Fortis Türkiye Kupası’nda bu akşam Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Sivasspor’da Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz gazetemize özel açıklamada bulundu.
Fair-Play kuralları içerisinde keyifli bir karşılaşma olmasını bekledikleri Fenerbahçe maçında yeni teknik heyet ile birlikte iyi bir başlangıç yapmak istediklerini dile getiren Başkan Otyakmaz “Önümüzdeki haftalarda başarı getirecek moral ve motivasyonu bu maçta alınacak galibiyetle elde etmeyi arzuluyoruz” dedi. Otyakmaz, taraftarların da bu maça ilgi göstermesini beklediklerini dile getirerek, “Taraftarlarımızın bu maçta takımlarına gereken desteği vereceğine inanıyoz” dedi.
Öte yandan bu akşam Fenerbahçe ile karşılaşacak olan kırmızı -beyazlılar bu maçın hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Sivasspor’da Karol Pecze’nin sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesinin ardından teknik direktörlük görevine getirilen Bülent Uygun, ilk sınavını eski takımı Fenerbahçe karşısında verecek. Denizlispor mağlubiyeti sonrasında Pecze ile yollarını ayıran kırmızı-beyazlı ekibin yönetim kurulu, kulübün bir dönem formasını giyen ve 2003 yılının kasım ayından itibaren Sivasspor’un genel menajerliği görevini yürüten eski milli futbolcu Bülent Uygun’u teknik direktörlük görevine getirdi.
Fenerbahçe’de forma giydiği 1993-94 sezonunda attığı 22 golle gol kralı olan ve attığı her gol sonrası tribünlere verdiği “Asker selamı’’ ile tanınan Bülent Uygun, Sivasspor yönetim kurulunun kararı ile teknik direktörlük yaşamına da ilk adımını atmış oldu.
Futbol yaşamında Fenerbahçe, Trabzonspor, Kocaelispor, Çanakkale Dardanelspor, Sakaryaspor, Göztepe ve Sivasspor gibi takımların formasını giyen Bülent Uygun, Sivasspor’da genel menajerlik yaptığı süre içerisinde Kemal Kılıç, İsmail Kartal, Werner Lorant ve Karol Pecze gibi teknik adamlarla çalıştı.
YENİ TEKNİK DİREKTÖR BÜLENT UYGUN
Bu arada, teknik direktörlük görevine getirilen Bülent Uygun, Fortis Türkiye Kupası’ndaki Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başlayan Sivasspor’un başında idmanına çıktı. Uygun, idmanda yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun kendisine bu konuda tam yetki verdiğini belirterek, “Sivasspor’un menfaatleri doğrultusunda en güzelini, en iyisini yapacağız. Çünkü Sivasspor bizim için bir nevi canımız, çocuğumuz. Onun iyiliği, varlığı, güzelliği için ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız’’ diye konuştu.Hiçbir zaman görevden kaçmadığını, şimdi de kaçmayacağını dile getiren Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha da güzel günler bizi bekliyor diye düşünüyoruz. Takım olarak aslında çok kaliteliyiz, ama uyum sorunu yaşadık, bazı sıkıntılar yaşadık. Şimdi onları attık.
Herkesin bize destek olması zamanı. Özellikle taraftarın takıma daha çok sahip çıkmasını, onları ateşlemelerini istiyorum. Belki de insanlar için çok zor bir dönem gözüküyor. Biz hayatımız boyunca ideallerimiz uğruna hiçbir zorluktan kaçmadık. Aynı zamanda her aldığımız zor görevi de layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyoruz. İnşallah Sivasspor’un menfaatine güzel şeyler bekliyoruz’’ dedi.
Yeniülke