Alıntı:
tavarih Nickli Üyeden Alıntı
Transfer öyle bir olaydırki herkesin tutacak dediği adam fos çıkar, kimsenin kendisinden birşey beklemediği adam patlama yapar. Kısaca biraz da nasip işleridir.
Benim transferde üzerinde durduğum nokta sadece oyuncu almanın transfer olmadığıdır. Oyuncu kazanmak da bir transferdir. Mesela Ziya Erdal gibi. Veya elimizde Kadir gibi iyi bir oyuncumuz var. İlk yarı iyi bir performans gösteremedi. Kadir'in daha iyi bir performansa sahip olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda forvet noktasında Eneramo eski görüntüsünden uzak. Bu oyuncuları kazanmak da bizim için transfer olabilir. Eneramo'ya mutlaka iki alternatif lazım.
Ayrıca oyuncu satışı yapabilmek de transferdir. Kayserispor birkaç yıldır büyük takımlara çok iyi fiyatlara oyuncularını satıyor. Gerçekten şaşırıyorum bazen. Serdar Kesimal, Gökhan Ünal, Mehmet Topuz, Hasan Ali gibi isimlerden çok kazandılar. Bizim önümüzdeki dönemde oyuncu satışı yapmayı da öğrenmemiz lazım.
Bilica ve Servet'ten az biraz bonservis bedeli kazandık ama para kazandığımız üçüncü bir oyuncu gelmiyor aklıma. Takımın en önemli ismi Mehmet Yıldız'ı bile iyi paraya satabilecekken bonservissiz kaybettik. Değerini bulan oyuncuları satabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Ama bu işi yapmak tek bir şarta bağlıdır ; oyuncunun yerini doldurabilmek. Yani satış yapar yapmaz o oyuncudan kazanılan parayı daha iyi kullanabilmek çok önemli. Umarım bu yönde gelişmeler olur önümüzdeki yıllarda.
|
Tavarih kardeşim yorumlarini tespitlerini severek takip ederim bayadir ama bu sefer biraz katılmıyorum sana bu bahsettigin seylerin hepsinin altında aslında scout sistemi yatiyor. Kayseri ornegi vermissin cok guzel bi ornek adamlarda var bu sistem, bizim sözüm ona transfer komitesi gibi kasetten izleyip değil 1-2 sezon takip edip alıyorlar oyuncuyu. Hep genc ve yetenekli. Orneklerine bir de amrabat'i ekliyim
hepsini milyon eurolara sattilar..
Ama tabi sana katıldığım diğer önemli noktada satabilmek.. Bu yukarida ki anlattigim sistem olmazsa zaten satacak oyuncu uretemezsin, kazara 10 yilda 4 kisi cikar Servet, bilica, mehmet yildiz, ziya erdal gibi ama satmayi becermekte kaliteli bi pazarlamaya bakiyor.. Aslında hepsinin paydası profesyonel olmaya çıkıyor ama bizim takıma 10 sene daha gelmeyecegine eminim..
Çünkü bu takımda laf konuşmasını bilmeyen, sözünün nereye gittiğini bilmeyen birinin basın sözcülüğünü yaptığını bile gördüm