En baba Yiğido
Sivasspor’la ikinci yarıya damgasını vuran Bülent Uygun, FANATİK’e özel açıklamalar yaptı.
Teknik direktörlüğe getirildiği Sivasspor’da harikalar yaratan Bülent Uygun, ikinci yarıda oynadığı üç maçı da kazanarak Süper Lig’e damgasını vurdu. Yiğidolar’ın başında çıktığı 8 maçta 19 puan toplayan Uygun, FANATİK’e konuştu. Ve söz, bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yapan ‘Asker’ lakaplı Bülent Uygun’da...
“Kendimize 45 puan hedef koyduk ve bunu başarmanın peşindeyiz. Diğer takımlarla kıyaslandığında zor şartlar altında çalışıyoruz. Antreman sahası koşulları, bizim için önemli bir dezavantaj. Zemin ve hava koşulları neredeyse düz koşu bile yapmamızı engelliyor. Dolayısıyla antremanlarda istediğimiz gibi çalışamamak, maçlarda tempomuzun erken düşmesine sebep olabiliyor. Bu yüzden Sakarya maçının hazırlıklarını bir hafta önce o ilde yaptık.”
İdolü Fatih Terim
“İnsanlar hayal ettikleri şeylere kavuşabilmek için vargüçleriyle çalışırlar. Tabii ki, herkesin olduğu gibi benim de ideallerim var. Öncelikle Sivasspor’u, kalıcı olacağı Süper Lig’de en iyi noktaya getirmek istiyorum. Bunun dışında milli takım ile Fenerbahçe düşüncelerim de var. Ama bunlar sırf hayal etmekle değil, yakalayacağınız önemli başarılarla elde edilebilir.
“Teknik adam olarak Fatih Terim benim bir idolümdür. Dolayısıyla onun yardımlarını da çok görüyorum. Gerek antreman programları açısından gerek fikir anlamında her türlü desteğini bizden esirgemiyor. Zaten eski futbolculara kendilerini geliştirmeleri açısından verdiği destekler ortada.”
Jübile istiyor
“Hedeflerimden bir tanesi jübilemi Türkiye genelinde yapmak. Gelecek gelirleri de bizim için vatanı temsil eden, gerektiği zaman canını dişine takan şerefli ordumuzun gazilerine ya da onların tatillerini yapacağı bir tatil köyü gibi bir tesisin yapımında kullanacağım. Bunu Sayın Yaşar Büyükanıt Paşa’ya da ilettim. Bu ülkeyi şerefiyle koruyan ve görevleri için hayatlarını tehlikeye atan askerlerimiz için en azından bir yardımda bulunmak istiyorum. Bunu da, Yaşar Büyükanıt Paşa’nın Genelkurmay başkanı olduğu bir dönemde gerçekleştirmek ayrı bir onur verir bana.”
Bülent Uygun, uzun yıllar formasını giydiği Fenerbahçe’nin bugün UEFA Kupası’nda Alkmaar ile oynayacağı maç için de şunları söyledi: “Alkmar’ın en güçlü tarafı çok iyi forvete sahip olmaları. Fenerbahçe’nin savunmayı çok iyi kurması gerekiyor. Bana göre en zayıf halkaları da orta sahaları. Yani üretken bir orta sahaları yok ve ağır bir defansı var. Fenerbahçe bu maçta hızlı ve iyi pas yaparak dikine oynayıp, kanatlara inebilirse arzuladığı sonucu alabileceğini düşünüyorum. Ama bir gerçek var... Avrupa futbolunda yedek kulübesindeki futbolcu da dahil olmak üzere tribünde oturan yöneticisine kadar savaşarak, inanarak bu işi başarıyorlar. Avrupa’da başarıyı yakalamak istiyorsan, ‘ben d ünyanın en iyi futbolcusuyum’ deme şansın da yok.”
İNCİLER
Fenerbahçe’yi ya da milli takımı çalıştırmak hayalle olmuyor, çalışmak gerekir
Teknik direktör olarak idolüm Fatih Terim... Yardımlarını da çok görüyorum
Jübilemden elde edilecek gelirleri ordumuz için kullanmak istiyorum
KAYNAK : FANATİK