Küfür etme, ettirme!
öncelikle site yönetimini anasayfaya koyduğu "küfre karşı" çağrısından dolayı kutlarım. güzel düşünülmüş.
önemli bir konu olduğu için de ayrı bir başlığı hakettiğini düşünüyorum. herşeyden önce küfür bizim geleneklerimize, maneviyatımıza, ahlaki yapımıza aykırıdır.
bir ferdin tek başına iken küfür etmesi bile yadırganacak durumken, bir insanın grup içerisinde küfür etmesi onun kınanmasını gerektirirken, yüzlerce ve belki binlerce insanın aynı anda koro halinde küfür etmesini hangi saikle açıklayacağız?
ne töremizde, ne dinimizde küfürün yeri yoktur, olamaz! sokakta, kaldırımda, caddede, işte, okulda vs olamayacağı gibi, stadyumda da olamaz.
her şeyin temelinde edep vardır. yunus emre ne güzel söylemiş: "girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep; dediler ilim geride, illa edep illa edep..." neymiş edep olmazsa ilim de olmazmış.
spor için de aynısı geçerli, edebinle gelip, adam gibi maç izlemeyeceksen hiç uğrama bu semte. çünkü senin yapacağın iş çirkinliktir, üreteceğin ise pisliktir!
yine bir büyüğümüz ne güzel söylemiş:
edep bir taç imiş nur-i hudadan,
giy o tacı,emin ol her beladan...
son söz babında, özetle sivasspor taraftarından edebini takınmasını ve küfre tavır almasını bekliyorum.
|