Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > SivasSpor

SivasSpor SivasSpor'un Gidisi / Yenilikler/ Mac Sonuclari

 
 
Seçenekler Arama Stil

Kazanan Sivas oldu
Alt 23.05.2011, 23:51   #1
eyupk
Usta Yiğido
 
eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 05.04.2007
Yaş: 32
Mesajlar: 2.315
Thanks: 7.168
809 Mesajına 1.915 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 871 eyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannteyupk ist jedem bekannt
Standart Kazanan Sivas oldu

Kazanan Sivas oldu
2011-05-24


Abdullah YİĞİT


Hep söyledim, hep yazdım. “Bizim için şampiyonun kim olacağı değil, Sivas'ın ne kazanacağı önemli” diye. Sonuçta Fenerbahçe şampiyon, kazananda Sivasspor oldu.
Özellikle son iki günde Sivas'ta inanılmaz bir hareketlilik vardı. Lokantalar, içkili restorantlar, oteller tıklım tıklım doluydu. Bu işin ekonomik tarafı. Birde sosyal tarafı vardı. Yani Sivas'ın gezilip görülmesi.
Havanın sürekli yağışlı olmasına rağmen bunda da başarılı olunduğu düşüncesindeyim. Beni asıl rahatlatan ve mutlu eden olay, gerek maçtan önce, gerek maç esnasında ve maçtan sonra ciddi bir olayın yaşanmaması. İnanın maçtan önce bu konuda endişelerim vardı. “Delinin birisi kuyuya taş atar mı?” diye.
Çok şükür böyle bir şey olmadı, kimsenin burnu bile kanamadan tansiyonu yüksek bu maç atlatıldı.
Bu kritik maç öncesi yazılan ve çizilen senaryoların hepsi boş çıktı, sonuçta kazanan Sivas oldu.
Maçla ilgili düşüncelerimi dün kısmen yazdım. Bugün kafama takılan bazı konuları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Birincisi, maçtan önce yapılan toplantılarda taraftarların sıkı bir aramadan geçirileceği söylendi, ancak maç oynanırken Fenerbahçe tribünlerde onlarca meşale yakıldı. Bir Sivasspor taraftarının dediği gibi, “Kapıda tespihi bile almayanlar buna nasıl müsaade ettiler” İkincisi, Sivasspor taraftarları daha önceki maçlarda getirdikleri pankartları tel örgülere astığı zaman anında gözlemci tarafından toplatılıyordu, ama o kural yine Fenerbahçe taraftarı için geçerli olmadı, onlarca pankart tel örgülerde 90 dakika asılı kaldı.
Gözlemcilerde hakemler gibi takımların ismine ve rengine göre mi karar veriyor? Bir başka merak ettiğim konuda, maç bitiminde onlarca gazeteci sahanın içine girdi. Bunların tamamı neredeyse İstanbul basınıydı, şimdi Sivasspor kulübüne “İzinsiz yeşil alana girildiği gerekçesiyle” diyerek PFDK tarafından para cezası verilecek. Bir önemli noktada, maçın 27. dakikasında yaşanan olay oldu. O dakikada, yardımcı hakem Aleks Taşcıoğlu'nun bir metre gerideki Erman'a ofsayt bayrağı kaldırması maçın kırılma anı oldu, ayrıca bu maçın sorumluğunu büyük ölçüde Sivasspor'un üzerinden aldı. Dananın altında buzağı arayanlar şimdi diyecek ki “Eğer o pozisyon kesilmeseydi Sivas beklide Fener'i yenecekti.” Bu açıdan da bakıldığında, aslen Sivas-Zaralı olan, kesinlikle maçlarını beğenmediğim Aleks Taşcıoğlu'na da teşekkür (!) etmek gerekir.
NOT: 36. dakikada Sivassporlu Uğur yerde kıvranırken, oyunu devam ettiren hakemi ve neredeyse yerde yatan futbolcuya basıp geçen Fenerli futbolcuları da ayrıca kınıyorum. Nerede senin büyüklüğün, nerede dostluğun!

Hürdoğan
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı eyupk'a Teşekkür Ediyor...
 

Etiketler
kazanan, oldu, sivas


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git