--->: "A" BİNİZİN GERÇEK YÜZÜ
SİVAS´I HERKES TANIMALI
Cuma, 25 Ocak 2008
A Takımının Kaptanı Savaş Ay Lider Sivasspor’un yanındaydı.
Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesinde Sivasspor belgeseli yapmak üzere Sivas’a gelen Gazeteci-Yazar ve TV program yapımcısı Savaş Ay, Fenerbahçe forması giyerek Sivassporlu futbolcularla röportaj yaptı.
TEPKİ GÖSTERMEDİLER
Fenerbahçe forması giyerek Sivasspor tesislerine giden A Takımının kaptanı Savaş Ay “Fenerbahçe forması giydiğim için tepki alırım korkusu ile röportaja başladım ama Sivasspor’un yönetimi, Teknik Direktör Bülent Uygun ve futbolcular hiç tepki göstermedikleri gibi, candan ve içten karşıladılar ve sorularıma içtenlikle cevap verdiler” dedi.
Sivas ve Sivasspor’un birbirinden ayrılmaz ikili olduğunu, Sivasspor’un Sivas’ın markası haline geldiğini dile getiren Savaş Ay “Başka bir takım olsa rakibinin forması ile yaptığım ropörtaja tepki gösterir, hatta röportajı dahi kabul etmezlerdi. Sivasspor gerçekten çok büyük bir takım. Teknik Direktör Bülent Uygun ve talebeleri ligde gösterdikleri başarılarının yanı sıra fair-play ödülüne de layıklar. Hafta sonunda yapacakları Fenerbahçe takımının forması ile tesislerine gittim, onlarla birlikte oturdum, konuştuk, soru sordum ama bir tanesi de bana “Neden bu formayı giyerek röportaj yapıyorsunuz” diye sormadı. Büyüklük taraftarın çokluğu ile veya yıldız futbolcuların yer aldığı bir takım kurmakla olmuyor. Büyüklük insanlıkla oluyor. Sivassporda ben takım ruhunu ve mütevaziliği gördüm. Bana göre bu takım bu duruşu ile çok can yakar” dedi.
GELİN SİVAS’I GÖRÜN
Üç günden beri Sivas’ta ropörtajlar yapan A Takımının Kaptanı Savaş Ay Sivas’ı görmeden hüküm verenlere seslenerek, “Gelsinler Sivas’ı görsünler, ona göre Sivas ile ilgili fikir beyan etsinler. Sivas muhteşem bir şehir. Sivas ve Sivaslıyı tanımadan ön yargılı hareket edenler hatalarını er geç anlayacaklar” dedi.
Sivas’a geldiği andan itibaren her kesimle bir araya geldiğini ve röportajlar yaptığını, Sivas’ta yaşayan herkesin tek bir ses, tek bir yürek olarak hareket ettiğini de sözlerine ekleyerek “Sivaslı kendisi hakkında, kendisini tanımadan hüküm verenlerin Sivas’a gelmesini ve hüküm verdiği, yargısız infaz yaptığı insanları tanımasını istiyor. Bu isteklerine bende katılıyor ve diyorum ki, “Ey Sivas hakkında hüküm verenler, Sivas’ı tanımadan Sivas’ı anlatanlar, insanlarını hor görenler gelin Sivas’ı bir görün. Gelin yaşayanları daha yakından tanıyın. Yargısız infaz yaptığınız bu şehri ve yaşayanlarını gördükçe sizde hatanızı anlayacaksınız. O zaman Sivas ile ilgili görüşünüz değişecek ve bir Sivas sevdalısı olacaksınız” dedi.
SAVAŞ AY ÇALDI VALİ SÖYLEDİ
Sivas’a gelen Savaş Ay Sivasspor izin düzenlenen geceye de katıldı. Sivasspor’un başarısı için hazırlanan türkülere eşlik eden Ay, dayanamayarak bağlamayı eline aldı ve çalışmaya başladı. Savaş Ay saz çalarken, Vali Veysel Dalmaz’da eşlik etti.
Arkadaşlar bende başta kızdım, ama Sivaslılarnet'te yukarıdaki yazıyı okuyunca, Savaş Ay'ın bir teşekkürü hakettiğini düşünüyorum. Ne dersiniz?
|