Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

--->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR
Alt 18.05.2008, 02:12   #27
unsal_58
Acemi Yiğido

unsal_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

21 Mesajına 29 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 unsal_58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: SİVASSPOR CAS`A GİDİYOR

Alıntı:
ITUSFL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sevgili magistra, insan bazen bazı hususları objektif değerlendirmelerden uzaklaşarak görmek istediği gibi görme, hisleri doğrultusunda algılama eğilimine girebiliyor. Hepimiz yaşıyoruz bunu aslında. Ancak bu "objektif, bilinen, ortada olan gerçeklerin" varlığını değiştirmiyor. Aslında bu kuralları koyan ne sensin, ne buradaki diğer üyeler, ne de benim: Bu kuralları koyan federasyon, açıklamasını da yapmış zaten. Kaldı ki kuralları koyan merci açıklamasını da böyle yapıyorsa, başka yere gitmenin ne anlamı var. CAS mı belirledi Türkiye'deki kuralları da orada hak arıyoruz: Türkiye'deki statü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği bir statüdür ve CAS'ın da danışacağı yer zaten burasıdır. Ne mantığı,ne gereği var bunun? Elbetteki hak aranmalıdır ama bunun doğru ve mantıklı biçimde yapılması gerekir ki hak arayan taraf bundan yıpranmasın. Ben Sivaslıyım ve Sivas'ı haliyle severim ama bir de gerçekler vardır: İlk reflekslerle tepkisel hareket etmenin ne kişilere ne de kurumlara hayır getirmeyeceğini düşünüyorum ve Sivasspor'un bu durumda olmasını istemiyorum. Ben TFF'nin "aynı puana sahip takımlar arasındaki averaj kuralları" ile ilgili statüden bahsederken senin söylediklerini değerlendirmedim, genel olarak kendi düşüncemi belirttim. Ancak madem bana ithaf ederek bir yazı yazmışsın, yeniden açıklamaya çalışayım. a ve b bendine geçmenin koşulu eşit puana sahip olmak, burada eşit puana sahip olan 3 takım var ve bu 3 takım da değerlendirmenin içinde. a bendine geçildiğinde, bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlara göre puan dizilimi aranıyor; bu durumda Fenerbahçe 12, Beşiktaş 3, Sivas 3 puana sahip. Burada Beşiktaş ve Sivas için, eşit puana sahip olduklarından, sıralama belirsizliğini koruyor ve bu yüzden b bendine geçiliyor. B bendinde eşit puana sahip olma durumunda yapılacak işin; bu 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlarda aldıkları averajların sonucuna göre sıralama yapılır diyor. Şimdi senin ve benzeri düşüncedeki yorumlardaki hata, tam bu noktada 3 lü averaj mantığından çıkıp, 2 li averaj mantığına girmeye çalışmak. Halbuki, a ve b bendine girmeden önce "sezon boyunca yapılan maçlar sonunda eşit puana sahip takımlar arasında" diye bir ana şart koyuyor ve a ve b bendinde "kendi aralarında yaptıkları maçlar" diyerek bu 3 takımın birbirleriyle yaptıkları maçları kastediyor. "kendi aralarında yaptıkları maçlar veya kendi aralarındaki averaj" ifadelerinde yer alan "kendi aralarında (ki)" değişkeni, bir yerde 3 lü averaj , bir diğer yerde ikili averaj gibi değerlendirilemez. Değişken , aynı değişkendir. Yani bir statü veya akış şeması içinde yer alan bir değişken "belirlenen ana koşul altında" her yerde aynıdır, değişmez. Değişmesi için ek ifadelerle desteklenmelidir. Aslında söylenilenlerin tam aksine, hatalı yorumlarda bahsedilen koşulların gerçeklenebilmesi için ek ifadelere gereksinim var: Tıpkı "eğer 3 lü averaj içinde olan takımlardan ikisinin puanı eşitse, bu iki takımın kendi aralarındaki maçlar 2 li averaj şeklinde değerlendirilir" gibi. Statü bu haliyle açıktır ve doğru değerlendirme biçimi belirttiğim, federasyonun da açıkladığı üzeredir. Diliyorum ki Sivasspor bu sene kaçırdığı şampiyonluğu, önümüzdeki sene (lerde) elde eder ve bu sezonki başarısının üstüne çıkar ve hepimiz o zaman, tıpkı Süper Lige çıktığımız gün yaşadığımız gibi, seviniriz.
magistra zaten bir fenerbahceli yaniobjektif olmama gibi bi durmu yok...acılamıs kendısıde
unsal_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla