--->: TİMSAH BOZGUNA UĞRADI..
Bursaspor’da tehlike sinyalleri
Geçen hafta 2-0 öndeyken 3-2 kaybedilen maçı herkes şansızlık olarak niteliyor ve yapılan birkaç bireysel hata sonucu olduğunu düşünüyor. Celtic modeli yeni formalar giyilmiş ve stat hınca hınç dolu. Galip gelinse üst sıralar için çok önemli bir fırsat ama hiç kimsenin beklemediği bir skor ve maç kaybediliyor.
Haftalardır söylüyorum, defans inanılmaz pozisyon hataları yapıyor. Egemen oynamaya oynamaya sanki futbolu unutmuş. Hasan Yiğit ilk golde ofsayt diye rakibini bırakıyor ve şok golle statta büyük sessizlik yaşanıyor. Ç. Rize maçının yıldızı dediğimiz Pancu daha da ileriye gideceğine geriye doğru gidiyor. Haftalardır sahada yokları oynuyor. Frasineanu özellikle ikinci yarı sahada geziniyor ve Raşit hoca ancak 20 dakika sabredebiliyor ikinci yarıda bu oyuncuya. Zafer Biryol bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bal yapmayan arı gibi. Sakaryaspor maçındaki Zafer’i mumla arıyoruz. Cumhur ve Şumi için diyecek bir şey bulamıyorum. Onlar da kötü futbola ayak uyduran isimlerdi. Ömer Erdoğan defansta bir şeyler yapmaya çalışıyor ama o da hakemin gazabına uğruyor ve bana göre çok ağır bir kararla oyundan atılıyor.
ÖMER GÜVEN VERMİYOR
Kaleci Ömer Çatkıç geçen hafta hatalı bir gol yediğinde savunuyordum kendisini. Çünkü hakikaten maç içinde çok önemli pozisyonları çıkartmıştı. Belki o golü yemese haftanın en iyi kalecisi olarak gösterilecekti. Bu haftaya geliyoruz, öyle goller yiyor ki saç baş yolmamak elde değil. Karşı takımda üçüncü kaleci Harun, Bursaspor’da bir zamanlar milli takımda kalecilik yapan Ömer Çaktıç. Bilmeyen birine sorsanız maçtan sonra hangisi milli takımda oynamış diye herhalde herkes Harun’u gösterirdi. Ancak taraftarın da bu kadar tepki vermesi bence hoş değil. Sonuçta tek suçlu kaleci Ömer değil. Ama Ömer de artık biran önce kendine çekidüzen vermeli. Ya da eğer hazırsa kaleye Yavuz geçmeli diye düşünüyorum.
HAKEM MAÇI KATLETTİ
Maçın hakemi Abdullah Yılmaz bana göre saçma sapan işler yaptı. Balili’nin sarı kartı varken yaptığı hareketin en kötü ikinci sarı’dan kırmızı kart olması gerekirken sadece faul vermekle geçiştirdi. Rakip 10 kişi kalacak ve bu da Bursaspor için belki avantaj olacaktı. Üstelik Sivas’ın ikinci golü Baliliden geldi. Ayrıca Ömer Erdoğan’ın kırmızı kart pozisyonu da bana göre çok ağırdı. Omuz omuza bir mücadelede her iki oyuncu da yerde kalmıştı. Bu pozisyonda Ömer Erdoğan’ı kırmızı kartla oyundan atarak bir başka yanlışı yaptı. Kazanılan serbest vuruşla da rakip üçüncü golünü buldu. Belki ilk maçta yargısız infaz olacak ama bu haliyle hiçbir şey olmaz Abdullah Yılmaz’dan.
SİVASPOR HAKETTİ
Tabii ki bütün bunlar Sivaspor’un galibiyetine hiç bir şekilde gölge düşürmez. Maçta daha çok pozisyon bulan, daha çok topa hakim olan deplasman takımı, onca eksiğine rağmen karşısına tam kadro çıkan timsahları rahat bir skorla yenerek yükselişini sürdürdü. Petkoviç ve Anderson kart cezalısı, Mehmet Yıldız, Ertuğrul, Hakan Bayraktar, kaleci Akın sakat ve üçüncü kaleci durumundaki Harun kalede. Tek forvet Balili, arkasında Musa Kuş. Hollandalı yıldız Wooter takıma çok iyi bir hava katmış. Defansta Servet Fenerbahçe’de oynamadığı futbolu oynuyor sanki. Karol Pecze akıllı bir iş yapıyor ve ikinci golden sonra Balili’yi kenara alıyor. Zaten oyundan almasa belki kırmızı kartla Balili kendini oyundan attıracak. Kısacası Sivaspor ikinci galibiyetini de deplasmanda almayı başardı ve evine mutlu bir şekilde döndü.
RAŞİT HOCA EN AZINDAN SEN YAPMA
Raşit hocayı haftalardır en başta savunan kişilerden biriyim. Ancak bu maçta yaptığı hataları kabul etmem mümkün değil. Haftalardır tek forvetle oynuyor. Artık bu sevdadan en azından kendi saha maçlarında vazgeçilmesi lazım. Hadi ligde şampiyonluğu kovalayan güçlü takımlara karşı tek forvetle çıkılabilir ya da deplasman maçlarında da olabilir bunu anlarım, ama rakip belli ki 1 puan için gelmiş. Seyirci ve saha avantajına sahipsin. İlle de gol mü yenilecek ikinci forvetin girmesi için. Her maçta aynı senaryo. Veli oyundan çıkıyor, ya Orhan giriyor ya da golcü bir oyuncu. Takım 2 farklı mağlup oyuna İbrahim Dağaşan giriyor. Yani bunları anlamak mümkün değil. Rakip galip durumda iki oyuncu sokuyor ve ikisi de defans oyuncusu değil, bizde İbrahim’in ne işi var. De Souza denen adamı oynatmayacaksanız niye aldınız?
Sonuç olarak, art arda zorlu Fenerbahçe ve Konyaspor deplasmanları var. Bursaspor’un durumu şu anda çok kötü ve biran önce toparlanmaları gerekir.
Kaynak: Ntv
|