Kardeşş bak söylemlerinle farkında olmadan benim yazdıklarımı onaylıyorsun . Evet ne televizyonda gördüm nede gazetede diyorsun. işte sorunda burada ya. Neden sivaslıyım diyen insanlar imkanları soğrultusunda bunun reklamını yapmazlar veyaa çeşitli yollarda duyurmazlar. iştee sorun buuuuu. sorumluluğu hissedebilmekte,ben sivaslıyım diyebilmekte.Şunu algılayabiliyormusunuz neden türkiyedeki sanayi de söz sahibi sivaslılar kendi şehirlerine yatırım yapmamakta. Bu çok önemli. çünküü onlarda kendi insanlarına güvenmiyorlar,yatırım yaptıklarında karşılığını alamayacaklarını biliyorlar. Sivaslıklar olarak çalışmanın yerine hayataa siyasii,dinii yaklaşımlarla tembelliğimizi örtüyoruz. Bunu sanayiiciler bilir. Eğer bilmeseler gelip yatırım yaparlar.Düşünün sivasta gençlik (20-30 yaş arası ) işsiz geziyor. ama bu işsizlik onları hiç rahatsız etmiyor. çünkü onların dinii siyasii duyguları herşeyden önemli. onlarla övünmekle tembelliklerini örtmeye çalışıyorlar.size bir örnek vereyim mi. BENİM kardeşim sivasta ve sivasa 10-15 kişinin çalışabileceği bi işyeri açtım.(4 eylül sanayii sitesinde kümbet e giderken ) Eleman alımları yapalım dedik. ve ticaretin dini siyaseti milleti olmaz. bizim işler de öyle kesintiye gelecek bir sektör değil. Ve alacağımız elemanlara mulakat yaptırdık. ön görüşmede.işte anlattılar kendilerini. dinimize bağlıyız oruç tutar namaz kılarız v.s. ve ben buna çok sevindim.demekki sorumluluğunu bilecek insanlar dedimçalışalım hep beraber ekmek yiyelim dedim.. ama bi soru sordum . işler var ama cumaa namazıda var dedim. fakat işlerinde bitmesi lazım dedim. hangisini yaparsın.. vee şu cevabı aldım. işler beklesin ama ben cumaa namazını kılarım dedi ( 7 kişiden bu yanıtı aldım ) ee dedim çalışmak ibadet değilmi. hayır dedi cumaa namazı dahada önemli dedi.. ee dedim müşteri ürün bekleyecek ve çok acil ne yapmalıyız dedim. müşteriden banane dedi. ben küçük yatırımcı olarak bunu yaşadım büyük sanayicide elbette yapısını bilipde yatırım yapmaz sivasa.