LORANT`TAN İDDİALARA YALANLAMA
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, takımdan ayrılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.
Bu arada Sivasspor Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürüyor.
Vestel Manisaspor mağlubiyeti sonrası gittiği Almanya'dan dün Türkiye'ye dönen Lorant, bugün Sivas'a geldi. Lorant, kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyerek hakkında çıkan tranfer haberleri ve takımın durumu hakkında soruları cevapladı. Alman 2. Lig takımlarından Sportfreunde Siegen ile anlaştığı haberlerini yalanlayan Lorant, Siegen Kulübü yöneticileriyle görüştüğünü ise doğruladı.
Bir teknik adamın başka bir kulüpten teklif almasının normal olduğunu belirten Lorant, "Ben böyle bir trasfer görüşmesi için Almanya'ya uçmadım. Almanya'da Siegen takımı yöneticileri beni arayarak görüşmek istediklerini belirttiler. Ben de çok istiyorlarsa görüşebileceğimi söyledim. Geldiler ve 1 saat süren bir görüşme yaptık. Geldikleri gibi de geri döndüler. Bu görüşmede ne sözleşme feshetme, ne başka bir takıma veya o takıma imza atma gibi bir şey olmadı" dedi.
Lorant, Siegen takımının resmi internet sitesinde resmi imzayı attığı yönünde çıkan haberle ilgili olarak da haberlerin kendi iradesi dışında yazıldığını söyledi. Almanya'ya Siegen takımıyla pazarlığa oturmak amacıyla gitmediğini belirten Lorant, ailesini görmeye ve 14 yaşındaki oğlunun doğum gününe katılmak için gittiğini ifade etti. Lorant, şöyle devam etti:
''Ben buradayım ve Sivasspor'un hocası olarak görevimin başındayım. Benim sezon sonuna kadar sözleşmem var. Belki de bir dahaki sene için sözleşmem devam edebilir. Bunun aksini hiç düşünmedim. Şimdi benim için önemli olan her zaman olduğu gibi önümüzdeki iki maç. Çünkü ikinci yarıda 2 maç üst üste kaybetmek zaten bana yetti.''
Başkan Mecnun Odyakmaz ile de bu konuyla ilgili bir toplantı yaptıklarını belirten Lorant, takım ve kendi durumu hakkındaki gelişmeleri anlattığını söyledi. Lorant, yönetimden izin almadan başka bir takımla görüşmeyi kabul etmesinin etik olup olmadığının sorulması üzerine ise bütün bu yazılanlardan sonra ne olup bittiğini birinci ağızdan duymak için görüştüğünü kaydetti.
Son 10 maçtır kazanamayan Sivasspor'un ikinci yarıya iyi başlayamadığını da ifade eden Lorant, Futbol Federasyonu'na yüklendi. Konyaspor maçında çıkan olaylar nedeniyle sahalarının kapatıldığını hatırlatan Lorant, "Futbolcu, taraftar ve teknik adamlarımızdan kaynaklanmayan bir nedenle sahamız kapatılıyor. Özel maçta kart gören Yasir'e ikinci yarının ilk 2 resmi maçında oynamama cezası veriliyor. Daha öncesinde yine kart nedeniyle Petkoviç'e 4 maç ceza veriliyor. Manisa maçında kendisine ana avrat küfreden taraftara eliyle 'susun' işareti yaptığı için Murat Duman'a 1 maç ceza veriliyor. Manisa'da maç öncesi ve içinde bize ağza alınmayacak şekilde küfürler edildi. İlk yarıda oynadığımız Kayseri maçında da taraftar aynı olayları çıkardı. Onların sahasını kapattılar mı? Federasyon ne yapıyor?" şeklinde sert çıktı.
Son olarak Lorant, Sivasspor'da panik edecek bir durumun olmadığını sözlerine ekledi.
Bu arada Sivasspor, pazar günü sahasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı çift idmanla sürdürüyor. Takım sabahki idmanı karla kaplı sahada gerçekleştirdi. Ülkesinin milli takımında bulunan Kalla da Sivas'a dönerek takımla birlikte çalışmalara başladı. Sabahki idmana olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas'a geç gelen Lorant katılamadı. Lorant, basın açıklamasının ardından akşamki idmanda bulundu.
|