Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

-->: EL TURKO İSTANBUL'DA
Alt 05.07.2006, 10:18   #11
gokbora
YASAKLI ÜYE

gokbora - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 gokbora ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: EL TURKO İSTANBUL'DA

ARJANTİN FUTBOLU EL TURCO'DAN SORULUR!..
14 Haziran 2006 14:19

ARJANTİN FUTBOLU ONDAN SORULUYOR

Nurhay Nakis Sivas doğumlu ve koyu Beşiktaşlı. 35 yıldır Arjantin'de. Başta Maradona tüm Arjantinli yıldızların yakın dostu olan Nakis "Saviola'yı çok severim. Messi'yi tanıdığımda küçücük bir çocuktu..." dedi.

Arjantin'de 2. El Turco

Arjantin Milli Takımı'nın kampına girebilen tek gazete olan SABAH, Arjantin Milli Takımı sorumlusu Sivaslı Nurhay Nakis'le de tanıştı. Maradona başta, tüm yıldızların dostu olan Nakis, Türk futbolundan Crespo'nun transferine kadar pek çok çarpıcı açıklama yaptı.

2006 Dünya Kupası'nda şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin Milli Takımı'nın Nürnberg'teki kampına giren dünyadaki tek gazete SABAH oldu. SABAH Spor ekibi, kampta bir de Türkle tanıştı: Arjantin Milli Takımı'nın Türk Asbaşkanı Nurhay Nakis... Arjantin kampında bizi ağırlayan Nakis, Türk basınında ilk kez SABAH Spor ekibine konuştu. 51 yaşındaki Nurhay Nakis, Arjantin Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, 2. Lig Federasyonu Başkanı ve Milli Takım'ın en yetkili isimlerinden biri hatta birincisi konumunda... Nakis'in Sivas'ta başlayıp Buenos Aires'e kadar uzanan öyküsünde futbol hep başrolde. 1955 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Nurhay Nakis'in futbol aşkı henüz çocuk yaşta başlamış.

Maradona 29 yıllık dostu
Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Nakis, 16 yaşında iken Arjantin'in Independiente takımı siyah-beyazlılarla maç için İstanbul'a geldiği zaman çok sayıda Arjantinli dost edinmiş, bir sene sonra da bu bağlantılar sayesinde Arjantin'e gidip buraya yerleşmiş.

Nurhay Nakis'in eşi de İstanbul Bakırköy'den. Nakis çiftinin şimdi bir kızı bir de oğlu var. Kızı, Arjantin'in önemli spor muhabirlerinden biri. Oğlu ise Nurhay Nakis'in kuyumcu dükkânlarını yönetiyor.

31 yıldır Arjantin Futbol Federasyonu'nda olan Nakis, bu noktaya tırnaklarıyla kazıya kazıya gelmesinin hikayesini şöyle anlatıyor: “İlk başta elbette zorlandım. Ama Arjantin insanı da bize benzediğinden bana çok sıcak davrandı. Zaten lakabım da El Turco. Arjantin’in şu anda önemli yıldızlarını çocukluklarından biliyorum. Sizinle röportajdan önce sabah Armando Diego Maradona ile birlikteydim. 1977’den beri tanışırız onunla. Kampa geldiğinde benim dışımda kimseyle yemek yemez. Zaten sizinle randevuma da, onunla yemekte olduğum için geciktim…

Crespo gelse, ben bilirdim

Son günlerde çok yazılıp çizilen, Fenerbahçe'nin Arjantinli golcü Crespo'yu transfer edeceği haberlerine de değinen Nurhay Nakis, "Böyle bir transfer söz konusu olsa mutlaka haberim olurdu" diyerek Fenerlileri üzecek bir yorum yaptı. Koyu Beşiktaşlı olduğunu vurgulayan Nakis, Türkiye ile bağlarını koparmadığını da belirterek, "Kupadan sonra tatile geleceğim. Dişçim İstanbul'da. Feriköy'de oturan bir halam vardı. Geçen yıl vefat etti" dedi.

'Ortega'yı almayın dedim

Fenerbahçe'den olaylı biçimde ayrılan Arjantinli yıldız Ariel Ortega'nın transferinin yanlış bir seçim olduğunu belirten Nakis ilginç bilgiler veriyor: "Ortega'nın transferinin yanlış olduğunu söyledim Fenerli yöneticilere. Arjantin dışında yaşayamaz..." Nurhay Nakis ile Türk futboluna da değiniyoruz. Türkiye'den en beğendiği oyuncunun Villarreal'e transfer olan Nihat Kahveci olduğunu belirtiyor: "Top sürmesi, frikik atışları ve bitirici vuruşlarıyla tam bir yıldız." Nakis, televizyonda izlediğimiz yıldızların deyim yerindeyse çocukluğunu biliyor: "Saviola ve Ayala'yı çok severim. Messi'yi ilk tanıdığımda daha küçük bir çocuktu..."

Sadece Cavcav beni tanır

Ağzımız açık dinlediğimiz Nurhay Nakis'e soruyoruz: "İyi de Türkiye'den neden kimse sizi tanımıyor?" Cevabı ilginç: "Beni ilk bulan Türk gazeteciler sizsiniz. Benimle Türkiye'den temas halinde olan tek isim Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'dır. Ona transfer konusunda yardımcı olmaya çalışırım. İnanılmaz zeki, iyi bir insan. Türkiye'nin en başarılı kulüp başkanı. Bir de Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile yardımcısı Mutlu Topçu beni buldu. Arjantin'de onları ağırladım. Benim ev adeta Arjantin'deki Türk büyükelçiliği gibi."

GALİP ÖZTÜRK/SABAH

_______________UNUTMAYANLAR ASLA UNUTULMAZLAR!.._______________
gokbora isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: NURHAY NAKİS İSTANBUL` DA
Alt 05.07.2006, 11:22   #12
CÜSSKB-Aynur
Usta Yiğido

CÜSSKB-Aynur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 176 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1036 CÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz seinCÜSSKB-Aynur kann auf vieles stolz sein
Standart -->: NURHAY NAKİS İSTANBUL` DA

Alıntı:
GuNaY Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar...

Şu anda Nurhay Bey'in yanından geliyorum...

Nurhay Bey, Sonmez abi ve ben Başkanımız Mecnun Otyakmaz'ın yanına giderek ziyarette bulunduk...

Öncelikle Başkanımız ofisinde bizleri çok güzel şekilde ağırladı... Koyu bir bir muhabbete giren Başkanımız ve Nurhay bey ilerisi için güzel çalışmalara imza atmalarının ön aşamalarını konuştular...

Nurhay bey Maradona'nın imzalamış olduğu Riquelme'nin 10 numaralı formasını
Mecnun Başkana hediye etti...

Mecnun Başkan da Sivasspor Teşekkür Belgesini sunduktan sonra 58 numaralı arkasında N. NAKIŞ yazan Sivasspor formasını ve çeşitli Sivasspor ürünlerini hediye etti...

Sonrasında Süleyman Bey'in Kalamış'taki restaurantına gittik ve orada misafir olduk...

Süleyman Beyde Nurhay Bey'i gayet güzel ağırladı...
Spordan başlamak üzere birçok konu konuşuldu, gece boyunca muhabbet devam etti..

Nurhay Bey ayrıca site aracılığıyla da Mecnun Bey'e ve Süleyman Bey'e tekrar teşekkür ettiğini gecenin çok güzel geçtiğini söyledi...

NOT: Resimler 1-2 gün içerisinde sitemize eklenecektir...

Nurhay Nakis 'in Başkanımızla tanıştırılması çok önemliydi. bununda Sitemiz aracılığıyla gerçekleştirmiş olması ayrıca çok sevindirici.
Alt 05.07.2006, 19:25   #13
bektasi
Acemi Yiğido

bektasi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 744 bektasi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

HOSGELDINIZ EL TURKO BIR SIVASLI OLARAK SIZINLE GURUR DUYUYORUZ.
bektasi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2006, 21:59   #14
ylnzkrt58
Acemi Yiğido

ylnzkrt58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 6 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 714 ylnzkrt58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Daumen hoch -->: EL TURKO İSTANBUL'DA

hos gelmis bir sivasli olarak guru duyyorum hemserimizle
ylnzkrt58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2006, 22:13   #15
Ertugrul
Gast

Nurhan bey hem Türkiyeye hemde sitemize hoşgeldiniz,Arjantin gibi futbolu ekol haline gelmiş bir ülkenin futbol federasyonunda çok önemli görevlerde bulunan birinin Sivaslı olması gurur verici.
Nurhan beyin Sivasspora ve sitemize yakın ilgi duyması ve çok değerli zamanını site yöneticilerimize ayırmasıda gösteriyorki Nurhan bey çok başarılı olması yanında oldukçada nazik bir yapıya sahip zaten bu nazik tavrınıda mini cahatte selamımıza ve iyi dileklerimize bizzat cevap vermesiyle kanıtlamış oldu.
Tekrar hoşgeldiniz Nurhan bey.....
Alt 05.07.2006, 22:45   #16
MOS-BY-58
Tecrübeli Yiğido

MOS-BY-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

91 Mesajına 163 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 787 MOS-BY-58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

hocam hemsomuz ayarlasa ya bize su crespo'yu. yaninda bi de rodriguez'i ayarlasin, cok güzel olurdu. hayal iste naparsin ama önce hayal etmek lazim ki gerceklesmesi iin calisabilelim degil mi?
MOS-BY-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.07.2006, 00:12   #17
aldair
Acemi Yiğido

aldair - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

36 Mesajına 54 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 715 aldair Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

büyüksün turko,alkışlar sana.........................
aldair isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.07.2006, 08:49   #18
sorma be dostum
Acemi Yiğido

sorma be dostum - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4 Mesajına 10 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 705 sorma be dostum Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

duydumki el turko istanbulda sönmez gardaşla da görüşmüş cok menmun oldum inşallah iyi bir şekilde ağırlanmış hoş bir şekilde dönersin ve sivasıda bu sayede bir daha unutmamak için hep yanımızda olursun el turko dayı
sorma be dostum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.07.2006, 09:53   #19
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 993 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Benim bir Sivasspor taraftarı olarak sevgili hemşerimiz Nurhan Nakıs Bey'den isteğim lütfen tecrübesini ve kariyerini Sivasımızla paylaşsın ki biz de daha iyi yerlere gelebilelim.

Kendisine bol şanslar...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
arjantin, arjantinli, el turco, elturco, elturko, ile, noray nakis, noraynakis, nurhay nakış, röportaj, sivaslı, turko