-->: Sizce taraftar neden küskün?
Arif bey ,
kısmen cevap vermişsiniz zaten bir takımın hedefi ve hedefe varacak gücü az çok varsa arkasından kitleleri sürükler, ama her maça hüsran yaşarmıyım düşüncesi ile gelebilen taraftar gün gelir artık elini ayağını keser, Takımın yönetim ve transfer anlayışı ,transferlerin sivas kamuoyuna allandırarak,ballandırarak lanse edilişi netice itibariyle bu transferlerin fos çıkması taraftarları hüsrana uğrattığı gibi ,taraftar kendini kandırılmış hissetti.
Sivassporumuzun bu durumu Geçen sezon ara transferlerden bu yana devam ediyor. sorumlu olanları diğer yazılarımda zaten belirttim.
Herkes harıl harıl iyi transferler yaparken bizim menejerimiz Polonyada,avrupada,Mısırda, Dünya kupası finallerinde derken geçen sezon bomba diye edson'u bu sezonda Carvalho'yu,Doğantezi,Toprakte pe'yi bizlere takdim etti.
Tabii ki bir sivas'lı olarak takımımın yanlış transfer poılitikaları ile idare edilişini Ben İzmir'den takip edebiliyor ve hissedebiliyorsam ,Yönetimimiz bu duruma çoktan teşhis koyup neşteri vurmalı idi. Hatır mı kıramadılar nedir olumsuz transfer politikaları maalesef devam etti.
Halbuki bütün yönetimler Sivasspor camiasında yaptıkları ile anılacaklardır, Bu yönetimimiz takımımızı Süper lige çıkarmıştır ve takdirle anılacaktır, ancak görünen o ki aynı yönetim düşürmekle de anılacaktır. ,Ne talihsiz bir durum.
Kazanılan prestiji kaybetmek.. Gerçi henüz iş işten geçmedi alabilecekleri çok radikal önlemlerle bu gidişe dur diyebilirler bu kısmen onların elinde.
7-8 işe yaramaz oyuncu alacağına 3-4 tane değerli oyuncu alırdın bu duruma düşmezdin.
Japonların bilimde ve teknolojide dünyada söz sahibi olmasının nedenini sorduklarında japon bilim adamları :
''Biz hatalarımızı asla ikinci kez tekrarlamayız,mutlaka ders alırız.'' demiştir.
Biz ise ara transferdeki hataların sonucunun hüsran olduğunu yaşamamıza rağmen yeni sezona girerken geçmişten hiç ders almadan aynı hataları tekrar ede gelmişiz. Haliyle sonuç ta hezimet olacaktır. Bu durumu basından takip eden taraftar tribünlere hangi duygu ile gelsin ?
Bazı arkadaşlarım iyi niyetle futbolcuların üzerine fazla varmayın, eleştiri yapmayın, motivasyonları bozuluyor diyorlar, haklı yanları olmakla birlikte futbolcuların asli görevlerinin iyi top oynamak olduğu gerçeğini unutuyorlar,Çünkü futbolcu babasının hayrına oynamıyor, kendisinin,ailesinin geçimini oynayacağı oyun ile sağlıyor.
Ben parayı alayım, ama iyi oynamayayım yok öyle birşey,
Menejerin görevi de ben bunlara şu kadar transfer ücreti ödeyeceğim o zaman parayı sokağa atmamam ve bana duyulan güveni ve aldığım parayı hak etmem gerekiyor diyerek doğru dürüst transferler yapmalı, hiç pahalılıktan gerekçe yaratmasın diğer takımlar çok ucuza çok iyi transferler yaptılar şimdi çoğu düşme derdi olmadan aldıkları iyi oyuncular ile rahat bir sezon geçirecekler, ne mutlu onlara ne mutlu transfer komitelerine..
Doğru dürüst transfer yapılsaydıda şimdi hiç bunları tartışıyor olmasaydık, düşme derdimiz olmasaydı daha iyi olmazmıydı ? Bu gerçeği Sn. Menejer bilmiyormu ? çok kolay yoldan neredeyse Pecze'yi günah keçisi yapıp gerçek sorumluyu görmezden gelmeyelim. Ben Pecze çok iyi bir teknik direktördür demiyorum ama içinde bulunduğumuz durumun sorumlusu Pecze değil, Bomba transferler yaptık diyen Menejerdir.
Bunları yakından takip eden Sivasspor taraftarlarıda biliyor mutlaka gelmeyişlerinin nedelerinden biri de yukarda anlatılan gerçeklerdir.
|