlandı. Doktorlar, çocuklarda virüse rastlanmadığını ancak, çocukların da tedavilerinin sürdüğünü, çocuklardan da kan örnekleri alınmaya devam edileceğini açıkladı.
- ÖLEN TAVUKLARI ÇIPLAK ELLE TUTTUM
- Kanında kuş gribi virüsüne rastlanan Gülten Yeşilırmak, sonuçlar açıklandıktan sonra tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’ndeki tek kişilik odasında, DHA’ya konuştu. Yeşilırmak, aynı serviste kalan 3 çocuğunun sık sık kendisinin yanına geldiğini belirterek, “Onlarda virüs çıkmadı. Ancak, burada sık sık benim yanıma geliyorlar. Doktorlar, onlardan kan almayı sürdürecek. Köyde, yetiştirdiğim tavuklardan biri öldü. Onu çıplak elle çöpe attım. Sonra bir kaç tavuğum daha öldü. Onları da evimden uzağa bir yere attım. Hiçbir tedbir almamıştım. Pazar akşamı ateşim yükselince hastaneye gittik. Çocuklarım da da aynı şikayetler vardı. İnşalah çocuklarımda virüs çıkmaz” dedi.
- KÖYDE TÜM KANATLILAR İTLAF EDİLİYOR
- Gülten Yeşilırmak’ta kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından, Yeşilırmak ailesinin yaşadığı Kangal İlçesi’ne bağlı Yellice köyü, karantinaya alındı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köydeki tüm kanatlı hayvanları özel ekiplerle toplamaya başladı. Toplanan kanatlı hayvanlar itlaf edilecek. Karantinaya alınan köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Köy girişinde jandarma ekipleri 24 saat nöbet tutuyor.
- Bu sabah Kangal İlçe Merkezinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne gelen Nazife Yıldırım ile oğlu Hanifi Yıldırım da, kuş gribi şüphesiyle Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındı.
- 10 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA
- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde halen 10 kişi tedavi görüyor. Doktorlar, kan örneğinde virüse rastlanan Gülten Yeşilırmak’ın yanı sıra, çocukları Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak (13), aynı köyden Adnan Yancı (46), Yozgat Akdağmadeni İlçesi Altılı Zaimgeçiti Köyünden Fatma Uylu (49) kardeşinin gelini Kiraz Uylu (32), Mustafa Çalışır (23) ile Kangal İlçe Merkezinden Nazife Yıldırım (57) ile oğlu Hanifi Yıldırım’ın (27) tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.
|
|
|