Askin Gözü Kördür
Uzun zaman önce,dünya yaratilmadan ve insanlar dunyaya ayak basmadan önce,iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarini
bilemez vaziyette dolaniyorlarmis.
Bir gun toplanmislar ve her zamankinden daha sikkin oturuyorlarken
Saflik ortaya bir fikir atmis: "Neden saklambac oynamiyoruz?"
Ve hepsi bu fikri begenmis,ve hemen Çilginlik bagirmis:"Ben ebe olmak istiyorum!!!"
ve baska hic kimse Çilginligi arayacak kadar çildirmadigi için,Çilginlik bir agaca yaslanmis ve saymaya baslamis...
1,2,3... Ve Çilginlik saydikça,iyi huylarla kötu huylar saklanacak yer aramislar.
Sevkat Ay`in boynuzuna asilmis,Ihanet çöp yigininin içine girmis,
Sevgi bulutlarin arasina kivrilmis,Yalan bir tasin altina saklanacagini söylemis ama yalan söylemis
çünkü gölün dibine saklanmis.Tutku dünyanin merkezine gitmis,Para Hirsi bir çuvalin icine girerken çuvali yirtmis...
Ve Çilginlik saymaya devam etmis,79,80,81,82,83...Askin disinda,bütün iyi ve kötü huylar o ana kadar zaten saklanmis.
Ask kararsiz oldugu gibi,nereye saklanacagini da bilmiyormus.
Bu bizi sasirtmamali çünkü hepimiz Aski saklamanin ne kadar zor oldugunu biliriz.Ve Çilginlik 95,96,97.. ye gelmis
ve 100 e vardigi an Ask siçrayip güllerin arasina girmis ve saklanmis.Ve Çilginlik bagirmis"Sagim solum sobedir,
geliyorum!" ve arkasina döndugunde ilk önce Tembelligi görmus,o ayaktaymis çünkü saklanacak enerjisi yokmus.
Sonra Sefgat`i ayin boynuzunda görmus ve Ihaneti çöplerin arasinda,Sevgiyi bulutlarin arasinda,
Yalani gölün dibinde ve Tutkuyu dünyanin merkezinde,hepsini birer birer bulmus sadece biri hariç.
Ve Çilginlik umutsuzluga kapilmis,en son sakli kisiyi bulamamis.
Derken Haset,Askin bulunamamasindan haset duyarak,Çilginligin kulagina fisildamis:
"Aski bulamiyorsun,o güllerin arasinda.."Ve Çilginlik çatal seklinde tahta bir sopa almis ve güllerin arasina
çilginca saplamis,ta ki yürek burkan bir haykirma onu durdurana kadar.Ve haykiristan sonra
Ask elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çikmis,ve parmaklarinin arasindan iki sicim kan akiyormus,gözlerinden.
Çilginlik Aski bulmak için heyecandan Askin gözlerini kör etmis."Ne yaptim ben? Ne yaptim ben? "diye bagirmis.
"Seni kör ettim.Nasil onarabilirim? "Ve Ask cevap vermis"Gözlerimi geri veremezsin ama benim kilavuzum olabilirsin. " VE O GÜNDEN BERI, ASKIN GÖZÜ KÖRDÜR VE ÇILGINLIK HER ZAMAN YANINDADIR!!!!
|