Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: NİCKLERİNİZİN ANLAMI?
Alt 12.03.2006, 22:23   #91
RaP_BoY
Tecrübeli Yiğido

RaP_BoY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

5 Mesajına 6 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 RaP_BoY isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart -->: NİCKLERİNİZİN ANLAMI?

Alıntı:
RaP_BoY Nickli Üyeden Alıntı
Rap ; Kelimeleri ardı ardına birbiri arkasına sıralayarak,iğneleyici laf söyleme sanatıdır...Amerika’da ezilen zencilerin,sisteme karşı tepkileri sonucu ortaya çıkmıştır.Siyasi olarak güçlenemeyen dertlerini anlatamayan zenciler bu yolu seçmişlerdir.Ülkemize ise 90lı yılların ortasında Cartel tarafından getirilmiştir..İlk başta farklı olması nedeniyle sevilen fakat sonradan aykırı sözler içermesi sebebiyle Türk kültürüne aykırı olduğu düşünülmüş ve gösterilen ilgi gitgide düşmeye başlamıştır.Aslında içeriği itibariyle halkın sorunlarını anlatan bu müzik türü,ülkemizde son yıllarda tekrar tırmanışa geçmiştir.Artık gençler bir araya gelip esrar içmekten,gasp yapmaktansa dans edip rap yapmaya başlamıştır.Dış görünüş itibariyle rap müzik dinleyen ve hip-hop denilen yaşam tarzını benimseyen insanlar ne kadar amerikan vari görünseler de Türkçü olup bunu da sözlerine yansıtmışlardır.Çağımızda magazinsel bir yaşam tarzı en çok istenilen bir yaşam tarzı olmasına rağmen rap müzik dinleyicileri bu yaşam tarzını reddetmiş,yaş ortalamaları çok genç olmasına karşın sözlerinde zengin fakir ayrımın çarpıcı bir şekilde kaleme almışlardır…toplum içerisinde kimsenin dile getiremediği adaletsizlikleri konu almışlar bu sebepten olacak ki bir zamanlar arabesk müziğin hakim olduğu varoşlarda etkili olmaya başlamıştır…artık varoşlarda yaşayan gençler arabesk müzik dinleyip kendilerini jiletlemektense rap yaparak dertlerini dile getirme yoluna gitmişlerdir…gençlerin arasında da hızla yayılan rap müziğin diğer bir özelliği ise serseri olarak nitelendirilen ve bu işle ilgilenen insanların türkçeyi akıcı ve düzgün kullanmalarıdır…şaşırtıcı derecede hızlı konuşan bu gençlerin yazdığı sözler o kadar güzel ve anlamlı ki insan ilk duyduğunda bu sözü kesin büyük bir alim söylemiştir demekten kendini alamıyor…rap dinleyen gençler diğer gençlerin aksine yaşından büyük bir olgunluk içerisinde hareket ederek kendilerini dış görünüşünden dolayı eleştirenleri bile şaşırtmaktadırlar…fakirliği,sı nıf ayrımını,yolsuzluğu,düşünce özgürlüğü,uyuşturucu ve benzeri konuları aydın diye tabir ettiğimiz insanlar bile eleştiremezken..bu gençler helal olsun dedirtecek kadar içten ve çarpıcı bir dille eleştirmişlerdir…barlarda kaybolan,uyuşturucunun esiri olan , gasp yapmayı alışkanlık haline getiren gençliğimizin kurtuluşuna açılan kapı beklide rap olacak….Gençlerin en büyük suçu rap olsa keşke….

BOY--- ERKEK ÇOCUK

YETERİNCE AÇIK OLMADIYSA BİRAZ DAHA YAZABİLİRİM

KISA VE ÖZ DEGİLMİ YANE

BENİ BIRAKIN KENDİ HALİME ÇOK BİTKİN VEDE YORGUNUM TERAPİ ORDULARINIZI GERİ ÇEKİN ARTIK SON GÜNLER DURGUNUM
RaP_BoY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 12.03.2006, 22:59   #92
Yildizelili58
Yiğido

Yildizelili58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

32 Mesajına 56 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Yildizelili58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

YILDIZELINDENIM AMA ALMANYADA YASIYORUM
GURBETIN GÖZÜ KÖR OLSUN BE DOSTLAR
Yildizelili58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.03.2006, 01:19   #93
yavuz öcbe
Yeni Yiğido

yavuz öcbe - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yavuz öcbe ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

yavuz öcbe isim soy isim arkadaşlar tavsiye ederim
yavuz öcbe isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.03.2006, 01:44   #94
Tuncay
Tecrübeli Yiğido

Tuncay - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

126 Mesajına 184 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Tuncay isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Tuncay gercek ismim, Yabanci bir sitede belki baska rumuz kullanirim ama burasi kendi evim oldugu icin gercek ismimi rumuz olarak kullaniyorum.
Bu siteye girince sulalece bir aradaymis gibi hissediyorum kendimi. Her bir uyeye duydugum saygi ve sevgi ayni oranda rumuzu ne olursa olsun.
Sivasin suyunu icen, topragina ayak basan ayni karakteri tasir.
Gurbette olmama ragmen bu siteye girince, kalede oturup sivasi seyreder gibi oluyorum.
Alt 13.03.2006, 02:00   #95
hattab
Acemi Yiğido

hattab - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 hattab ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

SEVGI KARSILIKSIZ DEMEK GERCEGI INKAR ETMEKTIR
KIMSE BIRSEY ELDE ETMEDEN SEVEMEZ YANI ILLA MADDI BISEY EDINMEK DEGIL MANEVI BIR HAZ ALARAKDA SEVEBILIR INSAN
hattab isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.03.2006, 02:05   #96
hattab
Acemi Yiğido

hattab - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 hattab ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

EYTT BREEE GECENIN BIR YARISINDAYINE SIVASI OZLEDIM DIYECEKSINIZKI BU FORUMDA BUNUN NE YERI VAR NE YAPALIM GIDIPGOREMSEKDE SIVASI YAZARAKHASRET GIDERIYORUZ
hattab isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.03.2006, 07:09   #97
HEMSERIM
Yeni Yiğido

HEMSERIM - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 HEMSERIM ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Rotes Gesicht -->: NİCKLERİNİZİN ANLAMI?

Tüm Hemserilerimi selamlayarak bende üzerime düseni yerine getireyim istedim Hemserilerim dedim de... bendeniz yaklasik 5yildir ayni nickle buna benzer sanal ortamlarda bulunmaktayim! forumdaki cevaplari okudum da... baktim herkes nickini SIVAS ile bagdastirmis,ne güzel! ben bunu akil edemedim... belkide etmek istemedim! Güzel Yurdumun topraklarindan olsun da,neresinden olursa olsun ama bu nicki secmemdeki asil neden,karsimdakilerle samimiyet kurmaktir! nereli olursa olsun,hemserim diye hitab etmesi... benim de kendisine ayni samimiyetle yaklasmamdir! umarim sizlerde bana Hemserim diye hitab edersiniz... korkmayin,bisey kaybetmezsiniz! ama belki de... kimbilir
HEMSERIM isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.03.2006, 08:40   #98
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1036 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
HEMSERIM Nickli Üyeden Alıntı
Tüm Hemserilerimi selamlayarak bende üzerime düseni yerine getireyim istedim Hemserilerim dedim de... bendeniz yaklasik 5yildir ayni nickle buna benzer sanal ortamlarda bulunmaktayim! forumdaki cevaplari okudum da... baktim herkes nickini SIVAS ile bagdastirmis,ne güzel! ben bunu akil edemedim... belkide etmek istemedim! Güzel Yurdumun topraklarindan olsun da,neresinden olursa olsun ama bu nicki secmemdeki asil neden,karsimdakilerle samimiyet kurmaktir! nereli olursa olsun,hemserim diye hitab etmesi... benim de kendisine ayni samimiyetle yaklasmamdir! umarim sizlerde bana Hemserim diye hitab edersiniz... korkmayin,bisey kaybetmezsiniz! ama belki de... kimbilir
Hemşerim, aramıza hoşgeldin. Ayrıca nickinide çok güzel buldum.
Alt 13.03.2006, 08:43   #99
HEMSERIM
Yeni Yiğido

HEMSERIM - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 HEMSERIM ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
Nilay Nickli Üyeden Alıntı
Hemşerim, aramıza hoşgeldin. Ayrıca nickinide çok güzel buldum.
eksik olma Nilay,hos ama bi o kadar da bos buldum desem yeridir... sende olmasan
HEMSERIM isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 13.03.2006, 08:47   #100
OrhanKARAHAN
Acemi Yiğido

OrhanKARAHAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 3 kere Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 OrhanKARAHAN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Elbetteki ismim ve soyadım; Orhan KARAHAN !

Etiketler
anlami, nİcklerİnİzİn