-->: Örnek Hareket!!!!
Özlenen o tabloyu sadece Sivasspor taraftarlarınca hayata geçirmek zor elbette,ancak öncülük yapabilir.Bu ülkemizin genel meselesi.Bu konuya benzer başka bir konu açılmıştı görüşlerimi belirtmiştim ama, burayada yazma gereği duydum.
Fakat konuya değişik bir açıdan bakarak,siz değerli arkadaşlarımla paylaşmak istedim. Avrupayla kendimizi kıyaslarken, aramızdaki siyasi,kültürel ve ekonomik farklılıklarıda göz önünde bulundurursak, o zaman konunun özetini kendiliğinden ortaya çıkarmış oluruz.
Onlarda neden öylede bizde neden böyle derken, ben şuna inanırım.Bir ülke önce eğitim,kültürel,siyasi,sağlık ve ekonomik sorunlarını halletmedikçe,bu tür davranışlarıda çözemez! Bizde bu davranış bozuklukları sadece spor alanında değilki,örneğin bir trafikte,bir kuyrukta beklerken,bir alışverişte, her alanda bir haksızlığa mutlaka uğrarsınız.Buda şunu gösteriyor,sağlıklı eğitim programlarıyla önce eğitim işini çözmemiz gerekiyor.Özellikle özel kanalların artmasından sonra basının sorumsuz yayınlarıyla gençlik üzerinde olumsuz etkiler bırakmıştır.
Kısaca kendi kendimizi eğitmekten başka bir çaremiz yok.Kısa süreçte o seviyeye gelmemiz mümkün değil.Onun için herkese iş düşüyor.Maça giden kişi bilinçli,ekonomik sorunu yoksa,kafası rahatsa gergin değilse,ancak o zaman istenen tablo ortaya çıkar.
Onun için,öncelikle hükümete,basına ve bizlere çok iş düşüyor,çok çalışmak,bilinçli,saygılı,kült ürlü bir toplum oluşturmak için el ele vererek bunu başarmak.
Özlediğimiz,dilediğimiz o günleri görme dileklerimle.
Herkese saygılar