--->: PROTESTO
Merhaba arkadaşlar,
Foruma üye olalı epey oldu, lakin bugüne kadar ne doğru dürüst takip ettim ne de bir şey yazdım. Federasyonun kararı bu durumu değiştirdi, ben de kişisel olarak bir protesto çekmeyi uygun gördüm.
Bir Sivasspor taraftarı olarak Futbol Federasyonu'nun bu yanlı, buram buram hemşehricilik kokan kararını kınıyorum. Bu en hafif tabirle 'taşları bağlayıp itleri salmak'tır; bu, bundan sonra maçın gidişâtından memnun olmayan her fanatiğin sahaya atlarken kendini daha rahat hissetmesine sebep olacak vahim bir hatâdır; bu adalet değildir, bu ahlâka ve insâfa sığacak bir karar değildir.
Sayın başkanın özür metnini ise -eğer ironi içermiyorsa- hayli tuhaf bulduğumu söylemeliyim. Bu söylediklerinde ciddi olamaz diye düşünüyorum. ''Futbolcularımız kendilerini tokatlattıkları için herkesten özür diliyoruz'' da ne demek Allah aşkına sayın başkan? Her sene seyircisinin en az bir vukuatı olan bir Trabzonspor'dan bahsediyoruz burada. Kaldı ki burada hadise Sivasspor'la sınırlı da değil, Türk futbolunu ilgilendiren bir mevzuu bu. Bu adamlar böyle yaptıkça, federasyon da bunların sırtını sıvazlarcasına muamelede bulundukça kaybeden sadece Sivasspor'dan ibaret olmayacak sayın başkan, Türk futbolu kaybedecek. Yazık değil mi? Vebal diye bir kavramdan haberiniz yok mu? Kusura bakmayın ama şu adaletsizliğe tepkiniz ''özür'' dilemek olacaksa bu sonucun vebali Albayraklar'ın, Federasyon'un ya da kendini bilmez Trabzon taraftarının omuzlarına yüklenmez sadece, siz de payınızı alırsınız bu vebalden böyle biline.
Öneriye gelince; bence Sivasspor Yönetimi bu kararı kesin bir dille protesto etmeli, esaslı bir protesto metni hazırlanmalı ve Sivasspor'un tekrar maçına çıkmayacağını, bu haysiyetsizliğin bir parçası olmaktansa 3-0'lık hükmen mağlubiyeti seve seve kabulleneceğini belirterek hem utanmazca hala daha verilen kararı beğenmeyen Trabzonspor'a, hem de adaletten behresi olmayan federasyona en güzel cevabı vermelidir.
|