Cevap: Maçı değerlendirelim
Aniden bastıran kar mutlaka bütün planları alt üst etmiştir. Çünkü o kadar kuvvetli bir yağış vardıki dışarda nerdeyse hayat durma noktasına gelmiş ama sadece bu maç durmamıştı çizgilerin temizlenmesi haricinde... Ayrıca Kapalı Vip tribünün soğuk olması keşke Maratondan bilet alsaydık dedirtti.
Maça gelince bu sahada bu şartlarda aslında bir puan çok iyi diyebiliriz. Bunun bir çok sebebleri var. Bir hafta önce Arenada çıplak gözle takip etme imkanı bulduğum Sivassporla bu haftaki 4 Eylüldeki takım arasındaki fark dağlar kadardı. Bu şunu gösterdiki yeni aldığımız oyuncuların bu zeminde futbol oynamaya alışkın olmadığı yönünde bir düşünce oluşturdu bende. Ayrıca o kadar transferin ilk defa yanyana bu sahada oynaması bizim bütün planlarımızı bozdu diyebilirim. Defansda alternatifsiz kalan Rıza hocamız Kaan'a sarılmış ve ona umut beslemiş. Tabi Antalyada bütün yaptığı ataklarda onun üzerinden gelince bir orta Muratın bir hatası ve maalesef golü yememize neden oldu. Neyseki aynı hatayı onlar da yaptı ve Ermanla golü buluverdik. Gittikçe ağırlaşan zemin fiziksel açıdan hazır olmayan Grosickiyi bayağı yordu hocada onu almak zorunda kaldı. Ayrıca ayakta durmakta zorlanan Eneramonun düştüğü yerden mücadele etme hırsı hem hoşumuza gitti hemde ona birde sarı karta patladı. Burdan defalarca parantez açmadan belirttiğim Kadir yine çok iyiydi ama grip olması mutlakaki onuda etkilemiş olacak sahanın zemininde oda etkisiz kaldı. Burda bazı arkadaşlar Mehmet Yıldızın bu maçtaki kötü oyunundan bahsetmişler ama galiba ben ya yanlış maç seyrettim yada o arkadaş isme göre yorum yapmış. Çünkü Mehmet Yıldız canla başla o kadar mücadele ettiki sağolsun hakem efendi onuda engelledi. Ayrıca Sayın hakem beyefendiyede bir kaç şey söylemek gerekiyor. İsmini söylemek bile istemiyorum, ar ediyorum kendime çünkü değmez. Tüm arkadaşların gözü önünde yönetmiş olduğu bu adil, bu centilmence maçtan dolayı onu tebrik ediyorum. Bu tebrikleri zaten o da duydu maç bitiminden sonra. Sağolsunlar taraftarlarımız onu çıkış tüneline kadar tebrik yağmuruna tutarak uğurladılar. Bakalım bir dahaki maçımıza ne zaman verilecek bu adam ve bakalım bu defada ne kadar tebrik edeceğiz onu...
Bir oyuncudan daha bahsetmek istiyorum. J.Navratil, bu adam bizim defansa artık cuk diye oturdu. Çok sakin soğukkanlı bir tandem oyuncusu. O havada bile hemen hemen sıfır hata ile oynadı. Yazacak daha çok şey varda ben yorgunum. Artık Galatasaray ve Antalya maçlarını geride bıraktık. Bu takım iyi olacak arkadaşlar hemde çok iyi buna inanın.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|