Cevap: Lig'in En Genç Takımlarındanız
Bazı insanları anlamakta zorlanıyorum. Geçen yıl takıma Ceyhun, Mehmet Nas, Saidou vb isimler alındığında takımın dedeler takımı olduğunu iddia edip yönetim ve teknik heyeti kötüleyenler, şimdi de çıkmış genç futbolcular sebebiyle yine teknik heyeti ve yönetimi kötülüyor. Bir karar verin Allah aşkına sizin doğrunuz hangisi? Buraya gerçekten inandığınız doğruları mı yazıyorsunuz, yani samimi misiniz, ya da 'ağız ishali' oldunuz da burayı rahatlama yeri olarak mı görüyorsunuz?
Sen eğer takımın gençleşmesinin kötü olduğunu düşünüp, bunu gerekçeleriyle birlikte yazmıyorsan, sadece ortalığa laf atıp kaçıyorsan sorunlusun kardeşim, tedaviye ihtiyacın var!
Neyse gereksiz adamlar için bu kadar yazmak bile israf. Benim kanaatim Rıza Hoca takıma gençleri monte etme konusunda son derece başarılı bir yol izliyor. Avrupa'da Porto'nun, Olympic Lyon'un, Arsenal'in öncülük ettiği 17-18 yaşındaki gelecek vaadeden futbolcuların kulübe kazandırılması, çok genç yaşta bu futbolcuların önemli müsabakalarda oynatılarak özgüven ve tecrübe kazandırılması aslında bizim de en başından beri takip etmemiz gereken bir uygulama idi. Umarım bu gençleştirme çalışmaları sadece Rıza Hoca'ya bağlı kalmadan Sivasspor kulübünün genel bir anlayışı olarak kurumsallaşır ve devam eder.
Geçen yıl Arsenal'in 23 yaşındaki Arda Turan'ı artık yaşlı görüp transfer etmemesi adamların olaya bakışını özetliyor. Son iki yılda kadroya katılan Burçağ, Muhammet Ali, Ziya gibi altyapıdan yetişen; Cerny, Grosicki gibi transfer yoluyla Sivasspor'a kazandırılan genç isimlerle Sivasspor'un gelecek on yılı şekillendiriliyor. Bu yolda hocamızı ve yönetimimizi tebrik ediyorum. Doğru yoldasınız.