Cevap: Sami Aydın İle Röportaj
Ben röportajı güzel ve başarılı fakat yetersiz buldum. Biz gurbette yaşayanlar için daha detaylı bilgiler lazım olduğu için çok fazla doyurucu gelmedi. Fikrimi beyan etme özgürlüğüm olduğu için söylüyorum ama aynı zamanda da, röportajı gerçekleştiren kardeşlerime ve samimi açıklamalarda bulunan başkanımız Sami beyede çokkk teşekkür ederim.
Sayın başkanımıza da ayrıca yaptığı başarılı çalışmalar ve gerçekçi hedefler için teşekkür ediyorum.
Yalnız ben isterdim ki, Sivas'ımızın kültürel ve turizm açısından bir kalkınma planı olsun ve bu 1 yıl içerisinde faaliyete geçirilsin. Neden diyeceksiniz? Ben şöyle açıklayayım belki dikkate alınır.
Ben Ege bölgesinde (İzmir’de) yaşıyorum. Buradan Karadeniz’e, Doğu’ya, Güneydoğu’ya 1 haftalık, 10 günlük turlar düzenleniyor, Karadeniz turunda Tokat’a bile uğranıp taa Artvin’e kadar gidiliyor,
Doğu Anadolu turunda Kayseri’den Malatya’dan geçilip Kars’a kadar gidiliyor,
Güneydoğu Anadolu turunda Diyarbakır’dan tekrar Erzurum’a, Erzincan’a oradan Kayseri-Konya’ya uğranılıyor,
FAKAT hiç birinde SİVAS’ımıza girilmiyor.
Bu kadar mı, SİVAS’ımızın gezilecek, görülecek yeri, yaşanacak eğlenceleri, tadılacak yemekleri yok. Ben burada ki bir tur ile görüştüm, kalacak yer problemi, Sivas’ta ki turizmcilerin duyarsız olduklarını söyledi, şaşırdım.
Başkanımızdan rica ediyorum. Kalınacak otellerin kalitesi ve sayısı arttırılsın, restaurantlarda kaliteli hizmet ve çalışanların kalitesi arttırılsın, kültür evleri oluşturulsun buralarda âşıklar gecesi, Sivas gecesi gibi etkinlikler arttırılsın, yalnız Sivas’ta değil ilçelerimizde de bu çalışmalar yapılsın, gezilecek, görülecek yerlerin tanıtımı yapılsın.
Sonra’da turizm firmalarıyla oturulup buralarda ki turizm şirketleriyle görüşülsün.
Bakın o zaman nasıl para geliyor Sivas'a, nasıl işsizliğe küçükte olsa bir sektör oluşuyor. Sivasspor'umuz tüm dikkatleri Sivas'ımızın üzerine çekmişken bunu değerlendirelim. Fırsatı kâr’a çevirelim.
Bu bir eleştiri olarak algılanmasın sadece Belediye Başkanlığına öneri olarak görülsün. Bir Sivas’lı olarak içimden geçeni söyledim. Saygılarımla.
Yalçın KINIK
İzmir
|