Orijinalini görmek için tıklayınız : Serbest Kürsü

Sayfa : 1 2 3 4 5 [6] 7

emremoni
09.07.2008, 18:12
şrfszlr bir gun hepiniz biteceksiniz. o günde gelecek olen şehitlerimize allah tan rahmet yakınlarına başsaglıgı diliyorum

emremoni
09.07.2008, 18:14
Bu ne biçim bir yorumdur ya bu ne küfürdür bu gidişle ben bu siteden üyeliğimi iptal ettireceğim biz diyoruzki burası aile sitesi herkes seviyeli diyoruz ama bakıyorumda küfürler ortalıkta geziyor eceldir arkadaşım muhakkak her canlının ölümü için bir sebep yazılmıştır ve sebepteden başkasıda o canlının canını alamaz kaderlerinde varsa bu şekilde ölmek ne yaparsanız yapın engelleyemessiniz hele hele küfrederek hiç bir yere varamassınız özellikle furky.b lütfen alttaki imzanda Peygamber efendimiz H.Z Muhammet S.A.V.S isminin geçtiğini ve Kuran'ı kerimde övülen Yüce Komutan Fatih Sultan Mehmet'in isminin küfürlerin altında kaldığını unutma lütfen o yorumu değiştir kimse terörü istemez ama bu sitede böyle küfürlü bir yorum olsun kimse istemez bu sitede bayan üyelerden ziyade herkes bir birini aile olarak görüyor lütfen biraz daha seviyeli olalım arkadaşlar

EWET KARDEŞİM COK DOGRU SÖYLÜYOSUN.

ekingölü
09.07.2008, 18:18
şehit sayısı 3 oldu.Allahtan şehitlerimize rahmet diliyorum.Ailelerinede Rabbimden sabırlar diliyorum.Ateş düştüğü yeri yakıyor,yüreğimize ateş düştü.Milletimizin başı sağolsun.

oz.can
09.07.2008, 18:32
Şehitlerimize Allah rahmet etsin, yakınlarına sabır versin...
Fakat bu gidişe dur demek lazım, yazık analar kuzularına, herkesin duyarlı olması ve tepki göstermesi gerekir. Kastettiğim şiddet içerikli tekiler değil, zaten kolluk kuvvetleri bu iş için görevlendirilmişler. Tabi bunu layıkıyla yapıyorlar mı? Bu konu tartışılmaya belkide tepki gösterilmeye değer belki...

kadir0911
09.07.2008, 19:27
şehidimize Allahtan rahmet eylesin...yakınlarına sabır versin...

SEHITLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

davulcu
09.07.2008, 19:32
allah rahmet eylesin
şehitler ölmez vatan bölünmez

Dağcı
10.07.2008, 07:51
Dün İstanbul'da şehit olan Polis'lerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve emniyet mensuplarına sabır temenni ediyorum.

Olayın oluş şekli, verdiği mesaj açıkça bellidir. Türkiye, yarınlara umutla yelken açmaktadır.

Kimse Büyük Türkiye'nin önünü kesemeyecektir.

SivasLady
10.07.2008, 08:31
Allah rahmet eylesin
ailelerinede sabir versin

davulcu
10.07.2008, 09:55
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

OLCAY_58_AKKUS
10.07.2008, 09:58
bu ülkeyi karıştırmak isteyen ********lere seleniyorum.başaramıyacaksınız .hangi oluşumu düşünürseniz düşünün sizden büyük Allah var bir gün cenabı Allah hepinizin belasını verecek.Polislerimizin ailesine sabır kendilerine rahmet diliyorum.O ********lere de bir dileğim var da burdan söyleyemiyorum.

ceritlı
10.07.2008, 10:57
şehitler ölmez vatan bülünmez
sehitlerimize allah rahmet etsin türkiyemizin başı sağolsun

abircan
10.07.2008, 10:59
Allah rahmet eylesin şehidlerimize, kalanlarına sabır diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum,

XXCakir58
10.07.2008, 11:22
Sehitlerimize allah rahmet eylesin. Yakilarina, Ailelerine bas sagligi ve sabir diliyorum.
O Teröristlerin allah belasini verir insallah.
Paylasim icin sagol.

merithan58
10.07.2008, 11:29
Gencecik kardeşlerimiz şehit oldu Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin. Arkadaşlar maçta bu olaya karşı tepkimizi koymalıyız.özellikle gruplara sesleniyorum lütfen tepkimizi gösterip saygı duruşumuzu yapalım.

XXCakir58
10.07.2008, 11:38
tekrar hosgeldin diyorum. Insallah bize faydali olursun, kendini gösterirsin, bizim icin goller atarsin ve ilerde insallah degerin artartda baska takimlarda seni istesin.
Tüm Sivaspor oyunculari icin gecerli.

samet yıldız
10.07.2008, 13:01
amerikalılar kaçtı
türk polisler çatıştı

PACHTEN_YIGIDO
11.07.2008, 09:52
Savunmaya West Ham United’dan Lucas Neill’ı takviye etmeye çalışan Galatasaray Yönetimimiz, Avustralyalı oyuncuyu birkaç gün içerisinde İstanbul’a getirecek. 30 yaşındaki oyuncu, Florya’da resmi sözleşme imzaladıktan sonra, kamp çalışmaları için Duisburg’a geçecek.

Kewell gibi bir dünya yıldızını kadrosuna katan GS sırada başka bir tecrübeli Avustralya oyuncusunu kaydetti...LUCAS NEILL!Avustralya Milli takım kaptanı ile her konuda sözlesmeye varan GS böylece sezon arasında ikinci Avustralyalı oyuncuyu alıp adeta Avustralyada konusulan o biraz başka Ingilizce dilini konuşuyor...

Bu arada Kewell formalarına adeta bir akın var!
Gecen sezon boyunca yani 34 hafta boyunca satılan Lincoln formalarını bir haftada Kewell kendi formaları ile Lincoln'ü geçti...Satılan Kewell formaların hepsi de turuncu formalarıymış!Hazırlık maçlarından sonra daha da çok Kewell formaların satılması bekleniyor...

Kaynak:Fanatik

atababa111
11.07.2008, 09:54
BİZENE GALATASARAYDAN KARDEŞİM .NEDEN YAYINLIYOSUN BUNU?

baysivaslı
12.07.2008, 10:09
http://www.internethaber.com/images/news/66878.jpg

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçlarını ÖSYM Başkanı Yarımağan açıklıyor.
Sınavların sonuçlarına ilişkin bilgiler, YÖK'te düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanıyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan sonuçlarla ilgili bilgiler veriyor.

ÖSS'nin şampiyonu Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Fırat Cem Yücel oldu. Her üç puan türünden birinci oldu.

ÖSS 2008 sonucuna göre, Eşit Ağırlık 1, Sözel 1, Sayısal 1 puan türlerinde birinciliği Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Fırat Cem aldı.

Eşit Ağırlık 2, Sözel 2 puan türlerinde birinciliği Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Çağrı Berk Onuk

Sayısal 2 puan türünden ise Özel Fatih Fen Lisesi'nden Orkun Bildir elde etti.

Yabancı dilde birinciliği kazananlar

YDS'de, Almancada İstanbul Lisesi'nden Mehmet Burak Soysal, Fransızcada Melis Gülbo Laebens, İngilizcede Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nden Oğuzhan Atay birinci oldu.

- 1 milyon 504 bin 956 aday sınava girdi

-25 bin 652 adayın ÖSS puanları hesaplanamadı

-26 bin 228 aday sınava katılmadı

-190 kopya tespit edildi

- 423 adayın sınavı geçersiz sayıldı

-1 milyon 405 bin 307'si (yüzde 93.40) tercih yapma hakkını elde etti.

-Tercih yapma hakkını elde edemeyen aday sayısı ise, 99 bin 226 (yüzde 6,60) oldu.

-Sınav puan türlerinin en az birinden 145 ve daha fazla puan alan aday sayısı 1 milyon 405 bin 307

-165 ve daha fazla puan alan aday sayısı ise 1 milyon 293 bin 253 oldu.

-Fen bilimlerinde 116 aday tüm sorulara doğru cevap verdi.

-Fen bilimleri testini cevaplama oranı yüzde 44.9

-165 puan barajını geçen aday sayısı 874 bin

-Açıköğretim hariç 552 bin öğrenci yerleşecek

-Erkek adayların yüzde 82,79'u, kız adaylardan ise yüzde 89,95'i puan türlerinin en az birinden 165 ve daha fazla puan aldı.

-En başarılı okul türlerinde ilk sırada Fen, ikinci Anadolu, üçüncü sırada özel fen liseleri geldi

-En başarısız okullar ise Akşam liseleri ve endüstri meslek liseleri

-Sayısal 1'de başarılı iller Denizli, Karabük, Burdur

- Eşit ağırlıkta başarılı iller Denizli, Kırşehir Burdur

-Sözel 1'de başarılı iller Kırşehir, Denizli, Nevşehir

-En başarılı il Denizli

-En başarısız il Ardahan, Hakkari

-Sonuçlar 20 Ağustos'a doğru açıklanacak.

-Tercih kılavuzları 23 Temmuz'a kadar dağıtılacak

-Tercihler internet kılavuzu üzerinden yapılabilir

-Kontenjanlar 70-80 bin arttı

Adaylar sonuçları öğrenmek için bu bu adresleri tıklayarak öğrenebilecekler.

http://oss.osym.gov.tr

http://oss2008.osym.gov.tr/

oNuR
12.07.2008, 10:14
tipTen ßeLLi zaten bu insanın kazanacaqı ;)

Abdullah DuMaN
12.07.2008, 10:15
HAY ALLAH RAZI OLSUN BAKALIM Bİ

.................

ırem58
12.07.2008, 10:16
YA TAM 45 DKDIR NETİN BAŞINDAYIM 1 AYDAN BERİ BU ANI BEKLİORUM VE SAYFA AÇILMIO GELDE DELİRME OLACAK İŞ DEİL YAWWW

aslanbey1907
12.07.2008, 10:18
cahiller...
Her sene aynı sorun ,efendim binlerce insan aynı anda işlem yapıyor ve sistem cevap vermiyor,başka bir sistem kullanın efendiler.....oturarak maaşlarını hak ettiklerini mi zannediyorlar....reziller..... ..

tek adres verecegınıze 10 link verınde bu eziyet bitsin eyy öss :))...

edebiyatisyen
12.07.2008, 10:22
Herkesin T.C. numarasının ilk rakamına göre 9 link vereceksin sorun çözülecek.Bu kadar mı kafanız çalışmıyor.

emremoni
12.07.2008, 11:24
tipTen ßeLLi zaten bu insanın kazanacaqı ;)

cok dogru soledin kardeş tipten belli :D::D:D::D:D:D:D

bayram
12.07.2008, 11:30
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum umarım istedikleri yerleri kazanmışlardır kazanamayanlar ise seneye kısmet artık desinler çalışsın seneye dener Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun

emremoni
12.07.2008, 11:33
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum umarım istedikleri yerleri kazanmışlardır kazanamayanlar ise seneye kısmet artık desinler çalışsın seneye dener Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun

nie oks için sayfa acılmadı:confused:

metincetin58
12.07.2008, 11:37
ne siteymiş be sunucu bulunamıyomuş nasıl iş yahu

GuLo
12.07.2008, 12:18
Sayfa Acılmıyo yaaa:(:(:(...............

MustafaParlak
12.07.2008, 12:34
PUANLARI ÖGRENEN YİGİDOLAR YAZARSA SEVİNİRİM HAYDİ BAŞARILI SONUÇLARA...!

emremoni
12.07.2008, 23:58
Benim oks puanım 330.......... hiç kimse yazmıodu öss puanını bende oks yi yaziim dedim
:D:D

cywasli
13.07.2008, 00:40
Depremi önceden bilmek mümkün mü? İstanbul'u da etkilemesi beklenen büyük Marmara Depremi ne zaman olacak? Tüm bu sorular bir yana dün binlerce kişi mail adresini açtı ve bir mesajla karşılaştı... Mesajda Balıkesir'de 10 Temmuz 2008'de deprem olacağı yazıyordu... Bu mail Kadir Sütçü tarafından geldi...

Ziraat Mühendisi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü bu konu üzerine karınca ve bulut hareketlerini inceliyor ve oluşturduğu web sitesinde olacak depremleri günü ve saatiyle yayınlıyor.

İŞTE DEPREMİ BİLDİREN KARINCALAR. TIKLAYIN

Özellikle de karınca hareketlerinin depremle büyük bir ilgisi olduğunu söyleyen Sütçü: "Depremlerin olacakları yerler ve biliniyorsa zamanı kestirmek için güvenli bir metod üzerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 24 saat önceden depremlerin olup olmadığını bilmekteyiz. Hava durumu gibi önceden tahmin yapmaktayız. Karınca kolonileri ana karınca olmaksızın yaşamlarını devam ettiremezler. Bir kolonide 7-8 tane ana karınca olabiliyor. Biz ana karıncaları takip ediyoruz. Ana karıncalar yerin 1 mt derinliğinde yaşayan en güvenlikli odalarda olur. Yiyecek taşımazlar. Bütün kolonilerin cinsiyetlerini değiştirmede yetkilidir. 3 katı kadar büyüktürler. Şunu istiyorum yetkililerden bebeğin cinsiyeti nasıl tespit ediliyıorsa yerdeki ana karıncaların takibini yapan bir program ve alet ihtiyacımız var. Hava durumu gibi her ilde vermemiz mümkündür. Bunun dışındaki hiçbir yöntem de depremleri hava durumu gibi vermeye mümkün değildi. Karıncaların ölümü deprem büyüklüğüne eş değerse olay tamamdır."

UZUN BİR ARAŞTIRMA SÜRECİ

Kadir Sütçü 1999 Marmara Depremi sonrasında çalışmalarına başladığını kaydetti ve şunları ekledi: "11 Kasım 1999'da bahçemde gezerken bir erik ağacı var. Özel bir ağaç. O erik ağacının gövdesinde karıncaları gördüm. Dikkatimi geçti. Sıradışı davranışlar içindeydi. Bu karıncalar depremden mi kaçtılar diye incelemeye başladım. Ve ertesi gün 12 Kasım Düzce depremi gerçekleşti. O günden sonra oğlumla birlikte karar aldık incelemeye başladık. Kolonileri oluşturdum. 2004'te bir eğitimde öğretmenlere ders veriyordum. Proje yaptırdım onlara. Projeniz karıncaları incelemek. Sıra dışı davranışları nelerdir_? Depreme duyarlı canlılar mıdır? Onların projesinin sonucu: 'Karıncalar depreme duyarlılık gösteriyor oldu.' Daha sonra bu projeyi sayısal olarak inceledik. Bir grup matematik öğretmeniyle konuştum. Karıncalar ve bulutlarla ilgili inceleme yaptılar. Ve onların tezinde de ortak sonuç karıncaların depreme duyarlı hayvanlar olduğuydu"

BALIKESİR DEPREMİ SİTEDEYDİ

Sütçü'nün oluşturduğı web sitesinde gece 00:00'da bir mesaj dikkatleri çekti. Mesajda yazan şuydu: "İstanbul'a uzak bir yerde ancak İstanbul'un etkileneceği bir yerde hafif şiddette deprem olacak"

Bu depremi bilmek için Sütçü şöyle bir araştırma yaptığını anlattı: "5.0 büyüklükte bir depremin meydana gelebilmesi için evde 12 bahçede 12 özel yuvalardaki farklı türdeki kolonilerin 4 saat aralıklarla takipleri incelendi. Karınca yürürken düşüyor, sinirli oluyor, dağınık yürüyüş yapıyor. Bu karınca kolonileri Balıkesir'i işaret ediyordu"

KARINCA ÖLÜMLERİ NEYE İŞARET EDİYOR?

Sütçü büyük depremlerin oluşunu karınca ölümlerine bağladı: "Ölüm gerçekleşirse 7 büyüklüğündeki depremi işaret ediyor."

İSTANBUL'DA NE ZAMAN DEPREM OLACAK?

"Öyle bir bulgu yok. Diğer karınca türleri de oynamış olsaydı ufuktaki bulutlar da kırmızı olsaydı İstanbul'da büyük bir deprem olabilirdi."

Bilmek ayrı birşey yaşayanları hayal etmek ayrı. Dün sabah gözlemimde bulutlara baktığımda akşam bulutlarına bakacağım ve karar vereceğim dedim. Resimde 2 tane çizgi var kırmızı. Kırmızı iki çizgi İstanbul'a uzak altta kırmızı ton fazla olsaydı daha İstanbul diyecektim. Karınca hareketleri hızlansaydı İstanbul'da olacak."

YUNANİSTAN FAYLARI İSTANBUL'U YAĞMUR ŞEKLİNDE ETKİLİYOR

Sütçü'den ilginç bir yorum daha: "Yunanistan'ın güneyinde faylardan çıkan enerji İstanbul'da yağmura dönüşüyor. Bunu bir yıldan beri inceliyorum. Deprem öncesi faylardan çıkan enerji İstanbul üzerinde yoğunlaşıyor. Ve yağmur yağıyor"

İŞTE DEPREMİ ÖNCEDEN BİLMEK İÇİN GEREKEN PARAMETRELER

1- Evde ve dışarda bulunan köpeklerin sebepsizce havlaması, hırlaması ve uluması
2- Bahçede bulunan yılanların, farelerin, kertenkelelerin, solucanların yuvalarını terk edip, yüzeye çıkması
3- Martıların, kargaların, serçelerin gökyüzünde değişik hareketler sergilemeleri ve ses çıkarmaları
4- Bahçedeki ya da balkondaki saksıda bulunan bitkilerin zamansız olarak çiçek açması, yapraklarının kuruması
5- Evde çalışan elektrikli ev aletlerinin sıradışı hareketler göstermesi. İnternet hızının yavaşlaması, bilgisayar ekranının tarih ve saatinin değişimi voltaj durumunun değişmesi
6- Ufuktaki bulutların kırmızılığının artması

SİTESİNDE YOK YOK

Kadir Sütçü hava durumu gibi deprem tahmini yapıyor. Ve bu tahminleri web sitesinde yayınlıyor. Sitede, tahminlerin bilimsel arka planları da bulunuyor. Siz de Sütçü'nün web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.dkos.org ve www.egitimsetimiz.com adli internet sitelerinden deprem verilerine ulaşmanız mümkün...

cywasli
13.07.2008, 01:45
gerçektende çok mabntıklı... karıncalar... ;)

Turan 59
13.07.2008, 10:31
bu adamın en kısa zamanda,psikoloğa görünmesi lazım.zavallı adam kafayı yemiş.bilimsel hiç bir açıklaması yoktur.tamamen safsata.bu adam sanırım ünlü olma peşinde koşan hayalperest uyanığın birisi.

SenSetik
13.07.2008, 10:45
Turan hocam bilim dediğimiz şey aslında doğada yatan gerçeklerdir. Bilim icat edilmez keşfedilir.... Bunu amerikalılar avrupalılar yapınca nobel ödülü alıyor...ama bizim insanımız bişeyler söyleyince horlanıyor dalga geçiliyor...

biz güneş tutulmasında gözlükleri takıp havaya bakarken el alem Türkiye ye kamp kurup güneş tutulması esnasında dünyada ve canlılarda meydana gelen değişimleri inceliyor....

işte onların farkı bu bizden...

Turan 59
13.07.2008, 10:56
Bizin insanımz bir şey yapmadı ki; bu söylenenlerin bilimsel hiç bir dayanağı yoktur.nasıl inanalım ?.her hangi bir deprem olursa bak ben söylemiştim den ileri gitmeyen faraza.

sulker48
13.07.2008, 12:17
ne yalan söyleyeyim bana böyle bir mail geldi ve akabinde deprem oldu yani ciddiye alıncak bir durum...

myway
13.07.2008, 13:16
Turan hocam bilim dediğimiz şey aslında doğada yatan gerçeklerdir. Bilim icat edilmez keşfedilir.... Bunu amerikalılar avrupalılar yapınca nobel ödülü alıyor...ama bizim insanımız bişeyler söyleyince horlanıyor dalga geçiliyor...

biz güneş tutulmasında gözlükleri takıp havaya bakarken el alem Türkiye ye kamp kurup güneş tutulması esnasında dünyada ve canlılarda meydana gelen değişimleri inceliyor....

işte onların farkı bu bizden...

evet yarin birgun kadir sutcu de amerikaya yerlesip arastirmalarina orda devam edip amerika adina nobel odulu alirsa da sasirmamak lazim.. en azindan safsataysada aksi ispatlanana kadar kayda degerdir ;)

cywasli
13.07.2008, 13:45
bu adamın en kısa zamanda,psikoloğa görünmesi lazım.zavallı adam kafayı yemiş.bilimsel hiç bir açıklaması yoktur.tamamen safsata.bu adam sanırım ünlü olma peşinde koşan hayalperest uyanığın birisi.

TURAN HOCAM ARKADAŞLARIN DEDİİĞİ GİBİ HERŞEY DOĞADA YATIYOR...
ZATEN ORTAYA BİRİSİ BİR FİKİR ATINCA BİZ HEMEN DELİ GÖZÜYLE BAKIYORUZ. BURADA KİM SÖYLEYEBİLİR YARIN ŞU BÖLGEDE DEPREM OLACAK DİYE. ÜSTELİK İKİSİNİ BİRDEN. MAİL OLAYIDA ANLADIM KADARIYLA İLGİLİ BÖLGEDEKİ TEMSİLCİSİ RATAFINDAN YEREL HALKA UĞRAŞMAYA ÇALIŞIYOR... BEN TEORİSİNİN NÇOK GERÇEKÇİ OLDUĞUNU SAVUNMUYORUM. AYNI ZAMANDA YALANDA SÖYLÜYOR DEMİYORUM. UNUTMAMALIYIZKİ HER DENEYİN HER İSPATIN TEMELİNDE MUTLAKA GÖZLEM YATIYOR... ;)

TS58
13.07.2008, 14:41
Geleceği yalnız ALLAH bilir.OL DERSE OLUR-ÖL DERSE ÖLÜR.

eser_58
13.07.2008, 15:25
çok mantıklı ama bunu her zaman tutturamaz çunku herzamn deprem olucak die o karıncalar veya bulutlar o şekle giricek dıe bı kayde yok

cywasli
13.07.2008, 15:29
Geleceği yalnız ALLAH bilir.OL DERSE OLUR-ÖL DERSE ÖLÜR.

ARKADAŞIM BEN BU ADAM GELECEĞİ BİLİYOR DİYE BİŞİ DEMEDİM. GÖZLEM YAPMIŞ. OLAY YAŞANMADAN ÖNCE BELİRTİLERİ OLDUNU İDDAA EDİYOR. SENİN ARABANDAN SES GELİYORSA BU ARABANIN BOZULACAĞI ANLAMINI AZ ÇOK TAŞIR YANİ. HAŞA SENİN SÖLEDİN GİBİ GELECEK BİLME OLAYINI DÜŞÜNEREK YAZMADIM... :rolleyes:

EyüphanAydın
13.07.2008, 15:37
Gerçekten şaşirtici bir olay daha.Allah yardımcısı olsun.

nuri_58
15.07.2008, 11:03
Boğazda Kiteboard heyecanı başlıyor
Kiteboard Dünya Şampiyonası'nın 4. ayağı devam ediyor.
15.7.2008

Kiteboard Dünya Şampiyonası’nın 4. ayağı devam ediyor. Şampiyonanın özel etabı bu yıl da Kuruçeşme sahilinde gerçekleşecek. Bugün Kuruçeşme Arena’da yapılacak özel etapta dünyaca ünlü kitebordcular yine izleyenlere inanılmaz saatler yaşatacak. Türkiye’de 7. kez yapılan yarışmaya dünyanın en iyi bayan ve erkek kiteboardcuları katılırken, ülkemizi de Volkan Günel, Arzu Taylan, Yasemin Eroğlu ve Ferdi Gökmen temsil edecek. İlk ayağı Fransa’da gerçekleşen ve Türkiye’den sonra sırasıyla Portekiz, Fas, Brezilya ve Yeni Kaledonya’da devam edecek olan şampiyonanın Kuruçeşme’de gerçekleşecek özel etabı saat 14.00’te başlayacak.

nuri_58
15.07.2008, 11:05
Enes Yılmazer Dünya Şampiyonu
Başarılı windsurfçüsü Enes Yılmazer, Dünya Gençler Slalom Windsurf Şampiyonası'nda 1'inci oldu.
15.7.2008

Arkas Spor’un başarılı windsurfçüsü Enes Yılmazer, 7-14 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Torbole Kasabası’nda gerçekleşen Dünya Gençler Slalom Windsurf Şampiyonası’nda 1’inci olarak Türkiye’nin gururu oldu. Geçtiğimiz ay Türkiye Yelken Federasyonu’nun Datça’da düzenlediği WindSurf Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Arkas Sporlu sörfçü Enes Yılmazer, bu kez İtalya’da kürsüye çıkıp bir ilke imza attı. 19 ülkeden 46 sporcunun yarıştığı şampiyonada ikinciliği Almanya’dan Kordel Sebastian, üçüncülüğü ise Fransa’dan Mortefon Pierre aldı.

mysuskunx
15.07.2008, 11:53
BU SİTE İYİ Kİ VAR, BİRDE TAKIMIMIZIN ÜRÜNLERİNİ ONLİNE SATIŞ YAPSA ÜRÜNLERE ULAŞMA OLANAĞIMIZ OLMUYOR BAZEN GÜZEL OLUR DU....
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TŞK...

nuri_58
18.07.2008, 10:53
Schumacher uçuşa geçti!
Formula 1'in efsane pilotlarından Alman Michael Schumacher, bu kez de paraşütçü olmak istediğini söyledi.
18.7.2008

Formula 1'in efsane pilotlarından Alman Michael Schumacher, bu kez de paraşütçü olmak istediğini söyledi. F1'i bırakmasına rağmen yarış dünyasından kopmayan 39 yaşındaki Schumacher, "Paraşütçü olmak konusunda kararlıyım. Risksiz bir hayat düşünemiyorum" diye konuştu. Adrenalin doruğa çıktığı paraşütle uçma fikrine sıcak bakan efsane sürücünün lisans alabilmesi için kurallar gereği 99 soruluk testi geçmesi ve 2 bin Euro'luk uçuş provalarını yapması gerekiyor.

PATRON
18.07.2008, 16:33
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ;

Yaptığı açıklamada maden kenti olan Sivas’ın yapılacak çalışmalarla artık enerji kentine dönüşeceğini belirtti. Sivas’ın madenleri, enerji kaynakları ve jeotermal kaynakları ile zengin bir şehir olduğunu belirten Bakan Güler Ordu-Sivas arasındaki dereyolu çalışmalarınında tamamlanması ile Sivaslılar'ın 1.5 saatte denize gidip gelebileceklerini belirterek, “Dereyolu çalışması ile Sivas sahil kenti gibi olacak. Mallarınız oradan gemilere yüklenecek ve İç Anadolu’ya dağılacak. Bu nedenle biz orada 12 tane tünel açtık. Oranın Sivas’a bağlanması ile kente yeni bir nefes borusu açılmış olacak. Bu nefes borusu kente zenginlik taşıyacak” dedi.

4 Gözle bekliyoruz.Artık piknik için paşafabrikası yerine Denize gideriz :)

BirSubat2oo7
18.07.2008, 16:40
Bir millet vekili Kayseriye deniz getireceğim demiş eskiden.Bu hikayeyi fanatik siyasetciler bilir.Ama yok halen birşey.Sivaslıda deniz özlemi olduğuna inanmıyorum.İş lazım iş....

yigidolar06
18.07.2008, 17:00
Güzel haber sivas için hayırlı olsun

abdullah58
19.07.2008, 13:48
beklenen oldu, Yimpaş kepenk kapattı
Kar payı adı altında yıllar önce Sivaslılardan para toplayarak şirkete kar ortaklığı eden ve vatandaşların parasını bir türlü ödeyemeyen Yimpaş Mağazalar Zinciri 17 yıl sonra Sivas aki mağazasına da kilit vurdu.

18.07.2008 12:33

Önceki gün mağazanın içerisinde yer alan gıda, beyaz eşya, giyim ve diğer malzemeleri ucuzluk adı altında vatandaşlara satmaya çalışan Yimpaş, mağazada çalışan 48 işçisine özlük haklarını ödeyerek işten çıkardı.

Ucuzluk adı altında mağazadaki ürünleri vatandaşlara satmaya çalışan Yimpaş mağazalar zincirine akın eden vatandaşlar uygun fiyatta buldukları ürünleri almak için birbirleri ile yarıştı.

KİLER MAĞAZA AÇACAK
Türkiye genelinde mağazaları bulunan Yimpaşın aldığı karar çerçevesinde kendi içerisinde küçülmeye gittiği öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye genelinde 15 mağazanın özelleştirildiği, bu mağazalar içerisinde Sivasın yer aldığı öğrenildi.

Gıda, mobilya ve diğer ürünlerin satışının yapıldığı Yimpaş önceki günden itibaren faaliyetlerini durdururken, Kilere kiraya verilen Yimpaş mağazasının yerine ise yapılan tadilat çalışmalarının ardından Kiler büyük bir market açacak.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Yimpaş Mağaza Müdürü Aziz Tanyeli, Sivas aki mağazalarını kapattıklarını sadece Yimpaş Tıp Merkezi in hizmet vereceğini ifade etti.

Yimpaşın mağaza yerinin mülkiyetinin Yimpaş Mağazalar Zinciri e ait olduğunu ve kapattıkları mağazanın yerini ise Kilere kiraya verdiklerini ifade etti.

Yimpaş Mağaza Müdürü Aziz Tanyeli, Sivaslıların merakla beklediği Yimpaşa yıllar önce verilen ve bir türlü ödenemeyen paralarla ilgili de hukuki ve resmi sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Memleket Sivas

HANI NE OLDU SIZE
SIMDIYE KADAR LAIK BASIN LAIK SERMAYE SIZLERIN GÜCLENMESINI ISTEMIYORDU SIZI ENGELLIYORLARDI GÜYA--MILLETI ÖYLE KANDIRIYORDUNUZ
BUYURUN 7 YILDIR SIZE YAKIN VEYA SIZIN IS BASINA GETIRDIGINIZ HÜKÜMET VAR-NE OLDUDA SIVASTAN KACTINIZ HANI KAR PAYLARI YINE ÖDEMIYORSUNUZ
SAHTEKAR MÜSLÜMANLAR SIZI
KUL HAKKI YIYENLER
MILLETI FAIZ HARAM DIYER KANDIRDINIZ PARALARI TOPLADINIZ GARIBANLARIN PARASINI HAR VURUP HARMAN SAVURDUNUZ
MILLETIN INANCINI VE IMANINI SÖMÜREREK
HARAM OLSUN SIZLERE BU MILLETIN COLUKUNUN ;COCUKUN BOGAZINDAN KESIPTE SIZLERE VERDIGI PARALAR

bhdr5858
19.07.2008, 13:53
İYİ BİR HABER YİMPAŞ MİLLETİ SOYDU.YALANLARIYLA...

XXCakir58
19.07.2008, 14:35
Yimpas bütün insanlari heryerde soydu, yurtdisindada soydu sonra kactilar. Insallah yanina kalmaz bunlar ve allahin izniyle cezalarini cekecekler.
Paylasim icin sagol.

Yiğiter
19.07.2008, 14:40
45 milyon dolar gitti sivasımdan...no money :)

velibircan
19.07.2008, 14:41
yazık yaaa .

şafak58_35
19.07.2008, 15:34
sahtekar...................... ....... erifler(Anlayana)

Abdullah DuMaN
19.07.2008, 16:01
TADİLAT DİYE MİLLETİ KANDIRDILAR

BELLİYDİ BÖYLE YAPACAKLARI

Turan 59
19.07.2008, 16:45
Yimpaştan ne bekliyordunuz benim saf,kalbi temiz vatandaşım? Adamlarım amacını yeni mi anladınız.Talan düzeninde cebini ne kadar doldurursan o kar.Daha sırada başka kaçanlar olacak.

Divriği58-
19.07.2008, 16:59
İYİ OLMUŞŞ OH CANIMA MİNNET SEN GİDİPTE OO BUNLAR BİZDEN PARAMIZI VERELİM DERSEN BÖYLE NANEYİ YERSİN.. YİNE DİN ÜZERİNDEN MİLLETİ KAZIKLADILAR BİZİM MİLLETE AZ BİLE İYİ OLMUŞ YILLARDIR AYNI KAZIĞI YIYOO AKILLANMIYOO

pover58
19.07.2008, 18:00
arkadaşlar burada 50 kişi ekmek yiyordu,onlara yazık yoksa boşverin yimpaşı yarın başkası gelir açar bi market hallolur.olan uyanık hemşerilerimin parasına oldu.alıp gittiler yazıklar olsun.

YuNuSPaSa58
19.07.2008, 18:34
beklenen oldu, Yimpaş kepenk kapattı
Kar payı adı altında yıllar önce Sivaslılardan para toplayarak şirkete kar ortaklığı eden ve vatandaşların parasını bir türlü ödeyemeyen Yimpaş Mağazalar Zinciri 17 yıl sonra Sivas aki mağazasına da kilit vurdu.

18.07.2008 12:33

Önceki gün mağazanın içerisinde yer alan gıda, beyaz eşya, giyim ve diğer malzemeleri ucuzluk adı altında vatandaşlara satmaya çalışan Yimpaş, mağazada çalışan 48 işçisine özlük haklarını ödeyerek işten çıkardı.

Ucuzluk adı altında mağazadaki ürünleri vatandaşlara satmaya çalışan Yimpaş mağazalar zincirine akın eden vatandaşlar uygun fiyatta buldukları ürünleri almak için birbirleri ile yarıştı.

KİLER MAĞAZA AÇACAK
Türkiye genelinde mağazaları bulunan Yimpaşın aldığı karar çerçevesinde kendi içerisinde küçülmeye gittiği öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye genelinde 15 mağazanın özelleştirildiği, bu mağazalar içerisinde Sivasın yer aldığı öğrenildi.

Gıda, mobilya ve diğer ürünlerin satışının yapıldığı Yimpaş önceki günden itibaren faaliyetlerini durdururken, Kilere kiraya verilen Yimpaş mağazasının yerine ise yapılan tadilat çalışmalarının ardından Kiler büyük bir market açacak.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Yimpaş Mağaza Müdürü Aziz Tanyeli, Sivas aki mağazalarını kapattıklarını sadece Yimpaş Tıp Merkezi in hizmet vereceğini ifade etti.

Yimpaşın mağaza yerinin mülkiyetinin Yimpaş Mağazalar Zinciri e ait olduğunu ve kapattıkları mağazanın yerini ise Kilere kiraya verdiklerini ifade etti.

Yimpaş Mağaza Müdürü Aziz Tanyeli, Sivaslıların merakla beklediği Yimpaşa yıllar önce verilen ve bir türlü ödenemeyen paralarla ilgili de hukuki ve resmi sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Memleket Sivas

HANI NE OLDU SIZE
SIMDIYE KADAR LAIK BASIN LAIK SERMAYE SIZLERIN GÜCLENMESINI ISTEMIYORDU SIZI ENGELLIYORLARDI GÜYA--MILLETI ÖYLE KANDIRIYORDUNUZ
BUYURUN 7 YILDIR SIZE YAKIN VEYA SIZIN IS BASINA GETIRDIGINIZ HÜKÜMET VAR-NE OLDUDA SIVASTAN KACTINIZ HANI KAR PAYLARI YINE ÖDEMIYORSUNUZ
SAHTEKAR MÜSLÜMANLAR SIZI
KUL HAKKI YIYENLER
MILLETI FAIZ HARAM DIYER KANDIRDINIZ PARALARI TOPLADINIZ GARIBANLARIN PARASINI HAR VURUP HARMAN SAVURDUNUZ
MILLETIN INANCINI VE IMANINI SÖMÜREREK
HARAM OLSUN SIZLERE BU MILLETIN COLUKUNUN ;COCUKUN BOGAZINDAN KESIPTE SIZLERE VERDIGI PARALAR

Sivasspor ve Yimpaş. Ne aLaka? Gereksiz konu açmak için elinizden qeleni yapıyorsunuz waLLa ßiLLa:):):)

üçyıldız58
19.07.2008, 18:38
yaa bu milletin parasını yimpaş değilde sivasdaa faaliyet gösteren marketim dilek,marka,öncü,star, marketten biri dolandırsaydı sivasa sığdırmaz ederlerdii marketlerini başlarınaa yıkarlardı.
ama yabancı oluncaa kimseninn çıtı çıkmadı bu memlekette ekmek yemek için yozgatlı,kayserili,malatyalı,d arendeli olacaksınkii kıymetinn olsunn
sivasınn esnafı yaramazz diyenlerrr gördülerrr bizz bu memlekettee kazanıyoruzz bu memlekettee harcıyoruzzz vergimizidee bu memlekette veriyoruzzz.
ben doğalgazcıyım ama
istanbul firmaları çorumlusu mardinlisi maraşlısı iş yapıyorrr.
sonra bu memlekett ilerlemiyorr elbet ilerlemezz.
yimpaşın topladığı paraları marketim dilek toplayaydı şimdi 1000 kişiye istihdam açıldıydıı amaa marketim dileke kimse para vermezz niyeee sivaslıı çünki sivasınn esnafıı adamm olmazz

yerliturkuaz
19.07.2008, 19:12
Yimpaş'lıların yaptıkları ve diğerlerin yaptıklarınız yetmedi mi dah bu güzelim ülkeyi daha ne kadar soyacaksınız yeter sizi istemiyoruz...

xremix
19.07.2008, 20:09
HIRSIZLAR MİLLETİ SOYDULAR SOĞANA ÇEVİRDİLER ŞİMDİDE KAÇTILAR,ZATEN CİDDİYETSİZ LAF OLSUN DİYE KURULMUŞ SAÇMA SAPAN BİR MAĞAZAYDI,ALLAH PARALARINI KAPTIRANLARA YARDIMCI OLSUNN

abdullah58
19.07.2008, 20:49
Sivasspor ve Yimpaş. Ne aLaka? Gereksiz konu açmak için elinizden qeleni yapıyorsunuz waLLa ßiLLa:):):)

BENIM KONUYU ACTIGIM YER SIVASSPOR.COM SITESI VE SERBEST KÜRSÜ
HERISTEYEN ISTEDIGINI YAZABILIR VE KONU ACABILIR
ÜSTELIK BU YATIRIM SIVASTAN KACMISTIR
NE O= YOKSA SENDEMIO BU HORTUMCULARDANSIN ZORUNA GITTIGINE GÖRE

kaya0758
19.07.2008, 23:30
yaa bu milletin parasını yimpaş değilde sivasdaa faaliyet gösteren marketim dilek,marka,öncü,star, marketten biri dolandırsaydı sivasa sığdırmaz ederlerdii marketlerini başlarınaa yıkarlardı.
ama yabancı oluncaa kimseninn çıtı çıkmadı bu memlekette ekmek yemek için yozgatlı,kayserili,malatyalı,d arendeli olacaksınkii kıymetinn olsunn
sivasınn esnafı yaramazz diyenlerrr gördülerrr bizz bu memlekettee kazanıyoruzz bu memlekettee harcıyoruzzz vergimizidee bu memlekette veriyoruzzz.
ben doğalgazcıyım ama
istanbul firmaları çorumlusu mardinlisi maraşlısı iş yapıyorrr.
sonra bu memlekett ilerlemiyorr elbet ilerlemezz.
yimpaşın topladığı paraları marketim dilek toplayaydı şimdi 1000 kişiye istihdam açıldıydıı amaa marketim dileke kimse para vermezz niyeee sivaslıı çünki sivasınn esnafıı adamm olmazz

bence sivasta esnaflığı iyi şekilde yapan var.
ama;
genel olarak kanımca sivasta esneflık kültürü oluşmamış.
benim 4 yıldır izlenimim bu.
çuvaldızı başkasına batırırken bence iğneyide kendimize batıralım.
demekki sivas esnafında sorun var.
görünen köy klavuz istemezki.
ama 10 parmakta bir değil tabi

baysivaslı
22.07.2008, 10:48
http://www.internethaber.com/images/news/67560.jpg

Evinde düşme sonucu kalça kemiğini kıran 75 yaşındaki tiyatrocu Suna Pekuysal bu sabah hayatını kaybetti.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Pekuysal, Ortopedi Kliniği'nde tedavi altına alınmıştı.

SUNA PEKUYSAL KİMDİR?

Asıl adı Suna Belener olan Suna Pekusal, sinema, tiyatro ve TV oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.

1933 doğmlu olan ünlü sanatçı, İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan ve Bale Bölümü'nde öğrenim görürken, 1949 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun çocuk bölümünde Kadri Ögelman'ın "Artist Aranıyor" adlı oyunuyla ilk kez sahneye çıktı.

Üç yıl sonra dram bölümüne geçti. 1964 yılında gazeteci Ergun Köknar ile evlendi. 1973 yılında oğulları Sait Ali Köknar dünyaya geldi.

54 yıl Şehir Tiyatroları’nda görev yapan sanatçı, 24 Ekim 1998 tarihinde Şehir Tiyatroları’ndan emekli oldu.

Sanat yaşamı boyunca 250’den fazla oyunda rol alan Suna Pekuysal, 100’e yakın sinema filminde de rol aldı.

Pekuysal, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 1984 yılında sahnelenen, Ekrem Reşit Rey’in 1933 yılında kaleme aldığı, Cemal Reşit Rey’in bestelerini yaptığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyduğu ”Lüküs Hayat” adlı müzikalde Zihni Göktay ile 14 yıl aralıksız olarak oynadı. Büyük bir başarı kazanan ve yediden yetmişe her yaştan seyirciye nostalji yaşatan ”Lüküs Hayat”ın ardından emekli olan sanatçı, Şehir Tiyatroları’nda Joseph Kesselring’in yazdığı ve Çetin İpekkaya’nın yönettiği ”Ahududu” adlı oyunda konuk sanatçı olarak rol aldı. Suna Pekuysal, 53 yılda 250 oyunda, 100 filmde rol aldı. Adı, her zaman Türk tiyatrosunun en iyileri arasında anıldı. Sanatçı, dizi filmlerde de rol aldı.

Suna Pekuysal’a göre ”Sanatçının emeklisi olmaz”. O, ölene kadar tiyatro yapmak istiyor ve ısrarla vurguluyor: ”sahnede ölmek istiyorum!”

MustafaParlak
22.07.2008, 10:57
ALLAH RAHMET EYLESİN.

TÜRK TİYATROSUNA KATTIGI DEGERLERDEN ÖTÜRÜ ŞAHSIM ADINA KENDİNE TEŞEKKÜR EDERİM.

GokhanTurna
22.07.2008, 11:03
Allah Rahmet Eglesin Cok İyi Tiyatrocuydu

Divriği58-
22.07.2008, 11:06
ALLAH RAHMET EYLESIN MEKANI CENNET OLSUN

Eyvaz94
22.07.2008, 11:11
ALLAH RAHMET EYLESIN.MEKANI CENNET OLSUN.

58_SEMİH_58
22.07.2008, 11:23
Allah Rahmet Eylesın Allah Yakınlarına Sabır Versın.
Mekanı Cennet Olsun...

myyiğido58
22.07.2008, 11:27
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun allah geride kalanlarına sabır versin

mysuskunx
22.07.2008, 11:35
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun allah geride kalanlarına sabır versin........................ .......................

yusufener
22.07.2008, 11:37
Allah rahmet eylesin.çok iyi tiyatrocularımızdan biriydi ustalardandı...MEKANI CENNET OLSUN...

baysivaslı
22.07.2008, 11:49
http://www.internethaber.com/images/news/57247.jpg

Hackerlar MSN üzerinden saldırılarını sürdürüyor. Son numaralarında sizi en hassas yerinizden vuruyor. İşte o mesaj;
Bilgisayar korsanları, Türkiye'nin en çok kullanılan anında mesajlaşma yazılımı MSN üzerinden kişisel bilgilerinize ulaşmanın yeni yöntemini buldu. Sizin hacker'lık merakınız...

Arkadaş listenizden gelen bir mesaj, sizin hacker'lık merakınızı kullanarak aslında kişisel bilgilerinizin, özel mesajlarınızın, size özel fotoğrafların ve daha birçok önemli bilginin çalınmasına neden oluyor. Söz konusu mesajda, MSN üzerinden hack işlemi yapan bir yazılımdan bahsediliyor. Tıkladığınızda ise bu yazılım hakkında bilgiler veriliyor.

İŞTE O MESAJ:

http://www.internethaber.com/images/other/msn.20080421144108.jpg

YAZILIMI BİLGİSAYARINA KURAN YANDI

Bilinçsiz kullanıcılar ise bu yazılımın varlığına inanarak tuzağa düşüyorlar ve yazılımı bilgisayarlarına kuruyorlar. Her şey orda sona eriyor ve bilgisayarınız, çoktan korsanların eline geçmiş oluyor.

Daha kötüsü, bu durumdan haberiniz olmuyor ve daha sonra yapacağınız işlemler de MSN kırmak için yüklediğiniz bu yazılım tarafından kaydedilerek korsanlara gönderiliyor.

YÜKLENMESİ İSTENEN PROGRAMIN GÖRÜNTÜSÜ İSE ŞÖYLE:

http://www.internethaber.com/images/other/msn_sifre.jpg

baysivaslı
22.07.2008, 11:51
http://www.imge.com.tr/images/9789759917593.jpg

"Tuğba Özay' ın hapishanede yaşadıkları, tanık olduğu olaylar, dostlukları, acıları ve sevinçleri hepsi "Bedel" de...Yaşamı sevmek ve sevilmekten ibaret bir heyacan olarak hayal eden, içindeki kız çocuğunu kimselerin farkedemediği ülkenin en ünlü mankeni... Elleri kelepçelenen ve hiç olmadığı şekillere sokulan Tuğba Özay... Ve şimdi o küçük kız çocuğu konuşuyor...Kendini, yaşadıklarını tüm içtenliği ile anlatıyor.
Yaşamın sevmek ve sevilmekten ibaret olduğuna inanmanın bilinciyle... ”

Yayınevi: DOĞAN KİTAPÇILIK
Yayın Yılı: Mayıs 2008
308 Sayfa

MustafaParlak
22.07.2008, 11:57
PAYLAŞIM İÇİN SAGOL.......................

aslanbey1907
22.07.2008, 11:59
http://www.internethaber.com/images/news/67560.jpg

Evinde düşme sonucu kalça kemiğini kıran 75 yaşındaki tiyatrocu Suna Pekuysal bu sabah hayatını kaybetti.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Pekuysal, Ortopedi Kliniği'nde tedavi altına alınmıştı.

SUNA PEKUYSAL KİMDİR?

Asıl adı Suna Belener olan Suna Pekusal, sinema, tiyatro ve TV oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.

1933 doğmlu olan ünlü sanatçı, İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan ve Bale Bölümü'nde öğrenim görürken, 1949 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nun çocuk bölümünde Kadri Ögelman'ın "Artist Aranıyor" adlı oyunuyla ilk kez sahneye çıktı.

Üç yıl sonra dram bölümüne geçti. 1964 yılında gazeteci Ergun Köknar ile evlendi. 1973 yılında oğulları Sait Ali Köknar dünyaya geldi.

54 yıl Şehir Tiyatroları’nda görev yapan sanatçı, 24 Ekim 1998 tarihinde Şehir Tiyatroları’ndan emekli oldu.

Sanat yaşamı boyunca 250’den fazla oyunda rol alan Suna Pekuysal, 100’e yakın sinema filminde de rol aldı.

Pekuysal, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 1984 yılında sahnelenen, Ekrem Reşit Rey’in 1933 yılında kaleme aldığı, Cemal Reşit Rey’in bestelerini yaptığı ve Haldun Dormen’in sahneye koyduğu ”Lüküs Hayat” adlı müzikalde Zihni Göktay ile 14 yıl aralıksız olarak oynadı. Büyük bir başarı kazanan ve yediden yetmişe her yaştan seyirciye nostalji yaşatan ”Lüküs Hayat”ın ardından emekli olan sanatçı, Şehir Tiyatroları’nda Joseph Kesselring’in yazdığı ve Çetin İpekkaya’nın yönettiği ”Ahududu” adlı oyunda konuk sanatçı olarak rol aldı. Suna Pekuysal, 53 yılda 250 oyunda, 100 filmde rol aldı. Adı, her zaman Türk tiyatrosunun en iyileri arasında anıldı. Sanatçı, dizi filmlerde de rol aldı.

Suna Pekuysal’a göre ”Sanatçının emeklisi olmaz”. O, ölene kadar tiyatro yapmak istiyor ve ısrarla vurguluyor: ”sahnede ölmek istiyorum!”
============================== =============================
Ölüm Haberi Duyunca

"Ölümün kendine hâs bir büyük korkusu vardır. Sizden birinize bir kardeşinin ölüm haberi geldiğinde şöyle desin:

http://www.dualar-zikirler.com/arapcalar/155_1.gif

"Biz Allah'a aidiz ve tekrar O'na dönücüleriz. Ey Rabbimiz! Onu sâlihlere ilhak et, ve zürriyetine geride kalanlarla beraber halef ol, yani muîn ol, onu ve bizi dîn gününde mağfiret et! Ey Rabbimiz onun ecrinden bizi mahrum etme, onun arkasından bizi fitneye duçar etme!" (32)

--------------------------------------------------------------------------------
(32) el-Ezkâr, 132 (İbn es-Seniy'den)

09DENİZCİ58
22.07.2008, 12:01
bana böyle bir mesaj gelmişti ama indirmedim sağol.

GLoBe-Y-Gençlik
22.07.2008, 12:03
kıranı yakalasam bende kıracamm bız bır seyı kabul etmıyoz

emremoni
22.07.2008, 12:03
eed kardeş bazıları hemen tıklıyo ve msn i :D:D:D ve pc ye virus girio

yusufener
22.07.2008, 12:12
Bu yine basit virüs bu anlaşılır...bazıları 'bu resim senin mi bi baksana ya'' diyip kandırıyolar...Çok sinsi bunlar ya :D

svs_çapkın_58
22.07.2008, 13:40
Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık bu konuda bilgi sahibi oldum.

nuri_58
22.07.2008, 15:51
........paylaşım için teşekkürler...

aslanbey1907
22.07.2008, 15:59
http://www.internethaber.com/images/news/67580.jpg

Olacak şey değil. Askerlik ocağında kan aktı. Akşam tartışan iki askerin kavgası gece daha da alevlenince olanlar oldu.
Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi’ndeki Askerlik Şubesi’nde askerler arasında çıkan tartışmada Er Yasin Ayman, G-3 piyade tüfeğiyle arkadaşı Er Ömer Orman’ı öldürdü.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Bozova ilçesindeki Askerlik Şubesindeki iki asker arasında kavga yaşandığını belirterek, ''Bir asker diğerini silahla vurarak, arkadaşının hayatına son vermiş'' dedi.

Alınan bilgiye göre, Askerlik Şubesi'nde nöbet tutan erler Ömer Orman (21) ile Yasin Ayman (21) arasında dün gece geç saatlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma meydana geldi.

Kavgaya dönüşen olayda; elindeki tüfekle ateş eden Ayman, Orman'ın ölümüne neden oldu. Askerlik şubesindeki diğer askerler tarafından etkisiz hale getirilen Ayman, gözaltına alındı.

Yavaşcan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Askerlik Şubesinde güvenlik hizmetlerinin normalde özel güvenlikçiler tarafından sağlandığını ancak bu konudaki ihale henüz sonuçlanmadığı için Şanlıurfa, Suruç ve Birecik'ten toplam 5 askerin, 20 gün önce geçici olarak ilçeye gönderildiğini söyledi.

Olayın bu askerlerden ikisi arasında meydana geldiğini belirten Vali Yavaşcan, iki askerin dün akşam saatlerinde kavga ettiğini, ancak gece geç saatlerde olayın biraz daha alevlendiğini aktardı. Vali Yavaşcan, ''Bir asker diğerini silahla vurarak, arkadaşının hayatına son vermiş. Olayı gerçekleştiren asker mahkemeye çıkarıldı, sanırım tutuklanacak. Hayatını kaybeden askerimizin cenazesi de Ankara'da yaşayan ailesinin yanına gönderilecek'' dedi.

XXCakir58
22.07.2008, 16:03
bu bilgiyi bizimle paylastigin icin sagol. Emegine saglik, Ellerine saglik.

XXCakir58
22.07.2008, 16:06
allahtan korkun yokmuydu ayman. Insan kendi asker arkadasini nasil vurabilir. Öte dünyada bunun hesabini nasil vereceksin.
Ömer Askerimiz icin allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun.
Ailesine ve yakinlarina sabir eylesin.
Paylasim icin sagol.

aslanbey1907
23.07.2008, 13:47
http://www.internethaber.com/images/news/447.jpg

Antalya'da köpük eğlencesi ölüme götürdü. Köpük makinası elektrik kaçırınca, turistler akıma kapıldı.
Antalya'daki bir otelde, köpük partisi sırasında köpük sıkma makinesinin elektrik kaçırması sonucu akıma kapılan 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kundu'daki beş yıldızlı bir otelde meydana gelen olayda, düzenlenen köpük partisi sırasında, köpük sıkma makinesinde elektrik kaçağı meydana geldi. Bu sırada akıma kapılan ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 yabancı uyruklu turist ile animasyon görevlisi Fikret Şakacı (20) öldü. Olayda cihaz sorumlusu Tuncay Duran (31) ile Kazakistan uyruklu Lanin Gorgi (21) ağır yaralandı.

Yaralılar Anadolu Hastanesinde tedavi altına alındılar. Olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili jandarma soruşturma başlattı.

şafak58_35
23.07.2008, 16:08
paylaşım için teşekkürler...................

Akıncılar Haber
26.07.2008, 16:50
http://www.netpano.com/haber/2085/13/%C5%9Eehit/Verdik/TVlerde/G%C3%B6bek/Att%C4%B1lar

Yukardaki linke tıkla
Sayfayı tam oku

PEKİ ŞİMDİ SİZCE ORTAM AYNIMI TÜRKİYEDE.
KANALLAR HAKKATEN ADAMI BOZAR MI.

GLoBe-Y-Gençlik
26.07.2008, 16:55
oNLAR ATAR ONLARI KORUYANLAR VARYA NE OLUCAK ONLARA

davulcu
26.07.2008, 16:57
göbek atanlar, müzik eşliğinde tabak kıranlar ,tümer metin gibi askerden ,kaçanlar YA SEVİN YA TERKEDİN

nick2008
26.07.2008, 17:04
bu adreste http://58spor.tr.gg/Radyospor-.htm radyodan veriyo

şafak58_35
26.07.2008, 17:23
yazıklar olsun yazıklaaaaaaaar..........

Sabiha Serin
27.07.2008, 12:05
BİR ANA OLARAK HAYKIRIYORUM

YETER ULAAAAAAAAAAANNNNNN

ANALAR GUZULARINI DOĞURUP ILGIT ILGIT EMZİRİP BÜYÜTTÜ. VATANINI KORUMASI İÇİN ASKERE GÖNDERDİ
SENİN HAİN KURŞUNLARINA HEDEF OLMASI İÇİN GÖNDERMEDİ.ULAN PİSLİK SEN NE YAPTIĞINI SANIYORSUN HA .HİÇ DÜŞÜNÜYORMUSUN O ÖLDÜRDÜĞÜN YİĞİTLER BELKİDE SENİN AKRABAN,
BELKİDE SENİN SOYUNDAN NE MALUM.
BELKİ ÇOCUKLUĞUNDA AYNI OKULLARDA OKUDUN.
BELKİ AYNI YERLERDE BİR TAS SU İÇTİN
HERŞEYDEN ÖNCE BU VATANDA DOĞUP BÜYÜDÜĞÜNE GÖRE
BELKİ SOKAKTA ONUNLA TOP OYNADIN
BELKİ AYNI ANDA MAÇLARA GİTTİN
SEN ŞİMDİ NEDEN CELLAT KESİLDİN.KİM KANDIRIYOR SENİ.KİME UYUYORSUN,KARŞILIĞINDA HANGİ VAATLERLE KANDIRILIYORSUN.BU VATAN SENİN DE DEĞİLMİ.
NEDEN ŞEYTANA UYUYORSUN,ARKANDA HANGİ HAİN PİSLİKLER VAR.ACABA HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜ SENİ BU PİSLİĞE ATANLAR SENİDE KURBAN OLARAK KULLANIYOR HİÇ FARKINDAMISIN.UNUTMAKİ SENİNDE BİR ANAN VAR.
BELKİ BİRGÜN SENİNDA ANAN AĞITLAR YAKACAK SANA ONA DA YAZIK DEĞİLMİ
ÜLKEMİZİ KORUYAN KOÇ GİBİ ASLANLARIMIZA NASIL KIYIYORSUNUZ İNSANİ DUYGULARINIZA NE OLDU,
KİM YIKADI SİZİN BEYİNLERİNİZİ
KİM KAYBETTİ SİZİN MERHAMET DUYGULARINIZI
YAPMAYIN, ETMEYİN YALVARIYORUM ARKANIZDAKİ SİZİ DESTEKLEYEN VEBA MİKROPLARININ EZİN KAFASINI UYMAYIN ONLARA
HAAAAAA YOK YİNEDE CELLAT OLMAYA DEVAM EDECEKSENİZ SİZ BİLİRSİNİZ.BU ÜLKEMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR.YAKINDA HEPİNİZİN KÖKÜNÜ KAZIMASINI BİLİR.

BU ÜLKE KURTULUŞ SAVAŞI VE ÇANAKKALESAVAŞI GÖRMÜŞTÜR.

BU ÜLKE ATATÜRK`ÜN İZİNDEDİR.

BU ÜLKE BAYRAĞININ GÖLGESİNDEDİR

BU ÜLKE CUMHURİYET`İNİN BEKÇİSİDİR

YOK HALEN LAF DİNLEMİYORSAN ALLAH BELANI VERSİN
UNUTMAKİ KINALI KUZULARIMIZIN KANI YERDE KALMAYACAK.ANALARIN BACILARIN DÖKTÜĞÜ HER KANLI GÖZYAŞININ HER DAMLASININ HESABI SENDEN SORULACAK

BUNU BİL VE DEFOL ULAAAAAANNNNNNN

HEYYYY YETKİLİLER

DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ, KALKIN ŞU SICAK KOLTUĞUNUZDAN
VATANDAŞ SİZİ ORAYA OTURASINIZ DİYE DEĞİL
ÜLKEMİZE HİZMET EDESİNİZ DİYE GÖNDERDİ.
BUGÜNE KADAR BU KONUDA NELER YAPTINIZ HA SORUYORUM HEPİNİZE
BIRAKIN HAVANDA SU DÖVMEYİ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ
ANAYIM, BAĞRIM YANIYOR BAĞRIM. O TELEVİZYONLARDAKİ ANALARIN
YERİNE DİYORUM İŞTE DAHA NE DURUYORSUNUZ
YETMEDİMİ BUNCA GUZULARIMIZI TOPRAĞA VERDİĞİMİZ..
TABİ CANIM UMURUNUZDA MI ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR
HELE BİRGÜN SENİNDE BİR BAĞRIN YANSIN ANLARSIN
ANALAR GUZULARINI ŞEHİT OLSUN DİYEMİ ILGIT ILGIT EMZİRDİ
NEDEN SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ KOÇLARIMIZA NEDEEENN

BU TERÖR BELASINI BİTİRMEYİ BECEREMİYORSANIZ SİZDE DEFOLUN...DEFOLUUNNN

YETEEERRR YETEERRR

SABİHA SERİN

EREN25
27.07.2008, 12:22
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ DEDİK BİR KERE...OKUNAN EZANLAR ŞAHİTİMİZ OLSUN Kİ...YERİ ZAMANI GELDİĞİNDE HAREKETE GEÇİN DENİLDİĞİNDE HER SEMTTE HER CADDE DE HER SOKAKTA BEKLİYORUZ SABIR KALMADI VATAN MALINI ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA KENDİ YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKEN İKTİDARLARA GÜVENEREK AYAKTA KALMIYOR BU ÜLKE

YA ALEM NİZAMA GELİR YA NİZAM-I ALEM GELİR

UTKUM_58
27.07.2008, 12:51
HARIKA DUYGULARINZ ICIN TSKLER SABIHA HANIM.CK GUSELDI COK DUYGULANDIM..
sehıtler olmes vatan bölünmes

TS58
27.07.2008, 12:56
APONUN P.LERİ BELANIZI BULACAKSINIZ.

davulcu
27.07.2008, 13:01
BU AKŞAM YILDIZLAR SARARMIŞ GİBİ
TEPELER TİTREŞİR HAVA KIŞ GİBİ
BİR DAĞIN SIRTINDA DAĞ VARMIŞ GİBİ
OMUZLAMIŞ BİR MEHMEDİ MEHMEDİM
CAN ASKERİM

TS58
27.07.2008, 13:03
İ.SIZ APO Ş.SİZ PKK.

BURASI TÜRKİYE GEBERMEDEN ÇIKIŞ YOK.

***YIGIDO 58***
27.07.2008, 13:24
Bu senin benim değil hepimizin savaşı
Bazı olaylar vardır ki kimse dile getiremez
Kimse bir şey yapamaz insanlar korkar
Ama ben değil
Ben derinden gelen haykırışları duyurabilecek tercüman
Hangi biriniz ülkesi adına dua ediyor her Cuma
Ses çıkarmayın bravo yansın bayrak
Gazetelerde baş sayfa kansız ahmak
Köstebekler toprak altı kalmaz artık onlar aramızda nefes aldı
Yollar arabamızla daralır içim misali
Başbakanın has mürettebatı p.ç ihtilali
Elleriyle hazırlar pis istikbali
Herkes el kol bağlı duruyor
Ne yapalım biz içtik abi
Siz bir tarih almak adına büyüttünüz bir ihtimali
Olmadıysa ikinci tarih bir daha gir aman ha ses çıkarma
Ülken elden gitsin ses çıkarma
Tek bir damla suyla sönecek yangın var ancak ses çıkarma
Dört tarafta yaksınlar sancak kastın var alçak batılaşırsın devam et
Bir o��u. çocuğu İmralı"da yatsın lan asma..

Tayyip uyan ülke elden gidiyor lan
Aferin ses çıkarma bizi savaşa itiyorlar
Biraz daha cesaret baş kaldır ülken için
Sağlanamazsa adalet taş vardır ülken için

Hata kürt yurttaşlarda değil beynini yıkayan i.nelerde
Huzur , barış vesaire artık yalan istesen de
Bizde perde var ve eğer açıp bakarsak ters olur
Kurcalanmaya izin vermeden kapanır her konu
Böyle giderse bir iki seneye doğru doğu kan dolu
İyi niyetse kaybolur içimizdeki saykodur
Bu askerler koparlar
Ermenistan toparlan
İnsanlıksa onlardaki ben bir insan olamam
İnanmak istemedik size
"Allah Kahretsin" dedik
Akıllı olun olmayan soykırımı var ettirmeyin
System Of a Down ya da Jöntürk müzikte kalırken
Bizse silahlarla geliriz kör kütük
Tehdit değil gerçek tek bir hareketinizle kan çıkar
Bunu da gördü Dolapdere"de kürt kancıklar
Herkes yerini bilecek artık hıncım meyil ürkün
Barış savaşla kazanılır
Irkçı değil TÜRKÜM .

Tayyip uyan ülke elden gidiyor lan
Aferin ses çıkarma bizi savaşa itiyorlar
Biraz daha cesaret baş kaldır ülken için
Sağlanamazsa adalet taş vardır ülken için

SENİ UNUTMADIK ATAM, UNUTANLARA DA HATIRLATACAĞIZ
ATAM IZINDEYIZ!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

davulcu
27.07.2008, 13:45
bizki ustasıyız vatan sevmenin
bizki en önde gideriz vatan için can verenlerin
bizki efendisiyiz 72.5 milletin
biz osmanlı torunlarıyız

şehit kanıyla sulanmış bu toprak
dalda kalmasada birtane yaprak
damarlarımızda kalmasada bir damla kan
burası türkiye alamazsınız bir karış toprak

davulcu
27.07.2008, 14:48
şehit kanıyla sulanmış bu toprak
dalda kalmasada birtane yaprak
damarlarımızda kalmasada bir damla kan
burası türkiye alamazsınız bir karış toprak

TÜMER METİN BU LAFIM SANA
GİTTE ADAM GİBİ ASKERLİĞİNİ YAPSANA
MİLLİ TAKIMDA NE İŞİN VAR
SENDEN BÜYÜK MEHMETÇİKLER VAR

davulcu
27.07.2008, 14:48

davulcu
27.07.2008, 14:49

ASKER POSTALI GİYDİNMİKİ SEN
SABAH İÇTİMA YAPTINMİKİ SEN
-20 LERDE NÖBET TUTUNMUKİ SEN
MİLLİ FORMAYI GİYİYORSUN

davulcu
27.07.2008, 14:58
TÜMER METİN'E
SEN HİÇ ŞEHİT CENAZESİNE GİTTİNMİ
SEN HİÇ AĞLAYAN BİR ANANIN FERYADINI DUYDUNMU
SEN HİÇ KENDİNİ EVLADINI KAYBETMİŞ BİR BABANIN YERİNE KOYDUNMU
SEN HİÇ TÜRKİYE ŞEHİTLERİ İÇİN AĞLARKEN GÖZLERİNDEN YAŞ DÖKTÜNMÜ

O ZAMAN BENİ DUY TÜMER METİN

YA-SEV-YA-TERKET
ÇÜNKÜ BU ÜLKENİN SANA İHTİYACI YOK
BU ÜLKENİN MEHMETÇİKLER İHTİYACI VAR
BU ÜLKENİN GÖĞSÜNÜ KURŞUNA SİPER EDEN MEHMETÇİKLERE İHTİYACI VAR

BU ÜLKENİN BAYRAĞININ BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLENLERE İHTİYACI VAR
SEN ANLAYAMAMIŞSIN BİZİM BAYRAĞIMIZIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ
O YÜZDEN TERKET TÜMER TÜRKİYEYİ

metincetin58
28.07.2008, 11:08
Güngören’de gezinti ve alışveriş alanı olarak kullanılan çıkmaz sokakta art arda patlayan iki bomba 15 can aldı, 150’den fazla yaralı var. İlk bomba panik yarattı, katillerin hedefi yardıma koşanlardı

İSTANBUL’DA saat 21.45’te Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı’nda iki büyük patlama oldu. Art arda meydana gelen patlamalar önce doğalgazdan sanıldı ancak kısa sürede bombalı terör saldırısı olduğu anlaşıldı. Çöp kutularına konan bombalardan ilki ses bombasıydı. Yarattığı basınçla çevredeki mağazaların camları kırılıp vatandaşların üzerine yağdı. Kollar bacaklar koptu. Vatandaşlar yardıma koştuğu sırada tahrip gücü yüksek parça tesirli ikinci bomba patladı. Sokağı mahşer yerine çeviren ikinci patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ÇÖP KUTULARINDA PATLADI

İLK resmi açıklama İstanbul Valisi Muammer Güler’den geldi. Güler ilk patlamanın 21.45’te, ikincinin ise 10-12 dakika sonra gerçekleştiğini söyledi. 100 metre mesafedeki çöp kutularına yerleştirilen bombaların uzaktan kumandalı ya da zaman ayarlı olabileceğini ifade etti. Vali Güler katliama ikinci bombanın neden olduğunu anlattı. Bu arada üçüncü bir bomba ihtimaline karşı çevredeki cep telefonu baz istasyonları devre dışı bırakıldı. Olay yeri güvenlik bandı altına alınarak vatandaşlar hızla çevreden uzaklaştırıldı.

İKİZ SALDIRIDA PKK İZİ

EMNİYET yetkilileri saldırıda kullanılan yöntemin ve patlayıcı cinsinin PKK’yı işaret ettiğini açıkladı. Kalabalığı çekmek için gerçekleştirilen tuzak patlama ve bombanın ana maddesi RDX daha önceki PKK eylemlerinden tanıdık. Avcılar’da Milangaz dolum tesislerine, Adana’da iki iş merkezine ve İzmir Şirinyer’de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırılarda da benzer yöntem ve patlayıcı kullanıldı.

Kurbanlardan biri 4 yaşındaki Aleyna

PATLAMALARIN etkisi bir kaç dakika sonra hastanelerden gelen ölüm haberleriyle anlaşıldı. İlk belirlemelere göre olayda dört yaşındaki Aleyna Çelik, kimliği tespit edilemeyen 13 ve 17 yaşındaki iki çocuk, Yavuz Öztürk(26), Servet Aşan(39), Halit Öge(41), Abdullah Güler(63), Alim Malkara(62), Murat Ağcan, Dursun Ali Aydemir, Fadime Başgen, Hayrettin Gürler, Şeyma Öztürk, Macide Aydın hayatını kaybetti.

ÜÇ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

SALDIRIDAN kısa bir süre sonra, olay yeri yakınındaki Şevketdağ Caddesi İlke Apartmanı kömürlüğünde 3 kişinin bulunduğu ihbarı geldi. Kömürlükteki 3 şüpheli gözaltına alındı. Yaşları 16-17 arasında değişen şüphelilerin polise bombalamadan korktukları için apartman kömürlüğüne sığındıklarını söyledikleri öğrenildi.

Saldırı anı MOBESE’de

GÜNGÖREN’DE 15 kişinin ölümüne 15’i ağır 154 vatandaşın yaralanmasına neden olan patlamaların ardından olay yerindeki MOBESE kameraları ile mağazaların güvenlik kameraları görüntüleri incelemeye alındı. İlk incelemede ilk patlama anının MOBESE tarafından kayda alındığı belirlendi. Öte yandan olay öncesi tesadüfen saldırganların görüntüsünün çekilmiş olabileceği ihtimali gözönünde bulundurularak vatandaşlardan cep telefonları toplandı. Vali Güler olay yerinde yaptığı açıklamada elde edilen tüm görüntülerin en ince ayrıntısına kadar inceleneceğini bildirdi.

Bingöl’de de sahnedeydiler

İSTANBUL Güngören’deki patlamalardan yaklaşık 45 dakika sonra Bingöl’de Emniyet Müdürlüğü’ne PKK’lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik’in verdiği bilgiye göre, 4 terörist kırsal kesime bir ticari taksi çağırdı. Taksiciyi bağlayarak etkisiz hale getiren teröristler, taksiyle Asayiş Ekipler Amirliği’ne geldi. Teröristlerin binaya attığı el bombası patlamadı. Daha sonra teröristlerle polis arasında çatışma çıktı. Emniyet Müdürü Çelik, kaçan teröristi yakalamak için operasyon başlatıldığını söyledi.

Başbakan: Kurtulamayacaklar

İSTANBUL’da meydana gelen patlama sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yetkililerden an be an bilgi alarak, olayı takip etti. Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: İşlek bir caddede ve yoğunluğun bulunduğu bir saatte kadın, erkek, çocuk, yaşlı ayırt etmeden hunharca masum vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Bu vahşetin sorumluları, nerede olurlarsa olsunlar hiç bir şekilde kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaktır. İstanbul Valimiz Muammer Güler ve Başbakan Yardımcımız Hayati Yazıcı diğer yetkililerimizle birlikte olay yerinde gerek emniyet tedbirlerini, gerekse acil yardım ve tıbbi müdahale çalışmalarını koordine etmektedirler. İçişleri ve Sağlık Bakanlarımız da İstanbul’a hareket ederek çalışmalara nezaret etmek üzere talimatlandırılmıştır. Millet olarak acımız büyüktür. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu tür hain saldırılar, hiç bir zaman amacına ulaşamayacağı gibi terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. İnanıyorum ki, aziz milletimiz de huzur ve istikrarına kast eden bu menfur saldırıya en güçlü cevabı, birlik ve beraberliğine kararlı duruşuyla daha çok sahip çıkarak verecektir.

Gül: Onları lanetliyorum

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül de Güngören’deki patlamalarla ilgili olarak yayınladığı mesajda şunları söyledi: Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum. TBMM Başkanı Köksal Toptan ise ‘Kaynağı, amacı, hedefi ve iletmek istediği mesaj ne olursa olsun, sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum. Bu hain saldırıda bir kez daha görüldü ki, terörün masum ve savunulabilir bir tarafı yoktur. Bu menfur saldırının en kısa zamanda aydınlatılacağına inancım tamdır’ açıklaması yaptı.

GLoBe-Y-Gençlik
28.07.2008, 11:10
http://img151.imageshack.us/img151/7866/adszbf1.png

KANLARI BOZUK INSAN DEGILSINIZ SIZ O KADAR CANA NASIL KIYDINIZ

Emniyet birimleri, patlamanın meydana geldiği, yaya ve araç trafiğine kapatılan cadde üzerinde delil toplamak için sabahın ilerleyen saatlerine kadar çalıştı.

Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından belediye ve itfaiye ekipleri, 17 kişinin öldüğü, 154 kişinin de yaralandığı alanda temizleme çalışma yaptı.

Edinilen bilgiye göre, ilk patlama 21.30 sıralarında Güngören Belediyesi civarında meydana geldi. İlk patlamanın ardından kısa bir süre sonra bu kez Güngören Menderes Caddesi ile Tevfik Fikret Caddesi'nin kesiştiği noktada bilinmeyen bir nedenle bir patlama daha meydana geldi.

Her 2 patlamada ölen ve çok sayıda yaralı var. Yaralılar, Bakırköy Devlet ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Öte yandan yaralıların çok olması nedeniyle Bakırköy Devlet Hastanesi acil servisinin dolduğu öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde durum değerlendirmesi yapılırken, yetkililerin bölücü terör örgütü PKK'nın saldırıyı gerçekleştirdiği yönünde durduğu öğrenildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son günlerde gerçekleştirdiği operasyonlarla bunalan bölücü örgütün kırsalda mayınlı saldırılara kentlerde de bu tür bombalı saldırılara yöneldiği ifade ediliyor. İçişişleri Bakanı Beşir Atalay, üst düzey emniyet yetkilileri ile görüşmesinin ardından İstanbul'a hareket etti.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir çöp tenekesinde meydana gelen patlamanın ardından 50 metre ileride yine bir çöp tenekesinde bu kez daha güçlü bir patlama oluştuğunu belirtti.

Güler, şunları söyledi: "Maalesef patlamanın meydana gelmesiyle, şu ana kadar yaptığımız tespitlerde 13 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan bir menfur saldırı gerçekleşmiştir. Olayın, bir patlayıcı etkisiyle, çok yoğun bir kalabalığın bulunduğu bir yerde meydana gelmiş olması maalesef ölü sayısını artırmıştır. Şu anda çeşitli hastanelerde yaralılarımızın tedavileri sürmektedir. Adli tıpta 7 vatandaşımız, Bakırköy Devlet Hastanesinde 2, Bağcılar Hastanesinde 1 ve özel ilgi hastanesinde 3 olmak üzere, 13 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 70'e yakın vatandaşımızın çeşitli yerlerinden yaralı olarak özel ve resmi hastanelere intikalleri yapılmış, sağlık müdürlüğümüz şu anda yaralıların tedavisi için her türlü çabayı gösteriyorlar.''

Olay bölgesinden ilk kareler

Patlamalar için soruşturma başlatıldı

Olay yeri ile ilgili geniş bir araştırma ve inceleme sürdürüldüğünü ifade eden Güler, ''Elbette bir terör saldırısı olduğuna şüphe yok. İki patlayıcı ama plastik patlayıcı olmadığı bilgisi var şu an. Her ikisi de çöp kutusu içinde 10-12 dakika arayla meydana gelen patlamalar. Birinci patlamadan sonra tabii vatandaşların orada birikmiş olması, ikinci patlamanın da akabinde meydana gelmesi, karşısındaki dükkanlarda oturanların ağır şekilde yaralanmasına neden olmuştur'' dedi.

BAKAN YAZICI : "15 AĞIR YARALI VAR"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hastanelere kaldırılan ve tedavi altına alınan yaklaşık 140 yaralıdan, 15'nin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

kaynak:mynet.com

KAHROLSUN PKK

58_SEMİH_58
28.07.2008, 11:16
Güngören'deki patlamada ölü ve yaralıların isimleri

Güngören’de meydana gelen patlamada yaralananların, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel İstanbul İlgi Hastanesi ile Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

Patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri

Güngören’de meydana gelen patlamalarda ölen ve yaralananların isimlerinin belirlenmesine çalışılıyor.
Alınan bilgiye göre,

Aleyna Çelik (3)

Taha Yıldız (5)

Murat Ağca (13)

Şeyma Özkan (12)

Macide Aydın (52)

Yavuz Öztürk (26)

Abdullah Güler (63)

Servet Aşan (49)

Halit Öge (51)

Halil Makaracı (51)

Fadime Başkan

Dursun Ali Aydemir

Hayrettin Güler

Perihan Durmuşoğlu

Kriz masası tarafından olayda yaralananlardan ismi tespit edilen diğer kişiler ve bulundukları hastaneler şunlar:

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
Tahir Yıldırım, Uğur Kılıçarslan, Dilek Karahan, Neriman Güner, Hikmet Ali Erin, Remzi Tanrıkulu, Buse Hazarlı, Selma Koska, Nurten Süpürgeci, Bekir Demir, Erdi Kılıçsoy, Süleyman Çamur, Erdal Çelebi, Rahime Güneşgil, Sebiha Karınca, Ahmet Karınca, Sabriye Karınca, Vedat Karınca, Hayriye Yardım,
Mehmet Turan, Başaran Üstünel, Yılmaz Erinç, Gülsüm Irazlı.
JFK Hospital İstanbul: Furkan Kuru, Enver Menekşeoğlu, Fikriye Çamlıbel.
Güngören Özel İlgi Hastanesi:
Muhtar Gelve, Yasin İnceyılmaz, İbrahim Aykut, Gülşah Keçeci, Samet Algül, İrfan Fırat.
International Hospital:
Bedir Onur Dağdeviren.
Özel Kolan Hastanesi: Ramazan Kırıktaş, Selçuk Satil, Özcan Güneş.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Semih Maden, Tuğba Gök, Sümeyye Bilgi, Abdullah Dinleyici, Himmet Ali Erinç, Mehmet Durak, Kamuran Altıkardeş, Emine Gök, Elmas Ercan, Fatma Kaboğlu.
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi:
Süleyman Özdemir, İrfan Özyalçın, Ali Osman Yiğit.
İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi:
Şaban Sakarya, Asım Balkan, Bekir Uslu, Saffet Kaya, Onur Bozkurt, Ali Osman Aydemir, Bekir Dağdeviren, Perihan Özkul, Umut Aydın, Onur Aydın, Songül Demirpolat, Yunus Emre Azizoğlu, Nilgün Yücel, Abdullah Dinleyici, Yakup Geridönmez, Mehmet Demirpolat, Feyat Yasak, Sadık Kılıç, Remzi Tanrıkulu
İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Mehmet Koç, Ahmet Yıldız, Oya Kuş, Aslıhan Korkmaz.
Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
Yeşim Azali, Zeynep Atakol, Sanem Gelve, Hanife Kağızmanlı, Tahsin Kalkanoğlu, Şengül Yıldızlı, Gülsüm Gazi."

Olenlere Allahtan Rahmet Yakınlarınada Bassaglıgı Dılerım...
Kaynak:Milliyet.com

metincetin58
28.07.2008, 11:17
İbo yine eğlenceye devam etti!

Dün gece Güngören'de gerçekleştirilen hain saldırıda 16 vatandaşımız hayatını kaybetti. İki ayrı bombanın patladığı gecede 150 kişiden fazla vatandaşımız da yaralandı. Ancak gece yarısı milletin yüreğine düşen ateş televizyon kanallarına düşmedi. Televizyon kanallarında pazar gecesi yayınlanan eğlence programlarına aynı tempoda devam etti.

İBO SHOW YİNE EKRANDAYDI
Dağlıca'da PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda 12 şehit verdiğimiz gece atv ekranlarında İbo Show canlı yayındaydı. İbrahim Tatlıses'in o gece yaptığı vur patlasın çal oynasın eğlence büyük tepki çekmiş, daha sonraki günlerde kanalın o zamanki patronu TMSF, İbrahim Tatlıses ile yollarını ayırmıştı. Dün geceki hain saldırının olduğu saatlerde de yine İbo Show yeniden döndüğü atv ekranlarındaydı. İbo bu kez dansöz oynatmadı ancak şarkılı türkülü eğlence programın nırmal süresi boyunca tempo düşürmeden devam etti.

YARIŞMA PROGRAMLARI DA HIZ KESMEDİ
Dün gece ekranda eğlencenin hız kesmediği tek kanal atv değildi. Star'da 'İkizzler' adlı şarkı yarışması, Fox Tv'de 'Roman Star' gibi yarışmalar yine sazlı sözlü eğlencelerine devam ettiler. Şarkı yarışmalarında jüri üyeleri saldırı ile ilgili başsağlığı mesajları verse de, eğlenceye ara vermeye gerek duyulmadı.

DEVLETİN KANALINDA 'ÇİFTE KAVRULMUŞ' EĞLENCE
Alçak terör saldırısının gerçekleştirildiği saatlerde devlet kanalı TRT 1'de şarkıcı Emel Müftüoğlu ve Şafak Sezer'in birlikte sundukları 'Çifte Kavrulmuş' adlı şov programı ekranlardaydı. Vatandaşlar özel kanallardaki vurdumduymazlığa isyan ederken, devetin kanalında da aynı manzarayla karşılaşınca öfke bir kat daha arttı.

GLoBe-Y-Gençlik
28.07.2008, 11:18
Başlarına Gelmeyen Bılmez Bızım Canımız Sızladı

58_SEMİH_58
28.07.2008, 11:22
BOMBANIN CINSI BELIRLENDI
İstanbul Güngören'de 17 kişinin hayatını kaybettiği ve 109 kişinin de yaralandığı patlamalarda kullanılan bombanın türünün RDX olması dikkatleri terör örgütü PKK'ya çevirdi. Geçen yıl Ankara Anafartalar Çarşısı'ndaki saldırıda kullanılan bombanın türü de RDX olarak açıklanmıştı.

RDX (Trimetilentrinitriamin) Hekzogen, siklonit, T4 Trimetilentrinitriamin isimleri ile bilinen RDX beyaz renkde ateşleme hızı 8750 m/sn ve parçalama etkisi yüksek bir patlayıcıdır. Bazı infilaklı kapsüllerde, kapsüllerin çoğunda ana madde ve karışım halinde askeri amaçla kullanılır. Terör örgütü PKK'nın RDX tipi plastik patlayıcıyı daha önce Diyarbakır ve Van'daki eylemlerinde de kullandığı belirtiliyor.

Terör örgütü PKK, A-4 ile C-4 patlayıcılarının yanısıra RDX tipi plastik patlayıcıyı da kullanıyor. Daha çok gizli servisler tarafından kullanıldığı belirtilen RDX tipi plastik patlayıcıyı, terör örgütü daha önceleri birçok olayda kullandı. 2004 yılında Van'ın eski Valisi Hikmet Tan'a yönelik yapılan bombalı saldırıda da terör örgütü RDX-C-4 patlayıcısını kullanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'ndan gelen raporlarda, patlamada kullanılan bombanın daha önce terör örgütünün Batman-Beşiri, Şırnak, Hakkari-Çukurca ve Yüksekova, Doğubeyazıt, Diyarbakır gibi illerde yaptığı eylemlerde kullandığı uzaktan kumandalı bomba düzenekleri ile aynı olduğu tespit edilmişti. Saldırıda RDX - C-4 tipi 8 ile 10 kilogram bomba kullanılmış, düzenekleri ise Amonyum Nitrat Tetri, PVC plastikten olduğu tespit edilmişti.

PKK, bombalarında 'RDX' içerikli A-4 plastik patlayıcı kullanıyor. Bombanın patlatılmasında ise UHF/ VHF dalga boyunda çalışan FT-411 Yaesu, Kenwood, Aselsan Kobra, Technova marka el telsizleri ile Motorola marka 'walky-talky' tipi telsiz cihazları kullanıyor.

Patlayıcı RDX'in özelliği

Gerçek adı cyclotrimethylene-trinitramine olup saf rdx 204 derecede erir ve 1.816 g/cm³ yoğunluktadır. Daha yüksek yoğunlukta döküm ya da presleme ile elde edilebilir. Diğer patlayıcılarla bir miktarda kombinasyon halinde kullanılabilir. Higroskopik değildir ve suda çok az çözünür. Saf halde ıslak olarak yüklenebilir. Patlama hızı 27500 ft/s dir. Yalnız kullanımında zehirli özellik gösterebilmesi ve çabuk reaksyona girmesi sebebiyle genelde katışık olarak kullanılır.

58_SEMİH_58
28.07.2008, 11:24
Tüm dünyada yankı buldu

Aralarında CNN, AP ve Reuters'in de bulunduğu dünyanın önde gelen haber ajansları Güngören'deki patlamayı "flaş haber" olarak duyurdu. Patlamadan sözde terör örgütü PKK'nın sorumlu olduğuna değinen uluslararası basın, patlamayı şu başlıklarla duyurdu:
AP: İstanbul'un merkezinde bomba patladı. Olayın arkasında PKK'nın olduğundan şüpheleniyor.
CNN: Güngören'de 2 bomba patladı. 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırının terörist bir eylem olduğu sanılıyor.
REUTERS: İstanbul'daki bombalı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. Olayın arkasında PKK olduğu ihtimalleri var.
AFP: Türkiye'de terör saldırısı. Birçok kişi hayatını kaybetti. Bu 4 haber ajansının yanı sıra Avrupa ve Amerika'daki birçok haber sitesi de bombalı saldırıyı ilk haber olarak sitelerinde duyurdu.

58_SEMİH_58
28.07.2008, 11:25
Yardıma giderken öldüler

Önce küçük 'yem'... Ardından büyük patlama... Hainler ilk patlamayı vatandaşları bölgeye çekmek için gerçekleştirdi. Yaralılara yardıma gidenler ikinci patlamada hayatını kaybetti.

Ölenlerin çoğu hain tuzağa kurban gitti. İlk patlamanın ardından bölgeye yardıma giden vatandaşlar ikinci patlamanın gerçekleşmesinin ardından hayatlarını kaybetti. 1'i çocuk 15 kişinin öldüğü patlamaların ardından yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Devlet Hastanesi, Özel İlgi, Ömür, Yaşam, Kolon ve Yaşam Hastaneleri'ne kaldırılan 15'i ağır 154 yaralının tedavisi sürüyor.

KIZILAY TEYAKKUZDA
Bu arada Kızılay Kan Merkezi, patlamaların meydana geldiği bölgedeki hastanelerde yaralıların ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Kızılay, ihtiyaç duyulan kanları bütün hastanelere gönderdi.

TS58
28.07.2008, 11:32
YETER ARTIK YETER.

BURASI TÜRKİYE BURADAN ÇIKIŞ YOK.

pala_ökkeş
28.07.2008, 11:35
Ölelere ALLAH tan rahmet,yaralılarada acil şifalar diliyorum.
Tüm ülkemin başı sağolsun.

GLoBe-Y-Gençlik
28.07.2008, 11:40
Öncelikle Bu Saldırıyı Düzenlıyen İnsana Benzıyen Yaratıklara Tek Dıyecegım Allah Belalarını Versın.

Evet Bu Knuyu tum arkadaslar sızden bır ıstegım var.

Bu grafığı sıgnatur ımzanıza eklermısınız.

Barı Bız Bır Seyler İçin uğrasalım yazık 17 ölü ne demek.

Su İçemedik.

Sizden isteğimi gerçekleştirecegizden Hiç Şüphem Yok

Lütfen Yaptıkdan Sonra Mesajlarınızı Beklıyoruz...

http://img187.imageshack.us/img187/9470/bnbnrq9.png

GLoBe-Y-Gençlik
28.07.2008, 11:43
Orada Bızım AkrabalarımızdA oLuRDU cok zor bır gun ölenlerın yakınları Icın Ahhh Pkk Ahhh Bu turkıyenın genclerı hazır ölmeyee öldürmeye

yerliturkuaz
28.07.2008, 11:46
Biz ne kadar onlari kinasak isek gene onlar eylemlerini devam ettirecekler...

Ama sunu iyi bilsinler bu ulkeyi kimse yikamaz...

Basimiz saolsun tekrar...

inadına kayseri
28.07.2008, 11:47
allah hepsının belasını versın sucsuz gunahsız masum ınsanlarımız oluyo ve 30.000 askereımız olduren bebek katılı haysıyetsız adam krallar gıbı yatıp yıne emırlerını verıyo dagdakı kopeklerı ıcın saygı durusu yapanlar meclıste bebek katılını kınayamıyoruz dıyo yeter artık bu ıse dur dememının vaktı geldı gucluysek gucumuzu gosterelım ve koklerını kazıyalım bunların

inadına kayseri
28.07.2008, 11:48
olenlere allahtan rahmet gerıde kalan yakınlarına bassaglıgı dılıyorum yaralılarada allahtan acıl sıva dılıyorum

TS58
28.07.2008, 11:50
BURASI TÜRKİYE BURADAN ÇIKIŞ YOK.

1 ÖLÜRÜZ 1000 DOĞARIZ
PKK'NIN 7 SÜLALESİNİ S. RİZ.

ABD 11 EYLÜL için Irak'ı aldı. Biz TÜM DÜNYAYI almalıyız.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

DİŞE DİŞ KANA KAN TÜRKİYEM İNTİKAM İNTİKAM.

GLoBe-Y-Gençlik
28.07.2008, 11:52
olenlere allahtan rahmet gerıde kalan yakınlarına bassaglıgı dılıyorum yaralılarada allahtan acıl sıva dılıyorum

KaRdEsıM Sagolasın ılk ImzA sENdEN BASIMIZ SAGOLSUN

kadir0911
28.07.2008, 12:02
Allah bu pkknin belasini versin...gene türkler öldü,vgene masunlarin kani akti bunun intikami yarin birgün fena olacak...

davulcu
28.07.2008, 14:19
Orada Bızım AkrabalarımızdA oLuRDU cok zor bır gun ölenlerın yakınları Icın Ahhh Pkk Ahhh Bu turkıyenın genclerı hazır ölmeyee öldürmeye

bir gün gelir oda olur kardeşim

ölünüzün dirinizin
hergün birinizin
bir gün hepinizin
kökünü kazıyacağız

XXCakir58
28.07.2008, 15:21
Vefat edenlere allahtan rahmet diliyorum. Mekanlari cennet olsun, Ailelerine, Akrabalarina ve yakinlarina bas sagligi ve sabir diliyorum.
Insallah bütün Teröristler birgün yanacak, belalarini allahtan bulacaklar.
Amin

yigidomustafa58
28.07.2008, 15:42
BUNU YAPAN Ş E R E F S İ Z LER BU DÜNYADA OLMAZSA AHİRET TE AZAP ÇEKECEKLERDİR...

ALLAH BELANIZI VERSİN...

metincetin58
28.07.2008, 17:42
söyleyecek fazla bişey yok allah rahmet eylesin

davulcu
28.07.2008, 17:44
çakallar baktılarki mehmetçikle baş edemeyecekler masum insanlara saldırmaya başladılar

davulcu
28.07.2008, 17:45
onların gücü mehmetçiğe değil ancak masum insanlara çocuklara yeter

58_SEMİH_58
28.07.2008, 17:49
Maalesef Patlamada Olenlerın Sayısı 18 e Yukselmıs...

58_SEMİH_58
28.07.2008, 17:50
PKK bombalayıp inkar ediyor!
İstanbul Güngören'de 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 109 kişinin de yaralandığı patlamalarda kullanılan bombanın türünün RDX olması dikkatleri terör örgütü PKK'ya çevirdi.
Geçen yıl Ankara Anafartalar Çarşısı'ndaki saldırıda kullanılan bombanın türü de RDX olarak açıklanmıştı.

ANAFARTALARDA DA RDX VARDI
RDX (Trimetilentrinitriamin) Hekzogen, siklonit, T4 Trimetilentrinitriamin isimleri ile bilinen RDX beyaz renkde ateşleme hızı 8750 m/sn ve parçalama etkisi yüksek bir patlayıcıdır. Bazı infilaklı kapsüllerde, kapsüllerin çoğunda ana madde ve karışım halinde askeri amaçla kullanılır. Terör örgütü PKK'nın RDX tipi plastik patlayıcıyı daha önce Diyarbakır ve Van'daki eylemlerinde de kullandığı belirtiliyor.
VALİ'YE YAPILAN SALDIRIDA DA KULLANILMIŞTI
Terör örgütü PKK, A-4 ile C-4 patlayıcılarının yanısıra RDX tipi plastik patlayıcıyı da kullanıyor. Daha çok gizli servisler tarafından kullanıldığı belirtilen RDX tipi plastik patlayıcıyı, terör örgütü daha önceleri birçok olayda kullandı. 2004 yılında Van'ın eski Valisi Hikmet Tan'a yönelik yapılan bombalı saldırıda da terör örgütü RDX-C-4 patlayıcısını kullanmıştı.

DÜZENEKLER AYNI
Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'ndan gelen raporlarda, patlamada kullanılan bombanın daha önce terör örgütünün Batman-Beşiri, Şırnak, Hakkari-Çukurca ve Yüksekova, Doğubeyazıt, Diyarbakır gibi illerde yaptığı eylemlerde kullandığı uzaktan kumandalı bomba düzenekleri ile aynı olduğu tespit edilmişti. Saldırıda RDX - C-4 tipi 8 ile 10 kilogram bomba kullanılmış, düzenekleri ise Amonyum Nitrat Tetri, PVC plastikten olduğu tespit edilmişti.

PKK, bombalarında 'RDX' içerikli A-4 plastik patlayıcı kullanıyor. Bombanın patlatılmasında ise UHF/ VHF dalga boyunda çalışan FT-411 Yaesu, Kenwood, Aselsan Kobra, Technova marka el telsizleri ile Motorola marka 'walky-talky' tipi telsiz cihazları kullanıyor.

RDX'İN ÖZELLİKLERİ
Gerçek adı cyclotrimethylene-trinitramine olup saf rdx 204 derecede erir ve 1.816 g/cm³ yoğunluktadır. Daha yüksek yoğunlukta döküm ya da presleme ile elde edilebilir. Diğer patlayıcılarla bir miktarda kombinasyon halinde kullanılabilir. Higroskopik değildir ve suda çok az çözünür. Saf halde ıslak olarak yüklenebilir. Patlama hızı 27500 ft/s dir. Yalnız kullanımında zehirli özellik gösterebilmesi ve çabuk reaksyona girmesi sebebiyle genelde katışık olarak kullanılır.

TERÖT ÖRGÜTÜ DİYARBAKIR'DA YAPTIĞINI TEKRAR EDİYOR! BOMBALA VE İNKAR ET

İstanbul Güngören'de "iki bomba" kullanılarak gerçekleştirilen patlamaların, Türkiye'de ilk defa yapıldığı belirtilirken, bu eylem türünün daha önce İsrail'de yapılan saldırılara benzerliği dikkati çekti. Saldırıların PKK tarafından yapıldığı şüphelerine karşın, örgüt üstlenmedi.

ÖRGÜT ÜSTLENMEDİ
İki bomba kullanılarak gerçekleştirilen saldırıların, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, (TSK) PKK'ya karşı son haftalarda Güneydoğu Anadolu'da ve Kuzey Irak'ta yürüttüğü etkili kara ve hava harekâtlarına misilleme amacıyla yapıldığı iddia edildi. Örgüte büyük zayiat verdiren bu harekâtlara karşın, PKK saldırıları üstlenmedi. Örgüte yakın bir kaynağın, PKK'nın Kandil Dağı'ndaki üst düzey bir yöneticisinden aktardığı bilgiye göre; örgüt saldırıyı "Bizimle ilgisi yok" diyerek reddetti. İki bomba kullanılarak meydana gelen patlamanın, PKK tarafından daha önce büyük kentlerde gerçekleştirilen bombalı saldırılarla benzerlik göstermediği de belirtildi.

İSRAİLDEKİLERE BENZER
Saldırının önce bir ses bombası, ardından asıl bombanın patlatılarak gerçekleştirilmesi, İsrail'de gerçekleştirilen bombalı saldırıları anımsattı. Bu tür saldırılar daha önce, Filistinli örgütler tarafından İsrail'e, İsrail tarafından ise Filistin ve Lübnan'a karşı gerçekleştirilen eylemlerle parallellik gösterdi. Böylesi bir eylemin, profesyonelce hazırlandığı belirtilirken, saldırının El Kaide tarafından yapılmış olma ihtimalinin yanı sıra, PKK'nın TSK'nın saldırılarına misilleme amacıyla gerçekleştirdiği yeni bir eylem türü olma olasılığı üzerinde de duruldu.

MustafaParlak
28.07.2008, 17:56
ÖLENLERİN AİLELERİNE BAŞ SAGLIGI DİLERİZ...

İSTANBUL LİSELİ YİGİDOLAR OLUŞUMU...

titizyiğido
28.07.2008, 18:02
bölücüler yine iş başında terör belası yine çirkin yüzünü gösterdi saldırıda ölenlere allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz

turkish fighter
28.07.2008, 20:03
bu b ombalamanin pkk ylaa ilgisi yok israilin isi yahudiler planladi bu olayi

furkancfc
28.07.2008, 20:11
KAHROLSUN PKK .......................... APO

furkancfc
28.07.2008, 20:23
bu b ombalamanin pkk ylaa ilgisi yok israilin isi yahudiler planladi bu olayi

bırak. Nasıl pkk nın işi değil. ................. pkk nın işi abi bunlar.

adres58
28.07.2008, 20:30
İbo yine eğlenceye devam etti!

Dün gece Güngören'de gerçekleştirilen hain saldırıda 16 vatandaşımız hayatını kaybetti. İki ayrı bombanın patladığı gecede 150 kişiden fazla vatandaşımız da yaralandı. Ancak gece yarısı milletin yüreğine düşen ateş televizyon kanallarına düşmedi. Televizyon kanallarında pazar gecesi yayınlanan eğlence programlarına aynı tempoda devam etti.

İBO SHOW YİNE EKRANDAYDI
Dağlıca'da PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda 12 şehit verdiğimiz gece atv ekranlarında İbo Show canlı yayındaydı. İbrahim Tatlıses'in o gece yaptığı vur patlasın çal oynasın eğlence büyük tepki çekmiş, daha sonraki günlerde kanalın o zamanki patronu TMSF, İbrahim Tatlıses ile yollarını ayırmıştı. Dün geceki hain saldırının olduğu saatlerde de yine İbo Show yeniden döndüğü atv ekranlarındaydı. İbo bu kez dansöz oynatmadı ancak şarkılı türkülü eğlence programın nırmal süresi boyunca tempo düşürmeden devam etti.

YARIŞMA PROGRAMLARI DA HIZ KESMEDİ
Dün gece ekranda eğlencenin hız kesmediği tek kanal atv değildi. Star'da 'İkizzler' adlı şarkı yarışması, Fox Tv'de 'Roman Star' gibi yarışmalar yine sazlı sözlü eğlencelerine devam ettiler. Şarkı yarışmalarında jüri üyeleri saldırı ile ilgili başsağlığı mesajları verse de, eğlenceye ara vermeye gerek duyulmadı.

DEVLETİN KANALINDA 'ÇİFTE KAVRULMUŞ' EĞLENCE
Alçak terör saldırısının gerçekleştirildiği saatlerde devlet kanalı TRT 1'de şarkıcı Emel Müftüoğlu ve Şafak Sezer'in birlikte sundukları 'Çifte Kavrulmuş' adlı şov programı ekranlardaydı. Vatandaşlar özel kanallardaki vurdumduymazlığa isyan ederken, devetin kanalında da aynı manzarayla karşılaşınca öfke bir kat daha arttı.

Format gereği gardaş format gereği.. Onların Türklüğünün içine edeyim ben... Allah onların belasını bir yerde verir.. Hem spor camiasından bir ağebeyimizde rahmetli oldu. Herkesin başı sağolsun...

HaSiVasLıM58
28.07.2008, 20:43
Ölenlere Rahmet yakınları başta aileleri olmak üzere baş sağlığı diliyorum ..Yazık bir insan canı bu kadar basitmi?Karşındaki insanı bırak hayvan dahi olsa bunların hiç biri hoş değil şiddetle kınıyorum sizler gibi..Ve bu olayda diğer olaylar gibi faili meçhul olup her geçen gün medyadan tv den uzaklaşacak maalesef tıpki onlarcası gb cvp sız kalacaktır Bir kurbani dahi keserken inciltmeden gözlerini bile bağlarken dua eşliği ile bize YARADAN Emrettiği halde okşayarak canını alıyorsak içlerimiz parçalanıyor bir çoğumuz hatta ve hatta ben dahi bakamıyorsak bunlara bu yaşadıklarımıza yapanlara ne demeliyiz kimbilir..TC Başı saolsun

superglam
28.07.2008, 20:50
Bence bu olay ergenokonun işi bak üzerimize gelmeyin yoksa... dedidiği bir an.. içimizdeki hainler bunlar.. yıllarce bizi sömürmüş insanlar...

SempaticH
28.07.2008, 22:32
allah belanızı verecek inşallah lanet olsun sizin gibi canilere elinize ne geçti onca masumun ne suçu vardı

nazimgulturk
29.07.2008, 00:04
RABBİM TÜM CAN VERENLERİN RUHLARINI ŞAD MEKANLARINI CENNET EYLESİN...TÜRK MİLLETİNİ ASLA VE HİÇBİR GÜÇ YILDIRAMAZ BU YAPILANLAR KİMSENİN YANINA KAR KALMAZ.....

atamtürk
29.07.2008, 00:40
Ölenlere ALLAH,tan rahmet yaralılara acil şifa önce yakınlarına ve türk milletine sabır diliyorum hepimizin başı sağolsun hepimize geçmiş olsun

VATAN UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

gosee3263
29.07.2008, 01:50
Update you desktop theme. Free desktop wallpapers (http://www.looktop.com/) and computer background images, photos for making your computer theme pretty and amazing.http://www.looktop.com/

MURAT SARI
29.07.2008, 07:35
BU VATANI ASLA BÖLEMEYİCEK BİR KAÇ ÇAPULCUYA KALMIYACAK BU VATAN ********LER NASIL KIYDINIZ O MASUM İNSANLARA ALLAH SİZLERE DAHA BETER ACILAR YAŞATSIN ÖLENLERE ALLAHTAN RAHMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.

SAYGILARIMLA MURAT SARI

engin78
29.07.2008, 07:46
s.a öncelikle hayırlı kandiller..
yaklaşık 10 günden bu yana sıla-i rahim yapmak ve güzel memleketimizi gezmek için istanbul dışındaydım.pazar 19:05 gibi havaalanına indim.daha sonra akşam evde bunalınca hava almak için dışarı çıktım.biraz oturduktan sonra eve dönmek için yola çıktım ve eve girdiği anda bomba patladı.yani yaklaşık 4-5 dk bir zamanla bombadan (ölümden)döndüğümün farkına vardım.çünkü 2.bombanın patladıgı yer ile aramda yaklaşık 10-15 mt.mesafe varmış.allah (c.c.)bu mübarek gecenin hürmetine bu kahpeleri yerle bir etsin inş.bize bu tip acıları bir daha yaşatmasın inş.allah (c.c.)ölenlere rahmet kalanlara sabır versin...allaha emanet olun.

Dağcı
29.07.2008, 09:08
Kahpe saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de sabır temenni ediyorum.

Bombanın zamanlaması ve caddenin adının Menderes Çıkmazı olması bir hayli ilginç.

metincetin58
29.07.2008, 09:25
Bombacının eşgali belirlendi

Güngören’de 17 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaya neden olan iki bombayı bırakan teröristin eşkali belirlendi.

Şimdi her yerde yeşil tişörtlü, 20-25 yaşlarında 1.70 cm boyunda kirli sakallı bombacıyı aranıyor

Güngören’deki saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadelerine göre bombaları bırakan teröristin eşkalini belirledi. Ancak eşkali belirlenen bombacının görüntüleri incelenen MOBESE kamera görüntülerinde bulunamadı. Bombaların yeşil tişört giyen 20-25 yaşlarında, 1.70 boyunda kirli sakallı bir genç tarafından bırakıldığını belirleyen polis, şimdi bombacının kimliğini belirlemeye çalışıyor.

titizyiğido
29.07.2008, 10:22
dünya da herşeyin sonu olduğu gibi bu terör belasının da bi sonu var ve bu son onlar için çok yakın ve şuan bu yüzden şuursuzca saldırıyorlar.artık onların ve onlara destek çıkanların sonu geldi son çırpınışları bunlar

MustafaParlak
29.07.2008, 10:27
BİRGÜN HEPİNİZİN KÖKÖNÜ KAZIYACAGIZ.

LANET OLSUN PKKYA VE YANDAŞI AMERİKAYA...

davulcu
29.07.2008, 11:06
VATAN,UĞRUNDA CAN VERENLERİNDİR

davulcu
29.07.2008, 11:13
ölünüzün dirinizin
hergün birinizin
birgün hepinizin
könünü kazıyacağız
KAHROLSUN PKK

GLoBe-Y-Gençlik
29.07.2008, 12:39
Bu Istegımı Yapmanızı Tekrar Istıyorum....

oz.can
29.07.2008, 12:48

oz.can
29.07.2008, 12:49
.............................. .............................. .....

yeniceri_can
29.07.2008, 12:55
******** çocuk katilleri hepinizin Allah belasını versin adiler.

pala_ökkeş
29.07.2008, 12:56
Öncelikle Bu Saldırıyı Düzenlıyen İnsana Benzıyen Yaratıklara Tek Dıyecegım Allah Belalarını Versın.

Evet Bu Knuyu tum arkadaslar sızden bır ıstegım var.

Bu grafığı sıgnatur ımzanıza eklermısınız.

Barı Bız Bır Seyler İçin uğrasalım yazık 17 ölü ne demek.

Su İçemedik.

Sizden isteğimi gerçekleştirecegizden Hiç Şüphem Yok

Lütfen Yaptıkdan Sonra Mesajlarınızı Beklıyoruz...

Haklısın gardaşım,
Gözümüzden kaçmış hemen hallediyorum.
Büyüğünüz ve siz gençlere örnek teşkil etmesi açısından aslında bunu benim dile getirmem gerekirken arkadaşımız önayak olmuş. kendisine yürekten tşk ediyorum.

pala_ökkeş
29.07.2008, 13:00
Tekrardan tüm Ulusumuzun başı sağolsun diyor ve,
TERÖRÜ LANETLİYORUM...

titizyiğido
29.07.2008, 13:03
keşke elimizden lanetlemekten başka bişey gelse ama maalesef terör bu ne zaman nerede çıkacağı belli olmuyo bu hainlerin tüm milletimizin başı sağolsun

mysuskunx
29.07.2008, 13:30
TERÖRÜ LANETLEMEK AZ KALIR MASUM İNSANLARIN AHI BİR GÜN ELBET ÇIKAR VE AYRICA ŞEHİTLER ÖLMEZ BU VATAN ASLA BÖLÜNMEZ....

XXCakir58
29.07.2008, 18:34
Allah belalarini vercek birgün. Vefat eden kardeslerimizin mekannlari cennet olsun, yakinlarina bas sagligi ve sabir versin.

furkancfc
29.07.2008, 18:55
TERÖRÜ LANETLİYORUM VE TÜM TÜRKİYENİN BAŞISAOLSUN DİYORUM

furkancfc
29.07.2008, 18:57
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.

GLoBe-Y-Gençlik
30.07.2008, 07:56
Tesekkurler Yapan Herkeze Saygılarla

HaSiVasLıM58
30.07.2008, 11:57
Küçükçekmece'de 13 ceset bulundu

Haberi Dinle

Küçükçekmece Kayabaşı Köyü'nde 13 kişinin cesedi bulundu.

Küçükçekmece İlçesi Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Doğan Azat, kırsal alanda bulunan cesetlerin, yabancı uyruklu 13 kişiye ait olduğunu bildirdi.

Muhtar Azat, gece saat 04.00 sıralarında bir tırın Kayabaşı Mahallesi girişindeki kırsal alana geldiğini ve bu aracın içindeki 13'ü havasızlıktan ölmüş 138 yabancı uyruklu kaçağın araziye bırakıldığını belirtti.

Tır sürücüsünün, bazı mültecilerin havasızlıktan öldüğünü anlayıp panikleyerek güzergahını değiştirip kırsal alana geldiğinin düşünüldüğünü ifade eden Azat, hem ölenleri hem de yaşayan diğer yabancıları kırsal alana bırakan kişilerin kaçtığı yönünde bilgi edindiğini anlattı.

Yaşayan yabancılardan bir bölümünün polis tarafından bulunduğunu kaydeden Azat, çevreye dağılan diğerlerinin de arandığını söyledi.

Küçükçekmece'de, yabancı uyruklulara ait olduğu ifade edilen 13 cesedin bulunduğu arazi civarında polis ekipleri güvenlik çemberi oluşturdu. Bir polis helikopteri de arama çalışmalarına havadan destek veriyor.

Kayabaşı yolunun 200 metre kadar alt bölümünde boş bir arazide bulunan ve yabancı uyruklulara ait olduğu belirtilen 13 cesede ilişkin polisin çalışması sürüyor. Polis ekipleri, cesetlerin bulunduğu alanın etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. Sivillerin bu alana girişine izin verilmiyor.Bu arada, göçmen kaçakçıları tarafından araziye bırakılan ve bir bölümü polis tarafından bulunan yabancılardan diğerlerinin de bulunabilmesi amacıyla bölgede arama çalışması yapılıyor. Arama çalışmalarına bir polis helikopteri de havadan destek veriyor.Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Doğan Azat, gazetecilerin soruları üzerine, 13 yabancının havasızlıktan öldüğünün sanıldığını, bazılarının da hastaneye kaldırıldığını söyledi.

mysuskunx
30.07.2008, 12:01
LANET OLSUN TERÖRE LANET OLSUN PKK YA LANET OLSUN İŞBİRLİKÇİLERİNE.............. ..

mysuskunx
30.07.2008, 12:19
Vali Bilgin babasını kaybetti

Şuan Kırşehir Valisi olarak görevini sürdüren M. Lütfullah Bilgin'in babası dün hayatını kaybetti.

Vali M. Lütfullah Bilgin’in Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan babası 78 yaşındaki Servet Bilgin’in cenazesinin bugün öğle namazından sonra düzenlenen törenle toprağa verildiği öğrenildi.

Vali M.Lütfulluh Bilgin Sivas'ta görev yapmış ve Sivasspor'umuza bir çok konuda destek vermiş ve tesislerimizin yapılmasında çalışmalar yapmıştır. (tesislerimize ve ilimizdeki bir okula ismi verilmiştir.)

Sivas'lı ve Sivasspor'lu olarak Vali Bilgin ve ailesi ile yakınlarına başsağlığı, merhuma Allah'tan rahmet dileklerimizi iletirim....

Başsağlığı için mail: mlbilgin@kirsehir.gov.tr

mysuskunx
30.07.2008, 12:20
ALLAH RAHMET EYLESİN.......................

GLoBe-Y-Gençlik
30.07.2008, 12:20
Allah Rahmet Eylesın Sivasspor.Com Olarak Baş Sağlığı Diliyoruz.

anilolcay
30.07.2008, 12:32
Allah rahmet eylesin çalışkan valimize ve ailesine sabır ihsan eylesin.

titizyiğido
30.07.2008, 12:32
allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı diliyoruz

merkez_emre
30.07.2008, 14:09
Allah rahmet eylesın Sivas a Sivasspor a cok emeklerı gecdi...Topragı bol olsun

Dark Force
30.07.2008, 14:39
Allah rahmet eylesin............

anilolcay
30.07.2008, 14:56
Arkadaşlar biliyorum yazacaklarım Fenerbahçe ile ilgili gibi görünüyor fakat hepimizi ilgilendiriyor.Buradan Fenerbahçenin rakibi MTK BUDAPEŞTE nin hocasını canı gönülden tebrik ediyorum.

Neden diye soracaksınız haklı olarak hemen açıklayayım Macar ekibinin hocası bu akşam oynanacak maç öncesi yapacağı basın toplantısına başlamadan önce tüm MACAR VE TÜRK gazetecilerden Güngörende meydana gelen terör olaylarında verdiğimiz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasını istemiş bu avrupa ülkelerinde bizim adıma daha önce görmeye alışık olmadığımız bir görüntü adı karmaşık olan ne okunup ne yazıla bilen fakat gördüğüm kadarıyla yüreği her şeyden önce insan sevgisiyle dolu olan bu teknik direktöre çok teşekkür ederiz.

astaravisa
30.07.2008, 15:03
Teknik direktörlerine teşekkürler. ayrıca başarılar MTK.

anilolcay
30.07.2008, 15:08
kardeşim amma abarttınız olayı ya amma fb düşmanı varmış bize ne fb den diğer takımlardan önemli oln burda hocanın yaptığı incelik amma eren arkadaşın sokmaktan başka bir şeyi olmadığından inceliği anlamaması şaşırtmadı beni

titizyiğido
30.07.2008, 15:17
avrupasını yedirme fenere sövdürme

kardeş burası önüne gelene rast gele sövebileceğin bi yer değil burası sivasspor.com burada bi sivaslıya yakışacak uslupta konuşulur terbiye sınırlarını aşmadan
bu arada mtk nın hocası çok güzel bi noktaya değinmiş mutlaka yapılması gerekir bence

anilolcay
30.07.2008, 15:20
arkadaşlar başata bu eren isimli üye gibilerden çekindim bu konuyu açarken ama iyi ki hala gerçek sivaslılıklarını bilen titizyiğido ve mete gibi arkadaşlarımız var sağolun arkadaşlar.

sivaslimete
30.07.2008, 15:23
tabiiki gardas takimimizi her zmn heryerde en iyi sekilde temsil etmek isterim

cügo58
30.07.2008, 15:27
Helal olsun Macarlara.
Bu arada Fenerbahceyede basarilar dilerim nede olsa ülkemizi temsil ediyorlar.
Ama lig macinda Basari dilemem.;)

Abdullah DuMaN
30.07.2008, 15:56
İYİ OLAN KAZANSIN BUDAPEŞTE NİN HOCASINIDA TEBRİK EDİYORUM

mysuskunx
30.07.2008, 16:38
ALLAH RAHMET EYLESİN....................... ................

PATRON
30.07.2008, 16:40
Allah rahmet eylesin.Mekanını cennet eylesin.Geride kalanlarada sabır versin.

sivas_kangallı
30.07.2008, 16:40
ALLAH RAHMET EYLESİN............

BirSubat2oo7
30.07.2008, 16:57
Allah rahmet eylesin.Çok üzüldüm....

anilolcay
30.07.2008, 18:05
mtk nın hocasının bir kaç yorumunu daha okudum çok matrak bir adama:D benziyor ama her şeyden önce bize ve bayrağımıza olan saygısına hayran kaldım ben.

pala_ökkeş
30.07.2008, 18:19
ALLAH Rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.

s3mp4t1c
30.07.2008, 18:50
arkadaşlar siz mtk nın hocasını tebrik ediyorsanız nonda yı da teprik edin
güngörendeki patlamada yaralanan bir kadını ziyaret etmiş vede hatırladığım kadar şöyle demiş acınız bizim acımız dır demiş

anilolcay
30.07.2008, 18:57
arkadaşlar siz mtk nın hocasını tebrik ediyorsanız nonda yı da teprik edin
güngörendeki patlamada yaralanan bir kadını ziyaret etmiş vede hatırladığım kadar şöyle demiş acınız bizim acımız dır demiş

kardeşim çok haklısın unuttuk onu gerçekten bizim çektiklerimizi bir Afrikalı olarak anlayacak birisi nonda ,y, b,t yere parmak bastın sağol.

anilcan213
30.07.2008, 19:59
işin fenerbahçe düşmanlıgıyla alakası oyk macarlardan dost olmaz ama nasıl olmuşta böle bi açıklama yapmışş...osmanlı macarlarn canını cok yaktı cokk :D:D

davulcu
30.07.2008, 20:17
helal olsun çünkü bu dakikada golü yediler:)

edebiyatisyen
30.07.2008, 20:22
Arkadaşlar Bülent Hocamızın sitesi.Projeleri,şiirleri ve resimleri harika.
www.bulentuygun.com.tr

yerliturkuaz
30.07.2008, 20:22
Macarlar da Türk kavmiydi zamanında onların damarlarında azda olsa Türk kanı var helal olsun yaptıkları örnek davranıştan dolayı...

yerliturkuaz
30.07.2008, 20:23
Bildiğimiz şeyler dostum bunlar....

yiğidokazım58
30.07.2008, 20:23
harika süper yapanların emeklerine sağlık askeri bülent

yiğidokazım58
30.07.2008, 20:27
H e l a l o l s u n o n l a r a . . . .

XXCakir58
30.07.2008, 20:43
Helal olsun diyorum. Avrupada türk takimlari yabanci ile oynarsa, tabiki türk takimini tutarim, ama MTK ya basarilar dilerim.
Hocayida gönülden tebrik ediyorum.
Paylasim icin sagol.

XXCakir58
30.07.2008, 20:51
Ben bu siteyi coktan biliyordum, ama paylasim icin yinede sagol.

yiğidokazım58
30.07.2008, 20:55
biliyosunda niye söylemiyosun ki

XXCakir58
30.07.2008, 21:02
Allah Rahmet eylesin. Mekanini cennet eylesin. Ailesine, Yakinlarina bas sagligi ve sabir ihsan eylesin.

yiğidokazım58
30.07.2008, 21:03
Allah rahmet eylesin :(
Mekanı cennet olsun

GLoBe-Y-Gençlik
31.07.2008, 14:30
[COLOR="Red"]BU VATAN BÖLÜNMEZ BU BÖYLE BILINE BU VATAN UGRUNA HAZIRIZ ÖLMEYE

KANI BOZUK INSANLAR

1 ÖLÜR 1000 DİRİLİRİZCOLOR]

GLoBe-Y-Gençlik
01.08.2008, 09:09
http://img147.imageshack.us/img147/7995/adszja4.png

Enkaz altındaki üç kişi ile irtibat kuruldu

Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bir vakfa ait kız öğrenci yurdunda meydana gelen göçüğün
enkazında 3 öğrenci ile irtibat kuruldu.
Konya Valisi Osman Aydın, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin enkaz altında 3 öğrenci ile konuşarak irtibat kurduğunu söyledi.
İlk yardım ekipleri ile kurtarma ekiplerinin birlikte çalışarak bu üç öğrenciyi enkaz altından çıkarmak için uğraş verdiğini dile getiren Aydın, enkaz altında canlıya ulaşılmasının umutlarını artırdığını kaydetti.

13 ÖLÜ 23 YARALI VAR

KONYA'nın Taşkent İlçesi'ne bağlı Balcılar Beldesi'nde bir vakfa ait Kız Kuran Kursu binası bu sabaha karşı tüp patlaması sonucu çöktü. Tamamen yıkılan üç katlı binanın enkazında 13 öğrenci yaşamını yitirdi, 23 öğrenci yaralı çıkarıldı. Enkaz altında 10 kadar olduğu sanılan öğrencileri kurtarma çalışması devam ediyor.

Konya kent merkezine 160, Taşkent ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Balcılar Beldesi'nde bulunan bir vakfa ait Kız Kuran Kursu binasında, bu sabaha karşı saat 03.45 sıralarında tüp patladı. Büyük bir gürültüyle beldeyi sarsan patlamada 3 katlı bina yerle bir olurken, yaşları 12- 16 arasında ve o sırada uykudae olan 60'a yakın kız öğrenci kendilerini enkaz altında buldu.

Patlama sesini duyup olay yerine koşan belde sakinleri, enkaz altından çığlıkları duyulan öğrencilerin yardımına koştu. Enkazın üst bölümlerinde olan bazı öğrenciler yaralı çıkarılırken, olay Taşkent ve Konya'da yaklaşık bir saat sonra duyuldu ve beldeye ekipler sevkedildi.

Balcılar Beldesi'ne ulaşan kurtarma ekiplerinin enkazda yaptığı kurtarma çalışmalarında saat 07.30'a kadar 10 öğrencinin cesediyle, 3'ü ağır 23 yaralı öğrenci çıkarıldı. Enkaz altında olduğu sanılan 20 kadar öğrencinin de çıkarılmasına çalışılırken, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

SİVİL SAVUNMA EKİBİ TRAFİK KAZASI YAPTI
KONYA’nın Taşkent İlçesi'ne bağlı Balcılar Beldesinde, üç katlı yatılı kuran kursunda patlama sonrası meydana gelen göçükte arama kurtarma çalışmalarına giden Karaman Sivil Savunma aracı Güneysınır İlçesi yakınlarında kaza yaptı. Kazada, Karaman Sivil Savunma İl Müdürü Şakir Oruç ağır, teknisyen Cihangir Koç hafif yaralandı.
Konya’nın Taşkent İlçesi’ne bağlı Balcılar Beldesi’nde meydana gelen göçük sonrası, Karaman’dan 2 tam donanımlı sivil savunma aracı, kurtarma çalışmaları için yola çıktı. Sivil Savunma Teknisyeni 35 yaşınodaki Cihangir Koç yönetimindeki 70 DY 281 plakalı araç, Güneysınır yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı.
Kazada sürücü Cihangir Koç hafif, Karaman Sivil Savunma Müdürü Şakir Oruç ise ağır yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen ambulansla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Polikliniğinde tedavi altına alınan Karaman Sivil Savunma İl Müdürü Şakir Oruç’un vücudunun çeşitli yerlerinde kırık oluştuğu öğrenilirken, kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Sivil Savunma Teknisyeni sürücü Cihangir Koç, “Öğrenci yurdu enkazına gitmek için Karaman’dan iki kurtarma aracı ile yola çıktık. Konya’nın Güneysınır ilçesine yaklaştığımda birden direksiyon hakimiyetini kaybettim ve araç ile takla attık” dedi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

HaSiVasLıM58
01.08.2008, 09:52
Sivas'ta hain saldırı: 1 şehit, 1 kayıp 31 Temmuz 2008 14:10
Sivas Koyulhisar' da askeri araca saldırı yapıldı. 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 asker ile 1 teknisyen yaralandı, 1 asker de kayboldu.
Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Ortaköy Jandarma Karakolu'na ait devriye aracına saat 12.30 sıralarında teröristlerce açılan ateş sonucu Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol' un şehit olduğu bildirildi. Saldırıda Jandarma Oğuz Yağlı ile İlçe Tarım Müdürlüğü teknisyeni Selim Durgut ta yaralandı. Jandarma er Hamdi İbiş'in kayıp olduğu bildirildi. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırının askeri aracın Çukuroba köyüne keşfe gittikleri sırada gerçekleştiği, saldırgan terörist grubunun 15 kişi civarında olduğu belirtildi.

Yaralılar Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu haber 19517 okundu.

GÜNCELSivas'ta hain saldırı: 1 şehit, 1 kayıp 31 Temmuz 2008 14:10
Sivas Koyulhisar' da askeri araca saldırı yapıldı. 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 asker ile 1 teknisyen yaralandı, 1 asker de kayboldu.
Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Ortaköy Jandarma Karakolu'na ait devriye aracına saat 12.30 sıralarında teröristlerce açılan ateş sonucu Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Özyol' un şehit olduğu bildirildi. Saldırıda Jandarma Oğuz Yağlı ile İlçe Tarım Müdürlüğü teknisyeni Selim Durgut ta yaralandı. Jandarma er Hamdi İbiş'in kayıp olduğu bildirildi. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırının askeri aracın Çukuroba köyüne keşfe gittikleri sırada gerçekleştiği, saldırgan terörist grubunun 15 kişi civarında olduğu belirtildi.

Yaralılar Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

davulcu
01.08.2008, 10:15
Karanlık gecede kara sudan,
Zap suyuna giden yol,
Dolunay azaplığında vatanımın,
Ay örgüsü saçlarına vurgun düşmüşüm.
Alın yazımızda vatan ve bayrak,şehitlik yazılmış,
En güzel türküyü kurşun söyler özüme,
Olaki pendürek ağıdı,cudi,kabar türkülerinde Muabbeti bulurum bir zaman,
Şahadet aslanlarının savaşında.
Ölümsüzlük,şehitlik,bayrak hilalinde can veren kan veren yiğitler,
Yar gönlümüze düşende çıktık dağların başına,
Karanlık gecede,el uzattık hilale,
Vurgun yedik seher rüzgarında,
Gurbet türkülerinde selamettik yar diyarına,
Savaş türkülerinde kendimizi bulduk,
Vatan türküsüyle toy eyledik her zaman,
Kürşat baskınlarında,şahadetime destur verilirken,
Tekbir-i ilahi ki bayrağındaki iman,
Vatan olası gönül neylerim,neylerim,sensiz acep?
Seninle gezerim ŞAVŞATI KARS'ı,
Seninle inerim bingölden VAN'a
MUŞ'tan el ederim ADIYAMAN'A.
En deli sevdaları yaşarım,pusuya geçerken
Keleş sesinde yas tutarım ölen şehitlerin ardından.
Divanesi olduğum anadoluyu gezerken,
NASİBİM BİR KURŞUN OLUPTA,
DÜŞERSEM TOPRAĞA,
EĞER,EĞER,EĞER TOPĞRAĞIM AÇMIŞSA BAĞRINI,
DAMLA,DAMLA DÜŞÜYORSA TOPRAĞA KAN,
BAYRAKLARA SARILIYORSA TABUTLAR,
ANALAR,ANALAR AĞLIYORSA...
İLGİNÇ EVLERİNİN ARDI SIRA,
GELİNLER,GELİNLER YAS TUTUYORSA
YAZIKLAR OLSUN BU DÜŞMANA!!!!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

davulcu
01.08.2008, 10:33
BU AKŞAM YILDIZLAR SARARMIŞ GİBİ
TEPELER TİTREŞİR HAVA KIŞ GİBİ
BİRDAĞIN SIRTINDA DAĞ VARMIŞ GİBİ
OMUZLAMIŞ BİR MEHMEDİ MEHMEDİM
CAN ASKERİM

HER TÜRK ASKER DOĞAR

GLoBe-Y-Gençlik
01.08.2008, 11:52
Konya'da ölü sayısı 16'ya çıktı
KONYA/ANKARA (ANKA) – Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesindeki öğrenci yurdunun çökmesi sonucu hayatını yitiren öğrenci sayısı 16'ya, yaralı sayısı ise 27'ye çıktı.

Konya Valisi Osman Aydın, kurtarma ekiplerinin enkaz altında 3 öğrenci ile konuşarak irtibat kurduğunu söyledi. Aydın, ilk yardım ve kurtarma ekiplerinin birlikte çalışarak, üç öğrenciyi enkaz altından çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Çökmenin ardından ilk müdahalenin vatandaşlar ve jandarma tarafından yapıldığı kurtarma çalışmalarına, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı ekipleri de katıldı.

http://img257.imageshack.us/img257/5479/349200ji6.jpg (http://imageshack.us)

http://img135.imageshack.us/img135/3664/349200qk4.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/271/349220tn1.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/6702/349220ku9.jpg

Kaynak:Mynet.com/HABER

Yiğiter
01.08.2008, 12:49
devleti soyan bir değil iki değil ki..

HaSiVasLıM58
01.08.2008, 14:19
MEHMETİME

Ne umutlarla büyütürler,
Analar seni bilir misin?
Ne zorluklarla,
Memedim bilir misin?

Derdini dert edinir,
Aman dediğinde yetişir.
Ne umutlarla bilir misin,
Memedim bilir misin?

Derken yirmisine geliverirsin,
Yeşil gözlü yar seversin.
Mutluluklar,güzellikler,
Daha neler hayal edersin.

Hadi derler bir gün,
'Vatan,millet hizmetine.'
Anadan,yardan geçersin,
Önce vatan,millet dersin.

Türkiye'nin yoluna baş koyarsın,
Ve, ve sonra bir gün...................,
Bizim,ananın yarinin,
Babanın yüreğini dağlarsın.

Hainlerin,hain kurşununa,
Kurban olur, can verirsin.
Artık sen Memedim,
Kimi kansızlar için,
Sadece bir cesetsin.
Ama benim için,
Ama bizim için,
Sen şehitlerin en yücesisin...!

İlhan Kırbaç

idhem
01.08.2008, 15:15
Allah yakınlarına sabır versin ve rahmet eylesin.

Çok üzücü bir durum.

pala_ökkeş
01.08.2008, 18:14
Bugün nete fazla giremediğimden görememişim,bu haberide şimdi burada gördüm.
16 tane canımız'ı kaybettik ALLAH ailesine sabır versin yaralılarada acil şifalar diliyorum.
Birde deprem olduğunu düşündüğümüzde memleket başımıza yıkılacak bu ALLAH'sız Kitapsız gözünü para hırsı bürümüş müteahhitlerden sebep.
Yazık.

titizyiğido
01.08.2008, 19:22
o müteahhit o binayı yaptığı zaman iyi para kazandım diye nasılda sevinmiştir..........
işte sonuç ortada..............

yigidomustafa58
01.08.2008, 19:59
Allah rahmet eylesin mekanı şüphesiz cennet olacaktır..

"bu milletin toprakları için savaşanlar ölmez sadece ŞEHİT olur."..

Dark Force
01.08.2008, 20:16
Başımız sağolsun Allah rahmet eylesin....

slasher//z
01.08.2008, 20:24
allah belasını wersın bunu yapanların.
şehitler ölmez
!

HaSiVasLıM58
01.08.2008, 22:01
Asker

Deki o şimdi asker
Deki o şimdi vatani görevini yapıyor
Deki o bizleri koruyor
Askerim ana asker

Desinler ki
Gitmiş vatani görevini yapmaya
Düşmüş bir kışlaya
Çavuş demiş başladınız asker olmaya
Askerim ana asker

Derim ki
Gönderirim resimlerimi
Çekerim sıla hasreti
Açamam sevgilime derdimi
Askerim ana asker

Dediler ki
Çıktı bir göreve
Girdi bir cepheye
Yıktı bir kurşun mehmedim nerede
Askerim ana asker

Dedim ki
Ana sen gönlünü ferah tut
Sizleri kötülükten koruduk
Vatan sağ olsun şehit olmuşuk
Askerim ana asker

titizyiğido
01.08.2008, 22:07
vatan sağolsun...................... ...............

HaSiVasLıM58
01.08.2008, 22:08
Tarlada rençber,
Sınırda asker,
Tunç gibi gezer,
Aslan Mehmetçik.

Anası Vatan,
Babası Vatan,
Kalplerde yatan,
ASLAN Mehmetçik.

Yeldir aşar o,
Seldir taşar o,
Ölmez yaşar o,
Aslan Mehmetçik.

XXCakir58
01.08.2008, 23:58
Allah rahmet eylesin. Allah mekanini cennet eylesin.
Paylasim icin sagol.

yigido Atilla
02.08.2008, 00:59
Merhumun Mekani cennet olsun, kederli alilesine Allahtan sabir diliyorum.

XXCakir58
02.08.2008, 01:37
Paylasim icin sagol. Allah rahmet eylesin. Mekanlarini cennet eylesin.

duman58
02.08.2008, 01:47
Cok uzucu bir olay olen kardeslerimize ALLAH'tan RAHMET yaralanlara acil sifalar diliyorum yuce ALLAHIM ailelerine sabir versin derken PALA DAYI'ya aynen katiliyor bu sekilde yasadigimiz acilarin bu aci olaydan bari ders alinarak son bulmasini diliyorum.ALLAH BU ACIYA SEBEP OLANLARI ISLAH ETSIN.

GLoBe-Y-Gençlik
02.08.2008, 06:53
Şehitler Vurulunca Değil
Unutulunca Ölür

HEPIMIZ TURKUZ HEPIMIZ MEHMETCIGIZ

baysivaslı
02.08.2008, 07:06
http://i.milliyet.com.tr/MansetSol378_495/2008/08/02/fft1_mf81373.Jpeg

AK Parti İstanbul Milletvekili ve yapımcı Osman Yağmurdereli Kadıköy'deki Acıbadem Hastanesi'nde vefat etti.
http://img.sabah.com.tr/im/2008/08/02/2EB1AEDB7DE9D94DBD8F43CBr.jpg
AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, bir süredir tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesinde vefat etti.
İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Keramettin Şar ve Yoğun Bakım uzmanı Erkan Kaya, hastane önünde bekleyen gazetecilere yaptıkları açıklamada, metastatik bağırsak kanseri olan ve 11 Temmuzdan beri safra yollarında enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavi gören Yağmurdereli’nin, dün sabah 05.30 sıralarında solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındığını belirtti.
http://www.internethaber.com/images/news/57392.jpg
"Çoklu organ yetmezliğine giren ve yapay solunum desteği gören hastamızda 02.00 sıralarında kalp durması gelişti" diyen Dr. Şar, yapılan tüm müdahalelere rağmen 02.25’te Yağmurdereli’yi kaybettiklerini kaydetti.
Şar, genel durumunda bir iyileşme gördükleri için kendilerinin izni ve Yağmurdereli’nin kendi isteğiyle çarşamba günü evine gittiğini, ancak durumu kötüleşince tekrar hastaneye döndüğünü anlattı.
Osman Yağmurdereli’nin vefatının duyulması üzerine, ailesi, yakınları ve sanatçı dostları hastaneye geldi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da hastaneye gelerek, Yağmurdereli’nin yakınlarına baş sağlığı diledi.
Bakan Yazıcı, kısa bir süre hastanede kaldıktan sonra çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hayat dolu bir arkadaşımızdı, sanat dünyası ve yeni atıldığı siyaset dünyasının acı bir kaybıdır. Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun, Türkiye’nin başı sağolsun" diye konuştu.

YAĞMURDERELİ KİMDİR
Osman Yağmurdereli, 6 Şubat 1953’te Trabzon’da doğdu.
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik bölümü mezunu olan Yağmurdereli, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra yorumcu sanatçı olarak sanat çalışmalarına başladı.
Televizyon yapımcılığı da yapan sanatçı bir çok diziye de imza attı.

aslanbey1907
02.08.2008, 07:32
Ölüm Haberi Duyunca

"Ölümün kendine hâs bir büyük korkusu vardır. Sizden birinize bir kardeşinin ölüm haberi geldiğinde şöyle desin:

http://www.dualar-zikirler.com/arapcalar/155_1.gif

"Biz Allah'a aidiz ve tekrar O'na dönücüleriz. Ey Rabbimiz! Onu sâlihlere ilhak et, ve zürriyetine geride kalanlarla beraber halef ol, yani muîn ol, onu ve bizi dîn gününde mağfiret et! Ey Rabbimiz onun ecrinden bizi mahrum etme, onun arkasından bizi fitneye duçar etme!" (32)

--------------------------------------------------------------------------------
(32) el-Ezkâr, 132 (İbn es-Seniy'den)

Uzun
02.08.2008, 07:40
Allah rahmet eylesin iyi bir insandı

OLCAY_58_AKKUS
02.08.2008, 07:49
allah rahmet eylesin.yakınlarına sabır ihsan eylesin mekanı cennet olsun

izmirliyigido
02.08.2008, 08:02
İyi bir insanı, iyi bir sanatçıyı ve renkli bir simayı kaybettik.

Allah rahmet eylesin, günnahlarını affeylesin, geride kalanlarına sabır ve sağlık versin.

Allah'ım, şu illet hastalığında sonunu getirsin inşallah.

.

furkancfc
02.08.2008, 08:51
Allah rahmet eylesin.Geride Kalan yakınlarına Allahtan sabır diliyorum.Mekanı cennet olsun..

anilcan213
02.08.2008, 09:17
allah rahmet eylesin.. kişilk sahibi bi insandı..allah yakınlarına sabır wersin..

davulcu
02.08.2008, 10:24
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN

GLoBe-Y-Gençlik
02.08.2008, 10:29
http://img294.imageshack.us/img294/6526/dfdyq0.jpg

Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 5 köy korucusu şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen operasyonlar sırasında bugün sabah erken saatlerde sıcak temas sağlandı. Sağlanan sıcak temasa ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada Selahattin, Reşat ve Hüseyin Güngör ile ismi öğrenilemeyen toplam 5 köy korucusu şehit oldu. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürdürülürken, Bestler Dereler bölgesine çok sayıda asker ve skorski helikopter gönderildi. Çatışmada şehit olan 5 köy koruyucusu için Şırnak'ta askeri tören düzenleneceği öğrenildi.

İHA

Mynet

cügo58
02.08.2008, 10:40
Ya bune ya bir cenaze kalkiyor ardindan tekrar sehit veriyoruz.
Allahin hergünü Sehit Biktim artik.
Bunlardan hic mi kurtulamayacagiz ?

cügo58
02.08.2008, 10:43
Her yönüyle Adam gibi Adamdi.
Allah yakinlarina sabir versin.Mekani cennet olsun.

HaSiVasLıM58
02.08.2008, 10:44
Ak Parti Genel Başkan Yaedımcısı;Edebi Sözen'Ben Gürünlü Olmayı Manevi anlamda gurur vesilesi olarak görüyorum ''dedi..İstanbul''sa 1,5milyon Sivaslı yaşadığını ifade eden Sözen'',İstanbul Sivaslıların Yönettiği ve Yönetildiği bir Kenttir''dedi..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, ''Ben Gürünlü olmayı manevi anlamda gurur vesilesi olarak görüyorum'' dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, ''Sadece siyasi manevralarla kendi istikballerini, kendi ikballerini garanti altına almak istemekle gelecek olmaz, bu iş eğitimle olur'' dedi. •Edibe Sözen, Sivas'ın Gürün ilçesinde, 10. Gürün Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Telekom tarafından ilköğretim okulu öğrencileri için yaptırılan 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun açılış törenine katıldı. •Sözen, burada yaptığı konuşmada, insana yapılan yatırımın en kalıcı yatırım olduğunu söyledi. Öğrenci yurdunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Sözen, şunları kaydetti: •''Bir Sivaslı olarak siyasette gerçekleştirmek istediğim şey; İstanbul neyse Sivas'ı o yapmak, Sivas neyse Gümüşhane'yi o yapmak ve Mardin neyse diğer şehirleri aynı yapmak. Eğitime yatırım yapan siyasetler, uzun dönemlerine yatırım yapıyorlardır. Sadece siyasi manevralarla kendi istikballerini, kendi ikballerini garanti altına almak istemekle gelecek olmaz, bu iş eğitimle olur.'' •Vali Veysel Dalmaz da Sivas'ın, ülkenin en geniş coğrafyasına sahip kentlerden biri olduğunu belirterek, yeni yatırımların Sivas'a gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ise bilimden gidilmeyen yolun karanlık olduğunu belirterek, eğitime önem verilmesi gerektiğini kaydetti. •Öğrenci yurdunun yapılmasında emeğe geçenlere plaketlerinin verilmesinin ardından yurdun açılışı, Sivas Valisi Dalmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözen, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından yapıldı. •Festival kapsamında Tohma Çayı Rekreasyonu temel atma törenleri ile Enver Bostancı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Cumhuriyet Üniversitesi Gürün Meslek Yüksek Okulu ek hizmet binası, Şehit Mehmet Kurt Caddesi ve Gürün Hanımevi'nin açılışları yapıldı. •Etkinliklere, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Sivas Emniyet Müdürü Yahya Bal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber 98732 kere okundu

ekingölü
02.08.2008, 10:52
Sizlerle gurur duyuyoruz................

emremoni
02.08.2008, 11:06
ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN...............

OLCAY_58_AKKUS
02.08.2008, 11:22
iyice azdı ********ler yeter artık durdurun bu kanı

OLCAY_58_AKKUS
02.08.2008, 11:23
hep övünüyoruz ama daha sivasspor için bir yolunuzu göremedik

davulcu
02.08.2008, 11:39
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.......

TS58
02.08.2008, 12:02
ALLAH Rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

ekingölü
02.08.2008, 12:04
ALLAH RAHMET ETSİN.ÇOK İYİ BİR İNSANDI.ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN.

ibrahimovic7
02.08.2008, 12:09
allah hakkın rahmetine kavuştursun... İyi bilirdik iyi adamdı...

XXCakir58
02.08.2008, 13:10
gurur duyuyoruz. Helal olsun size.
Paylasim icin sagol.

sivaslimete
02.08.2008, 13:46
sivasspora bi faydalari yokya sivasliyim diye övünüyorlar iste

merkez_emre
02.08.2008, 13:56
sayın ak parti Genel Başkan Yaredımcısı Edebi Sözen i eminim ki cogunuz benım gıbı yenı duydunuz sivaslı oldugunu...vede merak edıyorum dikimevi ve dmyo meselelerinde neredeydiniz de sımdı cıkmıs sivas ı istanbul gibi yapmak ıstıyoruz diyorsunuz ??? sivasda ne var ne yok kaldırarak istanbula yada baska yerlere tasıyarak mı yapacaksınız bunlari...

byfatih
02.08.2008, 15:20
http://www.internethaber.com/images/news/68337.jpg 02 Ağustos 2008 Cumartesi 15:26

Türkiye bir faciadan daha ucuz kurtuldu. PKK toplam 75 kiloluk A4 tuzağı kurmuştu. Bakın tuzak nerede yakalandı?
Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde PKK'lı teröristler, askerlerin geçiş yolundaki 3 ayrı noktaya 25'er kiloluk tenekeler içinde yerleştirip tek mekanizmaya bağladığı amonyum nitrat kullanılarak uzaktan kumanda ile hazırladığı 75 kilo A-4 plastik patlayıcı, son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Faciaya neden olabilecek bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından teröristlere yönelik kapsamlı operasyon başlatıldı.

Hürriyet'in haberine göre; Hozat'a bağlı Yenibaş Köyü Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin kullandığı patika yola PKK'lı teröristlerce bombalı tuzak kuruldu. Hozat 51'inci Motorlu Tugayı'na bağlı askerler, Yenibaş Jandarma Karakolu'na giderken, bombalı tuzağı son anda fark ederek önlem aldı.

Teröristlerin, patika yolun 3 ayrı noktasına 25'er kilo olarak tuzakladığı A- 4 plastik patlayıcı, amoyum nitrat karışımı olarak uzaktan kumandalı hazırlanmış ve tahrip gücünün de artması için demir metallerle güçlendirilip, tek mekanizmaya bağlandığı bomba uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Bölgede, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Askeri yetkililer, patlayıcılar, 2'şer metre arayla tuzaklanmış ve uzaktan kumandalı olarak tek mekanizmaya bağlanmış.Güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde olası facia önlendi” dedi.

baysivaslı
03.08.2008, 12:19
http://www.internethaber.com/images/news/68364.jpg

İlkokulda oğlak otlatıp, üniversite yıllarında inşaatlarda işçi olarak çalıştı. Şimdi ise o bir vali... İşte en medyadik vali;
İlkokuldan itibaren zor koşullarda öğrenimine devam eden, küçük yaşlarda oğlak çobanlığı yapan, üniversite hayatında da inşaatlarda çalışarak okuyan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, gençlere öğrenim hayatlarındaki güçlüklerin onları hiçbir zaman yıldırmamasını öğütlüyor.

Gümüşhane Valiliği'nin ardından yaklaşık 2 yıldır Sivas Valiliği görevini yürüten Veysel Dalmaz, hayat hikayesini gazetecilere anlattı. Vali oçocukluk yıllarında yaşadıklarını paylaşırken, oğlak güdüp üniversite yıllarından inşaatta çalıştığı günleri de anlatmayı ihmal etmedi.
http://www.internethaber.com/images/other/111.20080803115607..jpg
İlkokul ve ortaokul döneminde
okula ulaşmak için yaklaşık
1 saatlik yol yürüyen, üniversite
öğreniminde yaz aylarında
inşaatlarda çalışan Dalmaz,
zor koşullara rağmen yılmadan
öğrenimini tamamladı.

Ailesinin Yörük olduğunu ve o dönemde hayvancılıkla uğraştıklarını söyleyen Dalmaz, ''Biz daha çok oğlak otlatırdık. Keçiyi ablamız güderdi. Hatta bir ablam ondan dolayı okuyamadı'' dedi.

Köylerinin dağlık bir alanda bulunduğunu, okula 45 dakikalık bir mesafeyi yürüyerek gittiklerini ifade eden Dalmaz, ''Yaz, kış şartlarında bazen zorluklar yaşıyorduk. Bazen sele kapıldığımız, bazen ayakkabısız geldiğimiz oluyordu'' diye konuştu.

İlkokulda fedakar öğretmenlerinin gayretiyle bir şeyler öğrendiklerini kaydeden Vali Dalmaz, şöyle konuştu:

''İlkokuldan sonra ortaokula kayıt noktasında ailemizde okutma konusunda herhangi bir imkan olmamasına rağmen, öğretmenim velim oldu ve okula kayıt ettirdi. Yoksa yaşıtlarımın çoğu gibi ya hayvan peşinde koşacak seracılıkla uğraşacaktım.''

Dalmaz, ortaokulu da zor şartlarda 1 saatlik mesafeyi yürüyerek gidip gelerek tamamladığını, daha sonra girdiği parasız yatılı sınavını kazanarak liseyi Niğde'de tamamladığını anlattı.

''YAZ AYLARINDA İNŞAATLARDA ÇALIŞTIM''
Liseden sonra Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandığını belirten Dalmaz, şunları kaydetti:

''Okul masrafları fazlaydı. Geçim sıkıntısı çekiyorduk. Yazları inşaatlarda çalışarak geçimimize katkıda bulunmaya çalıştık. Bunu yaparken hiçbir zaman gocunmadık. Çünkü beni hayata hazırlayan bu zorluklardı. Şu anda görev dönemimizde inşaatlara gittiğim zaman buradaki ustasından, müteahhidinden, mühendisinden daha çok işten anlar bir duruma gelmemizde o vesileyle oldu. Dolayısıyla hayat bu şekilde devam ediyor. Şimdi etrafıma baktığım zaman bu güçlüklerle büyüyen insanların gittikleri yerlerde, görev yaptıkları mekanlarda daha kalıcı olduklarını, daha ayaklarının yere sağlam bastığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bu anlamda da kendimi şanslı hissediyorum.''

''VALİ DALMAZ'DAN GENÇLERE ÖĞÜTLER''
Öğrenim hayatlarını sürdüren gençlere de öğütlerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, ''Kesinlikle bu güçlükler onları yıldırmasın. O güçlüklerle belki daha sağlam bir bünye, daha iyi bir kişilik oluşmaya başlıyor'' diye konuştu.

Kendisinin öğrenim hayatının imkan bulamayıp imkansızlığı bahane ederek çalışmaktan geri duran insanlara ders olmasını ve teşvik edici bir hikaye olmasını istediğini ifade eden Dalmaz, ''Güzel şeylere kolay ulaşılmıyor. Bazen de bu zorluklar insanları adeta iyi şeylere doğru zorlar. Belki biz o zorlukları o gün yaşamasaydık bugün buralarda olmazdık'' dedi.

Gençlere iş küçümsemeden her işi yapmaya gayret etmelerini öneren Vali Veysel Dalmaz, bunların onlar için güzel kazanımlar olduğunu söyledi.

haber internethaber:
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=151296

baysivaslı
04.08.2008, 12:56
http://www.internethaber.com/images/news/50434.jpg

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Yeni Genel Kurmay Başkanlığı'na Orgeneral İlker Başbuğ getirildi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekli olması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ getirildi.

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) üç günden bu yana devam eden çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunularak açıklanan kararlara göre, TSK’da teamüllere uyuldu ve beklenen atamalar yapıldı.

Yüksek Askeri Şura'nın ''Ağustos ayı olağan toplantısı''nda alınan kararlar açıklandı. Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 46 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 46 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacak olması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ getirildi. Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı olacak. Orgeneral Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürütecek.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şura çalışmaları dışında yapılan atamalarla Orgeneral Başbuğ'dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner atandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Koşaner'in yerine ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Avni Atila Işık getirildi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da emekliye ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın yerine atandı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ise Iğsız'ın yerine 2. Ordu Komutanlığı'na getirildi.

Orgeneralliğe yükselen 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na atanırken Ege Ordusu Komutanı da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ise görevlerini birer yıl daha sürdürecek. Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile diğer general ve amiral atama işlemleri, Yüksek Askeri Şura faaliyetleri dışında özel kanunlarla belirlenen esas ve usullere göre yapılıyor.

AFYON LİSELİ
Eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer ile Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’yı da mezun eden Afyon Lisesi, bir Genelkurmay Başkanı daha çıkardı. Başbuğ, 30 Ağustos’ta görevi devralacağı Orgeneral Yaşar Büyükanıt gibi Fenerbahçe taraftarı…

KLASİK MÜZİK TUTKUNU
29 Nisan 1943 tarihinde Afyon’da doğan ve kökleri Makedonya’ya kadar uzanan Başbuğ, ortaokulu Afyon Lisesi'nde okudu. Afyon Lisesi'nin orta bölümünde okurken, öğrenimine, İstanbul’a taşınan ailesi nedeniyle Üsküdar’daki Fıstıkağacı Okulu'nda devam eden İlker Başbuğ, Kuleli Lisesi sınavlarına girerek, Genelkurmay Başkanlığı yolunda da ilk adımı attı. 1962’de Kara Harp Okulu'ndan, 1963 yılında Piyade Okulu’ndan mezun oldu. Teğmen olarak ilk görev yeri Iğdır'dı. 1968’de Sevil Hanım ile evlendiğinde tayini de Ankara’daki Muhafız Alayı'na çıktı. Başbuğ klasik batı müziği tutkunu ve fırsat buldukça Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserlerine gidiyor. Devre arkadaşları Başbuğ’u "Cesur, titiz, hafızası güçlü, belli etmese de duygusal" olarak niteliyorlar…

0 DA PİYADE
Başbuğ da görevi devralacağı Büyükanıt gibi piyade. Böylelikle Genelkurmay Başkanlarının "Topçu sınıfından" olmaları geleneği de bir süreliğine değişti. Başbuğ’dan sonra Genelkurmay Başkanı olması beklenen Orgeneral Işık Koşaner ile daha sonraki isim Orgeneral Necdet Özel de piyade. Türkiye’de bu görevi yapan 26 isimden büyük bölümü ise Topçu sınıfından gelmişti.

1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Başbuğ, 1973 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu. Kurmay Subay olarak Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanlığı'nda Karargâh Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Belçika/Brüksel’de NATO Karargâhında İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Şube Müdürlüğü ve 247’nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

KRALİYET AKADEMİSİ MEZUNU
İngiltere Kraliyet Harp Akademisi ve NATO Savunma Koleji'ni de bitiren Orgeneral Başbuğ, 1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi ederek Belçika’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri SHAPE Karargahı'nda Lojistik Başkanlığı ve daha sonra da 1’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı yaptı. 1993 yılında Tümgeneralliğe terfi etti ve Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve daha sonra da, Belçika’da Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüttü.

1997 yılında Korgeneralliğe terfi ederek, 2’nci Kolordu Komutanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında Orgeneral oldu. 2002-2003 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay II’nci Başkanlığı, 2005-2006 yıllarında 1’inci Ordu Komutanlığı görevlerinin ardından 2006 yılında ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına atandı. Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Pakistan İmtiyaz Nişanı ve TSK Şeref Madalyası sahibi olan iki çocuk babası Başbuğ 30 Ağustos tarihinden itibaren de Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26. Genelkurmay Başkanı oldu.

http://img.mynet.com/ha3/i/ilkerbasbug.jpg

İlker Başbuğ kimdir?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 30 Ağustos 2008 itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılacak olması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ getirildi. Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı olacak. Orgeneral Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürütecek.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şura çalışmaları dışında yapılan atamalarla Orgeneral Başbuğ'dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner atandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Koşaner'in yerine ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Avni Atila Işık getirildi.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da emekliye ayrılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın yerine atandı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ise Iğsız'ın yerine 2. Ordu Komutanlığı'na getirildi. Orgeneralliğe yükselen 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Aslan Güner Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na atanırken Ege Ordusu Komutanı da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu oldu.Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ise görevlerini birer yıl daha
sürdürecek.