Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Okulların kapanmasından sonra, ara sokaklar ve futbol oynamaya müsait alanlar cıvıl cıvıl oldu.
Hemen her sokak ve futbol sahasında onlarca çocuğu top peşinde koşarken görmek mümkün. Önceki gün bir amatör kulübümüzün açmış olduğu "Yaz futboluna" uğradım.
Sahada en az 50 çocuk var. Kimisi top oynuyor,kimiside sırasını bekliyor.
Bu 50 kadar çocuğun üzerine giydiği formalar dikkatimi çekti. En az 40'ın üzerinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş forması var, diğerleri de Sivasspor formasıyla birlikte yabancı takımların forma rengi.
Yani,d oğma büyüme Sivaslı olan baba gidiyor çocuğuna İstanbul takımlarının formasını alıp giydiriyor.
Eminim "Sivas" muhabbeti olduğu zamanda "Sivas Milliyetçiliğini" kimseye bırakmazlar. Ey be kardeşim. Sivasspor dururken sen gidip neden başka takımın formasını çocuğuna alıyorsun? Ben bunu kabul etmiyor, hatta ayıplıyorum bile.
SUÇ ÇOCUKLARDA DEĞİL BABALARINDA
Sivas'ta doğup büyüyen bu çocuklara kimsenin laf söylemeye hakkı yok!..
Çocuk, giydiği o rengin kendi öp öz takımına ihanet olduğunu bilmez, düşünemez. Bunu bilmesi ve düşünmesi gereken babalarıdır. Çocuğuna gidip mağazadan hangi renk formayı alırsa çocuk onu giyer.
Sivasspor'un gelecekte iyi bir taraftara kavuşması için bu çocuklara şimdiden Sivasspor'u sevdirmek, hatta maçlarına götürmek gerekir.
Sivaslı olupta çocuklarına başka takımların formasını giydiren babalara şunu sormak istiyorum; Böyle yapmanın sana ve çocuğuna ne getirisi olacak? Birde Sivasspor formasını giydirirsen ne kazanırsın?
Lütfen cevap verin!..