Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 20.02.2010, 22:46   #1
calipso
Usta Yiğido

426 Mesajına 700 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 718 calipso FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

takım iyi top oynamıyor ama galibiyeti alıyor iç sahada.. geçen senede o kadar göze hoş gelen top oynamıyorduk ama tum ve mehmet yıldız sayesinde bekleyip golü buluyorduk eninde sonunda....biz uzun toplarla oynamaya devam etmeliyiz sedat dönünce takımda defans tam oturacak... tek meselemiz mehmet yıldızın bir an önce form tutmasıdır diyorum ben...1,5 puan ortalamasıyla 12 maçtan 18 puan toplarız..42 puanla ligde kalabilirsek kalırız.
calipso isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2010, 23:04   #2
efendigardaş
Yiğido

77 Mesajına 101 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 646 efendigardaş FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

MAÇIN İYİSİ KÖTÜSÜ O KADAR ÖNEMLİ DEĞİL ZATEN ONLAR KENDİLERİNİ BİLİR TEKNİK HEYET ONLARI DEĞERLENDİRİR ... ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK VE LİGDE KALMAK ....
efendigardaş isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2010, 23:09   #3
Kasım Öktem
Tecrübeli Yiğido

Kasım Öktem - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

269 Mesajına 587 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 816 Kasım Öktem BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Maçın ilk yarısında 40. dakikaya kadar staddaydık.
Oray Abi
Her zaaman her yere gider
Ne yağmur ne çamur dinler
Severse gönülden sever (sanırım diğer versiyonuna öfkelendi)
Bu alemde Yeniçeriler

Tezahüratının yapılmasını istemedi.
Bir daha tekrar ettiğimiz takdirde staddan dışarı çıkarılacağımızı söyledi.
Biz görevimizi yaptık
O da görevini yaptı.
Alt 20.02.2010, 23:10   #4
Kasım Öktem
Tecrübeli Yiğido

Kasım Öktem - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

269 Mesajına 587 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 816 Kasım Öktem BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Maçın iyi geçmeyen kısmını izleyebilme şansımız oldu.
2. yarı daha güzel ve coşkuluymuş
Alt 20.02.2010, 23:22   #5
SenSetik
Usta Yiğido

SenSetik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.636 Mesajına 3.657 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1086 SenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer AnblickSenSetik ist ein wunderbarer Anblick

maça gidemedim ama aklım hep oradaydı...çok şükür kazandık...iyi kötü fark etmez...bu sene ligde kalalım seneye inşallah tekrar zirveye oynarız...bana sorarsanız hoca bu kadroyu %30 %40 yeniler seneye...istediği futbola daha uygun teknik, iyi pas yapan ve hızlı oyuncular bulmak zorunda...ama önce öyle yada böyle ligde kalalım...
SenSetik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2010, 23:27   #6
hoLiGan Enes
Tecrübeli Yiğido

hoLiGan Enes - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

312 Mesajına 897 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 710 hoLiGan Enes FAZLA SÖZE GEREK YOKhoLiGan Enes FAZLA SÖZE GEREK YOKhoLiGan Enes FAZLA SÖZE GEREK YOK

Maçın en kötüsü kimdi : Taider denebilir ancak ilk yarı çook atak yaptı çook pozisyon buldu ama gole çeviremedi 2.yarı çıkmasıda iyi oldu

Maçın en iyisi kimdi : Şüphesiz Akın-Uğur-Cihan 2. yarı girmesine rağmen iyi oynadı ve gölünüde attı

Maçta göze çarpanlar : Defansın çok hatalı oynamaması

Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : Hükümeten düşer eflasyon düşer SivasSpor Nah Düşer

Muhsin Ertugral'ın oyuna hamlelerini nasıl değerlendiriyorsunuz : Olumlu

Yiğido Gençlik Yok Böyle Taraftar
Alt 20.02.2010, 23:29   #7
hoLiGan Enes
Tecrübeli Yiğido

hoLiGan Enes - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

312 Mesajına 897 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 710 hoLiGan Enes FAZLA SÖZE GEREK YOKhoLiGan Enes FAZLA SÖZE GEREK YOKhoLiGan Enes FAZLA SÖZE GEREK YOK

Lucien Aubey(Bu Adam Bizi çOOK sEVİYOR)-Yiğido Gençlik.. bize her maç forma atıyo bizi birbirimize düşürüyo
Alt 20.02.2010, 23:30   #8
Murad_Kelleci58
Usta Yiğido

Murad_Kelleci58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

937 Mesajına 2.402 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Murad_Kelleci58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Şimdi yorumların hepsini okudum.. Yorumları ilginç olan arkadaşlardanda alıntı yapıp, bende fikrimi iafde ettim.. Amaçta bura zaten herkesi dinlemekve bugün seyrettiğim maçın paralelinde 26-27 yıllık iyi bir futbol izleyicisi olarak fikirlerimi belirtmek..

1) Maçın hakemi gerçekten kusursuza yakın bir maç yönetti.. Bünyamin Gezer'e teşekkürler..
2) Teknik Heyet ve Muhsin Hoca bu ligin ne kadar çetin olduğunun yavaş yavaş farkına varıyor.. Takım ilk yarıda olmasa bile ikinci yarıda rakibini ısıran bir görüntü çizdi..
3) Bu saatten sonra iyi futbol bekleyen arkadaşlarada şunu söylemek isterim.. Turkcell Super Ligi'ndeki hangi takım varki sürekli iyi futbol oynuyor.. Hep sonuca yönelik ve mücadelenin en üst düzeyde olduğu bir ligde olduğumuzu bilelim... iyi futbol yanında olursa yemede yanında yat.. Ama oda ayda yılda bir olur..
OYUNCULAR
1) Akın ; Evet Akın ikinci yarı ile birlikte artık iyi bir çizgi yakaladı.. bu maçta ise yine görevini yaptı.. bir kaç yan top ve cepheden gelen iki şutu ve yerinde çıkışları ile kalemizde oluşabilecek olası tehlikeleri bertaraf etti.. Maç Notu :8
2)Abdurrahman ; her zaman ki gibi bildiğimiz, istikrarlı çizgisini sakatlanıp çıkana kadar bizlere gösterdi.. Sakat sakat oynarken Manisa atağında son andaki hamlesi ile topu gol çizgisinin üstünden çıkarması onun takımı için ne kadar özverili çalıştığının bir göstergesi.. Maç Notu:7
3)Murat ; Bu çocuğu ayakta alkışlıyorum.. Sivas'ın bir neferi.. Takımda oynamadığı mevki kalmadı.. yeri geldi solbek oynadı, yeri geldi sağbek, yeri geldi Ön Libero (Eskişehir maçı) oynadı ve oynadığı hiç bir mevkiide vasatın altına düşmedi.. Hatta yedek kaldığı maçlarda bile küsmedi çalışmasına devam etti.. Tam bir profesyonellik abidesi.. Brova Murat kardeş.. başarılarını devamını bekliyorum.. Maç Notu :8
4) Lucıen Aubey ; Yavaş yavaş fazla kilolarında kurtuluyor.. genel anlamda futbolu bilerek oynuyor.. Şu an ki fiziki eksikliğini, zekası ile kapatmaya çalışıyor.. Geriden oyunu okuyarak oynu yönlendirmesi ve çok nadiren de olsa topla ileri çıkışları ile ilerisi için iyi sinyaller verdi.. Taraftar ile arasındaki sinerji ise ayrı bir artısı diye düşünüyorum.. Maç Notu : 7
5) Hayrettin ; daha bir ay öncesine kadar çok bilmiş bir futbol ulemasının Ali cengiz oyunları ile önce seyirci ile sonra hoca ile arasının açılmak suretiyle takımdan gönderilmesi gündemde idi.. Söylermisiniz arkadaşlar, Hayrettinsiz bir sol defans düşünebilirmisiniz.. Evet Hayrettin bir Roberto Carlos değil.. Ama Hayrettin bu takım için ve bu memleket için yüreği ile oynayan bir arkadaşımız.. Futbolunu beğenirsiniz beğenmezsiniz, ama Hayrettin'in hiç bir maçta mücadele etmediğini görmezsiniz.. En azından bu mücadelesinden dolayı Hayrettin'i alnından öpüyorum.. Maç Notu :7
6)Erman ; Maalesef Erman bugün takımın en kötüsü idi.. Ne adam geçti, Ne düzgün bir pas attı, ne kendine atılan pasları iyi kullandı, ne defansa yardıma geldi (bunu zaten hiç bir zaman yapmıyor zaten) ancak armut pişsin ağzıma düşsün.. Yok öyle kardeş mücadele et, sonra canımı yee.. Ferdi oyunun ise takıma hep zarar veriyor.. Yanlış hamle hataları hala devam ediyor.. pas yapacağı yerde şut, şut atacağı yerde pas vermeyi tercih ediyor.. Hocanın koca 90 dakika nasıl katlandığına gelince; üç tane çok kötü vardı, biri sakatlandı çıktı,(Nabil) diğer ikisnden birisini tercih edeckti hoca oda Kamanan oldu.. Bence yedeklerde dahil oyunda kalan en kötü 3 kötü oyuncudan en kötüsü idi.. Maç Notu :3
7)Nabil Taıder ; Evet 10 numarayı giymek ister hüner ister, yetenek ister inisiyatif almayı gerektirir, takımı yönlendirmeyi gerektirir.. Ama maalesef Nabil'de bugün bunları görmek vaha da su görmekten bile zor durumdu.. Teknik olarak çok iyi bir kumaşı var ama, maalesef çok güçsüz, ikili mücadeleye pek girmiyor, gölge markaj yapıyor, ikili mücadeleye girincede bugün olduğu gibi ya sakatlanıyor çıkıyor, yada rakibi karşısında eziliyor.. nabil'den beklentimiz çoktu ama.. hergün daha geriye gidiyor.. Umarım düzelir.. Düzelmezse, Muhsin Hoca'da kurtaramaz onu ve Türkiye macerasıda maalesef kısa olur diye düşünüyorum.. Maç Notu :3
8) İbrahim ; Bu maçta görevini yapanların başında geliyor bence.. Gizli kahraman diyebilirim.. Kimse İbrahim'den bahsetmiyor ama.. keıta'nın olmadığı bir haftada bence orta sahada defansına yardımı ile ön plana çıktı.. Hücuma çıkmadı belki ama, rakibi karşılarken yapmış olduğu kritik müdahalelerde, daha olgunlaşmadan biten nice atağı durdurdu.. yüreği ile oynadı.. Bravo İbrahim, Lüften futbolunun diğer tarafını yani hücumuda unutma.. Gücünü ekonomik kullanırsan bunuda yapacağını biliyoruz.. Çünkü geçen yıl bunları gördük sende.. Maç Notu :8
9) Kamanan ; Aman aman Kamanan.. Ruhsuzluk içine işlemiş gibiydi.. İlerde ne pres yaptı ve nede geriye gelerek arkadaşlarına yardımcı oldu. .. Gamsız vurdumduymaz bir halde idi.. ilk geldiği günlerdeki Kamanan'ı istiyorum ben.. Eğer olmayacaksa; Fransa çok uzakta değil.. kapasitesini bilmesem, bu oyuncuyu nasıl oynatırlar diye kendi kendime sormaktan kendimi alamıyorum.. Kulağının çekilmesi gerekir.. Umarım bu yazdıklarım üstüne iyi maçlar oynarda beni utandırır, Yannıck Kamanan.. Maç Notu :3
10) Elrıo van Heerden ; evet maçın iyilerinden idi.. Oda ikinci yarıdaki futbolu ile sivrilene oyuncumuz oldu..Bana göre Muhsin Hoca ekrıo'yu yanlış değerlendiriyor.. İlk yarıda orta sahanın sağında ve zaman zaman solunda oynattı.. Adeta orda hapsolmuş bir görüntü çizdi. ne zaman Mehmet'in yanına yakın oynamaya başlayınca, klasını ve meziyetlerini gösterme fırsatı oldu.. bence Elrıo serbest oynattığın zaman veriminin en az 4'e 5'e katlayacağına inanıyorum.. Bu sezon bu işleri arada bir Erman'la yapmaya çalıştı ama, çok verimli olmadı.. Ama Elrıo için bu şekilde oynamak biçilmiş kaftan olsa gerek.. Maç Notu :8
11) Mehmet ; Onun sahada olması yetiyor.. takıma önderlik yapıyor.. varlığı ile hakemlerle ve takımla olan köprü görevini çok iiyi beceriyor.. Evet geçmiş yıllardaki formuna henüz ulaşamadı.. Ama o her zaman ki özverisini veriyor sahaya.. yüreğini veriyor.. ötersi yok.. Benim her zaman Mehmet için extradan bir fazla puanım var.. maç Notu :7
12) Uğur , maç içerisinde Abdurrahman'ın sakatlanması ile biran olsun beni yeise sokmadı değil.. Ama Uğur Sivasspo'a geldiği günden beri en güzel oyunlarından birini sundu bizlere. Umarım hep böyle devam eder.. Çünkü Antalya'dan tanıdığım uğur ile Sivas'taki Uğur arasında nerdeyse gece ile gündüz gibi fark vardı.. Düzelmesi hem kendi için ve hem Sivassporumuz için olumlu.. Devamını bekliyorum Uğur kardeş.. maç notu :7
13)Cihan ; çok fazla mücadele etmesede kritik maçlarda, kritik gollerine artık yavaş yavaş alıştığımız bu kardeşimiz bu maçtada görevini yapanlardan idi.. belki fiziki mücedelede eksikleri var ama.. bunu tekniği ve futbol zekası ile kapatıyor.. Oyun içinde nerde durması gerektiğini çok iyi biliyor.. Boş koşuşarı iyi yapıyor.. Bunları yaparken de gölünü atıveriyor.. bence antrenmanlarda tembel.. Bu konuda kafasını geğiştirise yetekenkleri ile bu ligde hatrı sayılır ıfansif orta saha oyuncuları konusunda iyi yerlere gelebileceğin düşünüyorum.. Ama çok çalışması yinede çok çalışması gerekiyor.. Maç Notu :8
13) Musa ; yedek kalmak ona yakışmıyor.. ve de neden yedek kaldığını oyunda kaldığı sürecede görüyoruz.. Eski Musa nerde..? Kamanan gibi , ya yedekliğin verdiği sıkıntıdan böyle verimsiz yada gerçekten formsuz.. Son dakikalarda karşı karşıya kaldığı pozisyonda bile ne kadar güşsüz ve konsantrasyon uzak olduğunu görebiliyoruz.. Eski Musa bunları affetmezdi.. maç notu : 5

Maç değerlendirmesi ; Daha önceki maçlarda hep feveran ettiğimiz defans bugün daha derli toplu idi.. Orta sahanın radım konusunda daha cömert olması, Aubey'in yönlendirmesi ile daha da iyi olacak.. İlk yarı beni en çok kızdıran konu, tamam kötü futbol oyunuyoruz ama bu kötü mücadele etmemiz gerekliliğini ortaya çıkarmaz.. ikinci bölgede boşa çıkan hiç bir topa müdahil olamadık.. İzledik sadece .. Ve buda Manisaspor'un daha çok topla oynamasını beraberinde getirdi.. İkinci yarı biraz mücadele yapınca seyircide kör değil tabiki, bunu görünce taraftarda olaya girdi ve önce golü bulduk, sonra ise kontrollü futbolla istediğimiz aldık.. Bu şekil futbolu werner Lorant oynatınca kahraman olurken, Muhsin Ertuğral oynatınca neden acaba böyle futbol oynatılırmı demek abesle iştigal etmektir. elimizdeki malzeme bu.. önemli olan bu sene bu ligde kalmak.. ve inşallahda kalacağız.. ve hep olumlu düşünerek, sinerji ortaya çıkacak buda bu ligde kalışımız resmi olacaktır..
Burda yorum yapan arkadaşların bir kısmı sankiş Trabzonspor'lu gibi yorum yapmalarıda üzülüyorum.. lütfen arkadaşlar biz bizi bile eleştirirken düşmalarımıza koz vermeyelim... herkese saygı ve selamlar..Nice üç puanlara diyorum..
Murad_Kelleci58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 10 Kullanıcı Murad_Kelleci58'a Teşekkür Ediyor...
Alt 21.02.2010, 01:30   #9
KOCYIGIT
Yeni Yiğido

KOCYIGIT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

8 Mesajına 11 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 587 KOCYIGIT FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

abi msjini sonuna kadar okudum. TESEKKUR EDERIM boyle genis capli bir msj yazdigin icin.
KOCYIGIT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2010, 17:08   #10
A.Turan Korkmaz
Usta Yiğido

A.Turan Korkmaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

777 Mesajına 1.838 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 725 A.Turan Korkmaz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
muratto_kellechi32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Şimdi yorumların hepsini okudum.. Yorumları ilginç olan arkadaşlardanda alıntı yapıp, bende fikrimi iafde ettim.. Amaçta bura zaten herkesi dinlemekve bugün seyrettiğim maçın paralelinde 26-27 yıllık iyi bir futbol izleyicisi olarak fikirlerimi belirtmek..

Maç değerlendirmesi ; Daha önceki maçlarda hep feveran ettiğimiz defans bugün daha derli toplu idi.. Orta sahanın radım konusunda daha cömert olması, Aubey'in yönlendirmesi ile daha da iyi olacak.. İlk yarı beni en çok kızdıran konu, tamam kötü futbol oyunuyoruz ama bu kötü mücadele etmemiz gerekliliğini ortaya çıkarmaz.. ikinci bölgede boşa çıkan hiç bir topa müdahil olamadık.. İzledik sadece .. Ve buda Manisaspor'un daha çok topla oynamasını beraberinde getirdi.. İkinci yarı biraz mücadele yapınca seyircide kör değil tabiki, bunu görünce taraftarda olaya girdi ve önce golü bulduk, sonra ise kontrollü futbolla istediğimiz aldık.. Bu şekil futbolu werner Lorant oynatınca kahraman olurken, Muhsin Ertuğral oynatınca neden acaba böyle futbol oynatılırmı demek abesle iştigal etmektir. elimizdeki malzeme bu.. önemli olan bu sene bu ligde kalmak.. ve inşallahda kalacağız.. ve hep olumlu düşünerek, sinerji ortaya çıkacak buda bu ligde kalışımız resmi olacaktır..
Burda yorum yapan arkadaşların bir kısmı sankiş Trabzonspor'lu gibi yorum yapmalarıda üzülüyorum.. lütfen arkadaşlar biz bizi bile eleştirirken düşmalarımıza koz vermeyelim... herkese saygı ve selamlar..Nice üç puanlara diyorum..
Futbolcuları tek tek değerlendirmelerinizdeki yorumlarınızı beğendim ve teşekkürü hakediyordu.
Beğenmediğim yönünüz ise kendinizde takımın kötü futbolunu ve mücadele eksikliğini aynı yazıda belirttiğiniz halde, siz de durumu tespit ettiğiniz halde kendinizi yalanlayarak ;takımın olumsuz taraflarını yazanlara 'Trabzonsporlu 'demeniz:
1) Güzel yorumların üzerine bu çirkin karalama yakışmıyor.
2) Trabzonsporlu değilim, şahsen, hiç de olmadım. Ama Trabzonsporla Sivassporun arasını açmaya çalışanları da kınıyorum. Süper ligimizde taraf olunacaksa mutlaka, Sivassporlularla TSliler aynı safta olmalıdır. Bu bakımdan özellikle 'Ajansspor.com ve diğer sitelerde devam eden TSliler-Sivassporlular söz düellolarını gereksiz buluyorum, bu atışmalara İstanbul takımlarını tutanlar gülüyorlardır.
3) Son maçta önce Simpsonun sonra da Erginin iki net golünü sakatlanarak cansiperane önleyen Abdurrahman Dereli Trabzonludur ve her Trabzon doğumlu gibi Trabzonsporludur da. Bu da normal ve saygı duyulması gereken bir durumdur. Abdurrahman buna karşın TS- Sivasspor maçlarında tüm gücüyle oynamaktadır harika bir profesyonel olarak.
Keza İbrahim Şahin de oynadığı maçlarda attığı kritik gollerle Sivassporumuzu sırtlamaktadır ama o da Trabzonludur.
'Trabzonluluk'la alay ederken Abdurrahmanı ve diğer Karadenizli topçuları dışarda bırakıyorum' demeniz de bir işe yaramaz, o oyuncuların bu husumetten etkilenmelerini önlemez.Başta sitemiz Sivasspor.comda olmak üzere, her rastlayacağım yerde bu düşmanlığı körüklemeye çalışanlara yorum yazacağım. Spor kardeşliktir, saçmasapan düşmanlıklarla kendimize zarar veririz.

Yalnız takımlarının hayrını düşünüp başkasının kötülüğünü istemeyen çoğunluktaki Trabzonlular bizim dostlarımızdır. Düşman varsa bu dolduruşa gelen içimizdekiler ve Trabzondaki bozgunculardır.
A.Turan Korkmaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı A.Turan Korkmaz'a Teşekkür Ediyor...

Etiketler
değerlendirelim, maçı