Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

--->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR
Alt 17.05.2008, 22:45   #11
EyüphanAydın
Usta Yiğido

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1336 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok
Standart --->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

İnşallah İstediğimiz,Vardığımız Sonuca Varıcaktırız.

Haydi Hayırlısı Demekten Başka Bir Çaremiz Yok.

Allah Yardımcımız Olsun
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda EyüphanAydın'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 17.05.2008, 23:12   #12
ITUSFL
Yeni Yiğido

ITUSFL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ITUSFL isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Arkadaşlar, TFF zaten gereken açıklamayı yapmış ve üçlü averajın nasıl yorumlanması gerektiğini belirtmiş. Aşağıda, futbol federasyonunun ilgili konudaki hükümleri var.

"
2. Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puanı kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve ................ olarak sıralanır. 2007 – 2008 Sezonunda aynı puana sahip ilgili takımlar arasında aşağıda belirtilen esaslar uygulanır.
a) Öncelikle aynı puana sahip ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.
b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.) FMT’nin 10.maddesinin son paragrafı hükmünce;
c) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, Genel puantajdaki gol averajına bakılır. Takımlar arasındaki gol averajı da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.
"

Yukarıdaki statüye göre mantık akış şeması incelendiğinde, doğru değerlendirmenin futbol federasyonun açıkladığı mantıkta olduğu zaten görülüyor. Ayrıntısına girmeye çalışayım:

Statüye göre a ve b maddelerine girmeden önce, değerlendirilecek takımların tüm sezon boyunca yaptıkları maçlarda aldıkları sonuçlara göre öncelikle "eşit puana" sahip olması şartı var. Bu ana şart dahilinde a ve b maddelerine geçiliyor ve deniliyor ki "takımların kendi aralarındaki maçlara göre yapılan değerlendirmede herhangi bir puan eşitliği söz konusuysa, yine kendi aralarında yaptıkları maçlardaki gol averajına bakılır". Yani burada öncelikli şarta göre 3 takım aynı puana sahip ve bu yüzden kendi aralarında yaptıkları maçların sonuçlarına göre önce puan üstünlüğüne, bunun sağlanmadığı durumlardaki sıralama için "tüm sezon boyunca yapılan maçlara göre aynı puana sahip olan takımların kendi aralarında yaptıkları maçların sonuçlarına göre" gol averajı üstünlüğüne bakılıyor. 3 takımın kendi aralarında yapmış oldukları maçlarda puan ve gol averajlarına göre zaten net bir sıralama sağlanıyor. Yapılan yanlış yorumlar, 3 lü averajın içinde 2 li averajlar ortaya çıkarma gibi bir şeye benziyor. Aslında bu hükümlerin özeti "eğer 3 takım arasında tüm sezon boyunca puan eşitliği varsa, kendi aralarında yaptıkları maçlar lig usülünde değerlendirilir ve üstünlük ortaya çıkar" şeklinde. Belki de sorun, 2 li sistemden 3 lü sisteme "düşüncede" geçemiyor oluşumuz veya buna inanmak istemeyişimiz. Bu "yanlış değerlendirmeden" kaynaklanan ısrarı devam ettirmenin antipati oluşturabileceğini ve bu yüzden de Sivasspor'a hayır getirmeyeceğini düşünüyorum.
ITUSFL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.05.2008, 23:21   #13
adres58
Usta Yiğido

adres58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.806 Mesajına 12.565 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1499 adres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunftadres58 hat eine strahlende Zukunft

Ajansspora yolladım sizlerde üye olun yollayın
Ben -mdeltemi-

Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
adres58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2008, 00:05   #14
magistra
Yeni Yiğido

1 Mesajına 2 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 magistra FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İTÜSFL'ye ithafen,

benim düşüncem bu maddenin iki türlü yorumu da yanlışlayamıyor olmasıdır ben senin düşüncenin yanlış noktasını net olarak ortaya koyamıyorum ancak benim öne sürdüğüm tezi de senin yanlışlayabilmen mümkün değil ben diyorumki b bendi ilgili takımların kendi aralarındaki maçlardan elde ettikleri puanda eşitlik bozulmuyorsa beni uygula diyor ve ben diyorumki ilgili takımlar için böyle bir eşitlik söz konusu değil ilgili takımlar içinde kısmen durum söz konusu ben diyorumki bu durumda a maddesiyle fenerbahçe yi sıraladım b bendiyle diğer ikisine devam edelim diyemezsin diyorum çünkü madde açık olarak böyle yapılır demiyor, ayrıca sen 2li averajdan 3lü averaja düşüncede geçemediğimizi iddia etmişsin, sen bana farazi skor ver ben sana değil 2li,3lü 9lu ya da kaç takımlı istersen o kadar takımlı averajı sıralıyım. benim senin ve federasyonun görüşüne karşı tezim şudurki mademki mesele bu sizin yorumunuz kadar kolay çözümlenebilir ve madde o kadar açık, bu madde sizin iddia ettiğiniz şekilde yazılabilir, ilgili takımlar arasında bir nevi alt küme oluşturulup mini puan tablosu çıkarılır ve bu tabloda oluşan puan ve averaj sıralaması geçerli olur derdi. şayet bu sıralamda bu yapılmak istenseydi inan bu hem yazması hem anlaması daha kolay bir açıklama olurdu ancak mevcut madde 13 bununla aynı şeyi söylemiyor ben seni b bendi yeniden okuyup dediğim şekilde bir muhakeme yapmaya davet ediyorum sen bana o maddenin açık ve net olarak ilgili takımların tümünün kendi aralarındaki puan eşitliğinin sürmesi koşulu aramaksızın uygulanabileceği anlamının açık olduğunu ispat edebilirsen ben senin ve federasyonun tezi konusunda ikna olurum,
ayrıca hak olduğunu düşündüğüm bi konuda bunun üzerine gitmekten antipati oluşturacağı korkusuyla geri durmanın ve bu hakkı talep etmekten geri durmanın hiçbir kabul edilebilir yanı yoktur.
ayrıca kendi tezinin doğru olduğunu istediğin kadar iddia edebilirsin ancak benim tezimin yanlışlığını kanıtlamadığın sürece ortada tek ve bir doğru sıralamadan bahsedemezsin, yanlış düşündüğüm hususu gerekçesiyle birlikte bana izah edebilirsen bende inan çok mutlu olurum.

saygılarımla
magistra isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2008, 00:07   #15
ilker_8787
Yiğido

ilker_8787 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

66 Mesajına 107 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 759 ilker_8787 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORilker_8787 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORilker_8787 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORilker_8787 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORilker_8787 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

boşu boşuna kürek çekiyoruz ve dış çevreye karşı itici olmaya başladık sanırsam forumlardan okuduğum yorumlara göre.Bence Cas felan karıştırmayım intertotoya efendi gibi gitmeliyiz
ilker_8787 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2008, 01:12   #16
yigido Atilla
Usta Yiğido

yigido Atilla - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

179 Mesajına 343 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 920 yigido Atilla FAZLA SÖZE GEREK YOKyigido Atilla FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
yusuf_yusuf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
gidelim hakkımızı sonuna kadar aramaalıyızzzzzz
yigidomustafa58
sonuna kadar hakkımızı arayacağız bravo başkanım..
------------------------------------------------------------------

Yusuf ve Mustafa gardasalrimina katiliyorum .....

Baskan Kendi menfatleri icin degil sadece sivassporun Cikarlarini korumak icin ugrasiyor, helal olsun Büyük Baskan sonuna Kadar arkandayiz ....

Hakkini aramayanin ne hakki olabilirki... Hak Verilmez alinir..
Helal olsun Büyük Baskan ....
..
Alt 18.05.2008, 01:54   #17
ITUSFL
Yeni Yiğido

ITUSFL - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ITUSFL isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Sevgili magistra, insan bazen bazı hususları objektif değerlendirmelerden uzaklaşarak görmek istediği gibi görme, hisleri doğrultusunda algılama eğilimine girebiliyor. Hepimiz yaşıyoruz bunu aslında. Ancak bu "objektif, bilinen, ortada olan gerçeklerin" varlığını değiştirmiyor. Aslında bu kuralları koyan ne sensin, ne buradaki diğer üyeler, ne de benim: Bu kuralları koyan federasyon, açıklamasını da yapmış zaten. Kaldı ki kuralları koyan merci açıklamasını da böyle yapıyorsa, başka yere gitmenin ne anlamı var. CAS mı belirledi Türkiye'deki kuralları da orada hak arıyoruz: Türkiye'deki statü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği bir statüdür ve CAS'ın da danışacağı yer zaten burasıdır. Ne mantığı,ne gereği var bunun? Elbetteki hak aranmalıdır ama bunun doğru ve mantıklı biçimde yapılması gerekir ki hak arayan taraf bundan yıpranmasın. Ben Sivaslıyım ve Sivas'ı haliyle severim ama bir de gerçekler vardır: İlk reflekslerle tepkisel hareket etmenin ne kişilere ne de kurumlara hayır getirmeyeceğini düşünüyorum ve Sivasspor'un bu durumda olmasını istemiyorum. Ben TFF'nin "aynı puana sahip takımlar arasındaki averaj kuralları" ile ilgili statüden bahsederken senin söylediklerini değerlendirmedim, genel olarak kendi düşüncemi belirttim. Ancak madem bana ithaf ederek bir yazı yazmışsın, yeniden açıklamaya çalışayım. a ve b bendine geçmenin koşulu eşit puana sahip olmak, burada eşit puana sahip olan 3 takım var ve bu 3 takım da değerlendirmenin içinde. a bendine geçildiğinde, bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre puan dizilimi aranıyor; bu durumda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3, Sivas 3 puana sahip. Burada Beşiktaş ve Sivas için, eşit puana sahip olduklarından, sıralama belirsizliğini koruyor ve bu yüzden b bendine geçiliyor. B bendinde eşit puana sahip olma durumunda yapılacak işin; bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlarda aldıkları averajların sonucuna göre sıralama yapılır diyor. Şimdi senin ve benzeri düşüncedeki yorumlardaki hata, tam bu noktada 3 lü averaj mantığından çıkıp, 2 li averaj mantığına girmeye çalışmak. Halbuki, a ve b bendine girmeden önce "sezon boyunca yapılan maçlar sonunda eşit puana sahip takımlar arasında" diye bir ana şart koyuyor ve a ve b bendinde "kendi aralarında yaptıkları maçlar" diyerek bu 3 takımın birbirleriyle yaptıkları maçları kastediyor. "kendi aralarında yaptıkları maçlar veya kendi aralarındaki averaj" ifadelerinde yer alan "kendi aralarında (ki)" değişkeni, bir yerde 3 lü averaj , bir diğer yerde ikili averaj gibi değerlendirilemez. Değişken , aynı değişkendir. Yani bir statü veya akış şeması içinde yer alan bir değişken "belirlenen ana koşul altında" her yerde aynıdır, değişmez. Değişmesi için ek ifadelerle desteklenmelidir. Aslında söylenilenlerin tam aksine, hatalı yorumlarda bahsedilen koşulların gerçeklenebilmesi için ek ifadelere gereksinim var: Tıpkı "eğer 3 lü averaj içinde olan takımlardan ikisinin puanı eşitse, bu iki takımın kendi aralarındaki maçlar 2 li averaj şeklinde değerlendirilir" gibi. Statü bu haliyle açıktır ve doğru değerlendirme biçimi belirttiğim, federasyonun da açıkladığı üzeredir. Diliyorum ki Sivasspor bu sene kaçırdığı şampiyonluğu, önümüzdeki sene (lerde) elde eder ve bu sezonki başarısının üstüne çıkar ve hepimiz o zaman, tıpkı Süper Lige çıktığımız gün yaşadığımız gibi, seviniriz.
ITUSFL isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2008, 02:12   #18
unsal_58
Acemi Yiğido

unsal_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

21 Mesajına 29 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 unsal_58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Alıntı:
ITUSFL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sevgili magistra, insan bazen bazı hususları objektif değerlendirmelerden uzaklaşarak görmek istediği gibi görme, hisleri doğrultusunda algılama eğilimine girebiliyor. Hepimiz yaşıyoruz bunu aslında. Ancak bu "objektif, bilinen, ortada olan gerçeklerin" varlığını değiştirmiyor. Aslında bu kuralları koyan ne sensin, ne buradaki diğer üyeler, ne de benim: Bu kuralları koyan federasyon, açıklamasını da yapmış zaten. Kaldı ki kuralları koyan merci açıklamasını da böyle yapıyorsa, başka yere gitmenin ne anlamı var. CAS mı belirledi Türkiye'deki kuralları da orada hak arıyoruz: Türkiye'deki statü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği bir statüdür ve CAS'ın da danışacağı yer zaten burasıdır. Ne mantığı,ne gereği var bunun? Elbetteki hak aranmalıdır ama bunun doğru ve mantıklı biçimde yapılması gerekir ki hak arayan taraf bundan yıpranmasın. Ben Sivaslıyım ve Sivas'ı haliyle severim ama bir de gerçekler vardır: İlk reflekslerle tepkisel hareket etmenin ne kişilere ne de kurumlara hayır getirmeyeceğini düşünüyorum ve Sivasspor'un bu durumda olmasını istemiyorum. Ben TFF'nin "aynı puana sahip takımlar arasındaki averaj kuralları" ile ilgili statüden bahsederken senin söylediklerini değerlendirmedim, genel olarak kendi düşüncemi belirttim. Ancak madem bana ithaf ederek bir yazı yazmışsın, yeniden açıklamaya çalışayım. a ve b bendine geçmenin koşulu eşit puana sahip olmak, burada eşit puana sahip olan 3 takım var ve bu 3 takım da değerlendirmenin içinde. a bendine geçildiğinde, bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre puan dizilimi aranıyor; bu durumda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3, Sivas 3 puana sahip. Burada Beşiktaş ve Sivas için, eşit puana sahip olduklarından, sıralama belirsizliğini koruyor ve bu yüzden b bendine geçiliyor. B bendinde eşit puana sahip olma durumunda yapılacak işin; bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlarda aldıkları averajların sonucuna göre sıralama yapılır diyor. Şimdi senin ve benzeri düşüncedeki yorumlardaki hata, tam bu noktada 3 lü averaj mantığından çıkıp, 2 li averaj mantığına girmeye çalışmak. Halbuki, a ve b bendine girmeden önce "sezon boyunca yapılan maçlar sonunda eşit puana sahip takımlar arasında" diye bir ana şart koyuyor ve a ve b bendinde "kendi aralarında yaptıkları maçlar" diyerek bu 3 takımın birbirleriyle yaptıkları maçları kastediyor. "kendi aralarında yaptıkları maçlar veya kendi aralarındaki averaj" ifadelerinde yer alan "kendi aralarında (ki)" değişkeni, bir yerde 3 lü averaj , bir diğer yerde ikili averaj gibi değerlendirilemez. Değişken , aynı değişkendir. Yani bir statü veya akış şeması içinde yer alan bir değişken "belirlenen ana koşul altında" her yerde aynıdır, değişmez. Değişmesi için ek ifadelerle desteklenmelidir. Aslında söylenilenlerin tam aksine, hatalı yorumlarda bahsedilen koşulların gerçeklenebilmesi için ek ifadelere gereksinim var: Tıpkı "eğer 3 lü averaj içinde olan takımlardan ikisinin puanı eşitse, bu iki takımın kendi aralarındaki maçlar 2 li averaj şeklinde değerlendirilir" gibi. Statü bu haliyle açıktır ve doğru değerlendirme biçimi belirttiğim, federasyonun da açıkladığı üzeredir. Diliyorum ki Sivasspor bu sene kaçırdığı şampiyonluğu, önümüzdeki sene (lerde) elde eder ve bu sezonki başarısının üstüne çıkar ve hepimiz o zaman, tıpkı Süper Lige çıktığımız gün yaşadığımız gibi, seviniriz.
magistra zaten bir fenerbahceli yaniobjektif olmama gibi bi durmu yok...acılamıs kendısıde
unsal_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR
Alt 18.05.2008, 03:04   #19
Dark Force
Usta Yiğido

Dark Force - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

362 Mesajına 576 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 923 Dark Force FAZLA SÖZE GEREK YOKDark Force FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart -->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

Bülent uygun karar doğru demişti ama yönetim bu görüşte değil galiba hayırlısı olsun....
Dark Force isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2008, 10:42   #20
magistra
Yeni Yiğido

1 Mesajına 2 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 magistra FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
unsal_58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
magistra zaten bir fenerbahceli yaniobjektif olmama gibi bi durmu yok...acılamıs kendısıde
Objektif olmam hususunda yapılan hatırlatma için teşekkür ederim.

Arkadaşlar gerçekten fenerbahçeliyim ama benim burda işlettiğim mantık ne sivasspora olan büyük sempatim ne de beşiktaşa olan düşmanlığım ben sporu seven ve bu bağlamda fenerbahçeyi desteklemyi tercih etmiş sade bir taraftarım. Ancak adaletsizlik içerdiğini düşündüğüm konularda hassasiyetle durmaktan kendimi alamıyorum.

ITUSFL kardeşim sağolsun görüşüme karşılık vermek nezaketinde bulunmuş ancak yine de sanırım varmaya çalıştığım yorumlamaya çalıştığım şekli anlamamış. Sana katıldığım bir husus varki CAS bu konuda kendisi karar almaz çünkü kural bir genellenebilir FİFA kuralı değildir ulusal bir federasyon kararıdır dediğin gibi CAS ın da danışacağı yer büyük olasılıkla federasyondur. Beni yakalayamadığını düşündüğüm yer tam olarakta 3'lü averajdan
2'li averaja geçiş mevzusu. Ben böyle bişeyi doğrudan iddia etmiyorum hatta böyle bir çıkarım yapmıyoyom maddenin usülen nasıl uygulanması gerektiğini söylüyorum üstelik senin görüşünü paylaşıyor ve ilgili tüm takımların konu dahilinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum lakin sen ortaya koyduğum bu mantığa 3lü averajdan 2li averaj çıkarmak adını koyabilirsin. Ben diyorum ki 13. b tam bir cümle değil başlangıcı üst satırlarda olan devam niteliğinde bir cümle ben şimdi sana 13. madddeyi parçalayarak aktaracağım.

2. Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puanı kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve ................ olarak sıralanır. 2007 – 2008 Sezonunda aynı puana sahip ilgili takımlar arasında aşağıda belirtilen esaslar uygulanır.

Sanırım hemfikir olduğumuz konu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivassporun elde etikleri 73 puanla konuyla ilgili takım haline geldikleri. Takımlarımız elimizde geçelim maddeye bakalım sırlamayı nasıl yapın diyor, bize hangi çıkışı gösteriyor.

a) Öncelikle aynı puana sahip ilgili takımların kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.

burdada bir fikir ayrılığı yok;
fenerbahçe 12
sivasspor 3
beşiktaş 3

ben bu esnada averaj hesabına girmiyorum çünkü a bendi herhangi bir averaj hesabı ile sıralama yorumu getirmiyor.

bu noktada b bendini uygulamamız gerek. peki ne diyor b bendi bakalım;

b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına, (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik var ise, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

şimdi benim hassasiyetim burada beliriyor. ben diyorumki bu bent kim sorusuna yanıt vermeyen, öznesinden yoksun eksik bir cümle. peki öznesi nerde. kanaatim o ki öznesi a bendinde saklı yani aslında maddenin bütünü

aynı puana sakip ilgili takımların kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır.

objektifliğimi sonuna kadar korumaya çalışıyorum ve buradan 2 çıkarsama yapıyorum. birincisi bende söz konusu olan aynı puana sahip olma durumu lig statüsündeki aynı puan yani 73 puan, bu durumda ilgili takımların önce kendi aralrındaki maçların sonucuna göre puan farkına daha sonrada puan eşitliğinin sürmesi durumunda aralrındaki müsabakalardaki gol averajı üstünlüğüne bakılır. ben diyorumki fenerbahçe 12, sivasspor 3, beşiktaş 3 diye oluşan bir sıralamada ilgili takımların puan eşitliğinden söz edemeyiz. ben farkındaysan 2li averaja geçmiyorum elimdeki 3 takımıda tutuyorum, burada madde takımalrın aralarındaki maçlarda pıuan eşitliği sürüyorusa b bendine geç diyor ve ben diyorumki puan eşitliği devam etmiyor. bu yüzden b bendini olayın devamına doğrudan uygulayamam.
gelelim 2. çıkışa tutki senin dediğin gibi olsun maddenin takımları sıralayabilmek için maddeyi uygulamaya geri kalan takımalra uygulamaya bu noktadan devam edelim yani sivasspor ve beşiktaşa maddeyi böyle yorumlamaya başalrsan ne analamı çıkıyor, aynı puana sahip ilgili takımalar arasında kendi aralarındakş maçlarda puan eşitliği sürüyorsa kendi aralarındaki maçlardaki gol averajına bakılır. şayet sen bu noktada kendi aralarındaki maçlardaki puan eşitliğisürüyorsa ilgili takımların kendi aralrındaki maçalrdaki gol averajına bakılır diye uygulayacaksan fenerbahçe puan eşitliğine dahil takım olmadığı için ilgili takım olmaktan çıkmıştır ve meselenein bu noktasında 2 ilgili takım için 3 takım arasındaki müsabakaya bakmak hatasını yapmış olursun diyorum.
Tüm bu yazdıkarımdan farkettiysen hassasiyetimin ilgili takım denilirken yapılacak yorum olduğunu ve mesleyi de çözecek olan kısmın ilgili takım derken söz konusu yapılan takımların hangi kısımda kimler olduğudur.
yeterince açık olmaya çalıştım ama bilmiyorum hala yürüttüğüm mantıkta objektiflikten ziyade subjektif olan bir sivasspor sempatisi ya da beşiktaş antipatisi olduğunu mu iddia edeceksin?

uzun ve biraz karışık bir açıklama olmuş olabilir, sabırla ve dikaktle okuduğunuz için teşekkür ederim.

saygılarımla,
magistra isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla