Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sivasspor’un süper ligde uzun yıllar kalması ve Trabzon gibi adının büyük takımlarla anılması her Sivasspor taraftarının olduğu gibi benimde en büyük hayalim.
Ancak bu kalıcı başarının gerçekleşmesi içinde mutlaka bir şey yapmak gerekir. Her sezon 8-10 futbol gönder, bir o kadarda yeni transfer yapmakla kalıcı başarılı yakalamak çok çok zor. Geçtiğimiz sezon başlayan bu konudaki ciddi çalışmaların bu yılda artarak devam etmesi lazım. Antrenör İlhami Başköy’ün koordinesinde Ahad Kömürlüoğlu, Ali Şahin, Murat Topcu ve İbrahim Özcihan nezaretinde yapılan çalışmaların amacına ulaşması için öncelikle altyapıya gereken desteğin verilmesi gerekiyor.
Önceki günde belirttiğim gibi,altyapı için ayrı tesis hazırlanıyor. Yani bundan sonra altyapıda oynayan futbolcuların birlikte kalacağı, yemek yiyecekleri tesis olacak. Bu çok ama çok büyük bir aşama.
Sivasspor yönetiminin altyapı için bundan sonra yapması gereken,malzeme yardımı ve antreman yapmak için gerekli sahayı temin etmektir.
Sivasspor’un altyapısı için görevlendirilen ve Sivas’ta yer alan yöneticilerin bundan sonra altyapı için gereken hassasiyeti göstereceğini tahmin ediyorum. Bundan önce, maalesef altyapı ile daha çok ilgilenmesi ve daha çok şeyler yapması beklenenler, bu beklentileri boşa çıkarmışlar ve bu nedenle de altyapıda istenilen noktaya gelinememişti.
Sivasspor kulübü yeni sezon öncesi yeni bir sayfa açtı ve bir çok hamlelerle birlikte değişiklikler yaptı. Sivasspor’un süper ligde elde edeceği başarı kadar, minikler liginde,süper gençlerde ve Paf liginde sergilenecek performansta önemli.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Sivasspor için yapılan her güzel işin yanında olacağımı belirtiyor, altyapıda daha ciddi adımlar attığını gördüğümüz Sivasspor yönetiminede tebrik ediyorum.
Altyapınınn Sivasspor için ne kadar hayati önem taşıdığını kısa vadede anlamasakta, 3-5 yıl sonra bunun farkına varacağız ve işte o zaman ilk onbirde oynayan futbolcuların yarısının Sivaslı olduğunu göreceğiz...