Alıntı:
unsal_58 Nickli Üyeden Alıntı
magistra zaten bir fenerbahceli yaniobjektif olmama gibi bi durmu yok...acılamıs kendısıde
|
Objektif olmam hususunda yapılan hatırlatma için teşekkür ederim.
Arkadaşlar gerçekten fenerbahçeliyim ama benim burda işlettiğim mantık ne sivasspora olan büyük sempatim ne de beşiktaşa olan düşmanlığım ben sporu seven ve bu bağlamda fenerbahçeyi desteklemyi tercih etmiş sade bir taraftarım. Ancak adaletsizlik içerdiğini düşündüğüm konularda hassasiyetle durmaktan kendimi alamıyorum.
ITUSFL kardeşim sağolsun görüşüme karşılık vermek nezaketinde bulunmuş ancak yine de sanırım varmaya çalıştığım yorumlamaya çalıştığım şekli anlamamış. Sana katıldığım bir husus varki CAS bu konuda kendisi karar almaz çünkü kural bir genellenebilir FİFA kuralı değildir ulusal bir federasyon kararıdır dediğin gibi CAS ın da danışacağı yer büyük olasılıkla federasyondur. Beni yakalayamadığını düşündüğüm yer tam olarakta 3'lü averajdan
2'li averaja geçiş mevzusu. Ben böyle bişeyi doğrudan iddia etmiyorum hatta böyle bir çıkarım yapmıyoyom maddenin usülen nasıl uygulanması gerektiğini söylüyorum üstelik senin görüşünü paylaşıyor ve ilgili tüm takımların konu dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum lakin sen ortaya koyduğum bu mantığa 3lü averajdan 2li averaj çıkarmak adını koyabilirsin. Ben diyorum ki 13. b tam bir cümle değil başlangıcı üst satırlarda olan devam niteliğinde bir cümle ben şimdi sana 13. madddeyi parçalayarak aktaracağım.
2. Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puanı kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve ................ olarak sıralanır. 2007 – 2008 Sezonunda aynı puana sahip ilgili takımlar arasında aşağıda belirtilen esaslar uygulanır.
Sanırım hemfikir olduğumuz konu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivassporun elde etikleri 73 puanla konuyla ilgili takım haline geldikleri. Takımlarımız elimizde geçelim maddeye bakalım sırlamayı nasıl yapın diyor, bize hangi çıkışı gösteriyor.
a) Öncelikle aynı puana sahip ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.
burdada bir fikir ayrılığı yok;
fenerbahçe 12
sivasspor 3
beşiktaş 3
ben bu esnada averaj hesabına girmiyorum çünkü a bendi herhangi bir averaj hesabı ile sıralama yorumu getirmiyor.
bu noktada b bendini uygulamamız gerek. peki ne diyor b bendi bakalım;
b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)
şimdi benim hassasiyetim burada beliriyor. ben diyorumki bu bent kim sorusuna yanıt vermeyen, öznesinden yoksun eksik bir cümle. peki öznesi nerde. kanaatim o ki öznesi a bendinde saklı yani aslında maddenin bütünü
aynı puana sakip ilgili takımların kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır.
objektifliğimi sonuna kadar korumaya çalışıyorum ve buradan 2 çıkarsama yapıyorum. birincisi bende söz konusu olan aynı puana sahip olma durumu lig statüsündeki aynı puan yani 73 puan, bu durumda ilgili takımların önce kendi aralrındaki maçların sonucuna göre puan farkına daha sonrada puan eşitliğinin sürmesi durumunda aralrındaki müsabakalardaki gol averajı üstünlüğüne bakılır. ben diyorumki fenerbahçe 12, sivasspor 3, beşiktaş 3 diye oluşan bir sıralamada ilgili takımların puan eşitliğinden söz edemeyiz. ben farkındaysan 2li averaja geçmiyorum elimdeki 3 takımıda tutuyorum, burada madde takımalrın aralarındaki maçlarda pıuan eşitliği sürüyorusa b bendine geç diyor ve ben diyorumki puan eşitliği devam etmiyor. bu yüzden b bendini olayın devamına doğrudan uygulayamam.
gelelim 2. çıkışa tutki senin dediğin gibi olsun maddenin takımları sıralayabilmek için maddeyi uygulamaya geri kalan takımalra uygulamaya bu noktadan devam edelim yani sivasspor ve beşiktaşa maddeyi böyle yorumlamaya başalrsan ne analamı çıkıyor, aynı puana sahip ilgili takımalar arasında kendi aralarındakş maçlarda puan eşitliği sürüyorsa kendi aralarındaki maçlardaki gol averajına bakılır. şayet sen bu noktada kendi aralarındaki maçlardaki puan eşitliğisürüyorsa ilgili takımların kendi aralrındaki maçalrdaki gol averajına bakılır diye uygulayacaksan fenerbahçe puan eşitliğine dahil takım olmadığı için ilgili takım olmaktan çıkmıştır ve meselenein bu noktasında 2 ilgili takım için 3 takım arasındaki müsabakaya bakmak hatasını yapmış olursun diyorum.
Tüm bu yazdıkarımdan farkettiysen hassasiyetimin ilgili takım denilirken yapılacak yorum olduğunu ve mesleyi de çözecek olan kısmın ilgili takım derken söz konusu yapılan takımların hangi kısımda kimler olduğudur.
yeterince açık olmaya çalıştım ama bilmiyorum hala yürüttüğüm mantıkta objektiflikten ziyade subjektif olan bir sivasspor sempatisi ya da beşiktaş antipatisi olduğunu mu iddia edeceksin?
uzun ve biraz karışık bir açıklama olmuş olabilir, sabırla ve dikaktle okuduğunuz için teşekkür ederim.
saygılarımla,