Cevap: Çalımbay Görevi Bırakıyor
Rıza Çalımbay neden ayrıldı?
Sanica Boru Elazığspor maçından sonra Sivasspor'daki görevinden ayrılacak olan Rıza Çalımbay, ayrılık kararının perde arkasını anlattı.
Sivasspor'dan ayrılma kararı alan teknik direktör Rıza Çalımbay, NTVSpor'da "Spor Gecesi" adlı programına telefonla bağlanarak, ayrılığının perde arkasını anlattı. Çalımbay, 3 yıldır görevde olduğunu ve Sivasspor'u zor günlerden kurtardığını söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Yaklaşık 3 yıldır Sivasspor'un başındayım. İlk geldiğimiz sene takım küme düşüyordu, takımı bu durumdan kurtardık. Bu sene hedefim kupada iyi bir yere gelmekti, dar kadromuzla kupada yarı finale kadar geldik. Sıkıntı günler yaşarken insan destek istiyor." diye konuştu.
"Kan değişimi iyi olacak"
Ayrılık kararını ise "Orduspor maçı bizim en kritik maçlarımızdan biriydi. O maçta yaşananların ardından böyle bir karar almadım. Benle ilgisi olmasa da insan üzülüyor. Kan değişiminin iyi olacağına karar verdim. Yönetim ikna etmek için çaba gösterdi ama ayrılık kararı aldım. Bu belki kısa süreli bir ayrılık olur, daha sonra tekrar devam edebilirim" şeklinde özetledi.
"Geçen sene çok yıprandık"
Geçen sezon şike sürecinden dolayı çok yıprandıklarını belirten Çalımbay, "Bu sene değil de geçen sene şike sürecinden dolayı çok yıprandık. Çok sıkıntılı seneler yaşadık. Mesleğime devam etmek istiyorum, gelen tekliflere düşüneceğim" dedi.
Sivasspor'daki görevi sırasında birçok teklif aldığının altını çizen tecrübeli teknik adam, "Hiçbir takımla görüşmediğimi Sivasspor'a söyledim. Sivasspor'u iyi bir şekilde bırakıyorum, umarım geldiğimiz aman da iyi bir şekilde devam ederiz" ifadelerini kullandı.
"Son maçta İnönü'de olmak isterdim"
İnönü Stadı'yla ilgili duygularını da paylaşan Çalımbay, "Futbol kariyerimde Beşiktaş'ta başka hiçbir takımda oynamadım. Bundan da gurur duyuyorum, Beşiktaş'ın yeri bende ayrıdır. Son maçta İnönü Stadı'nda olmak isterdim, benim hayatım orada geçti. O sahada en çok forma giyen futbolcularından biriyimdir. İnönü benim evim gibiydi, inşallah ismini değiştirmez" diye konuştu.
|