Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Diğer Konular

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.02.2007, 22:23   #11
gardasin.58
Yiğido

gardasin.58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

39 Mesajına 60 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 744 gardasin.58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

NOT: GERCEKTEN BIZ SIVASLILAR BIR BIRIMIZI ISTEMEYIZ BASKASININ BASARISINI ALKISLAR KENDI BASARILI OLANI GÖRMEMEZLIKDEN GELIRIZ.
gardasin.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.02.2007, 22:48   #12
HALIL Y.EKECIK
Yeni Yiğido

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 HALIL Y.EKECIK Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

recep gardas yuregine saglik bu senin yazini okuyan is adamlari bakalim nasil bir tepki verecekler herhalde sivasimizi daha iyi degerlendirirler ama biz sivaslilar olarak kendi dogdugumuz yerleri nasil olsa biz sivasta oturmuyoruz bizene dusuncesi hakim bizde ama biz oturmuyorsakda aylelerimiz ve bir yakinimiz oturuyor arkadas diyorki kale kilitte yuzde 90 i sivasli olusturuyor diyor istanbuldaki sivaslilar peki kendi memleketimizdeki sivaslilar nerde calisiyor biliyormusun kendi memleketimizede bir is yeri kurulsada sivasta oturanlar calissada daha iyi olmazmi tum sivasli is adamlarimiza seslenmek istiyorum neolursunuz sivasimizi birazda olsun dusunun hepinize saygilar
HALIL Y.EKECIK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
-->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 02.02.2007, 23:02   #13
Etem-Murat
Usta Yiğido

Etem-Murat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

25 Mesajına 32 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 957 Etem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer AnblickEtem-Murat ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Merhaba gardaşlar kardaşim güzel bir başlık atmış acaba birlik içindemiyiz bana kalırsa fazla değil ama bu site sayesinde alışmaya calışıyoz bu site olmasaydı şu anda benim yazdığımı ne sizler görürdunuz nede ben sizlerin bu yazdıklarınızı o yuzden bizler sivaslılar olarak site sayesinde yeni yeni birbirimiz tanıyım dost ve arkadaş olarak her şeyin ustasinden geliri değilmi tabiki her oluşumda bazı catlak sesler olur bu o kadar önemli değil olmsıda gerekir her sivaslı kardeşimin fikri duşuncesi aynı olmaya bilir o yuzden bu forumlarda her yazan değerli toprakları hur duşuncelerini acıkca yazmalı yanlız kimsayı kırmadan ve inçitmeden olursa daha iyi olur
( HER ŞEYİN SİVASLININ VE SİVASSPORUN YARARINA YAPILAN EN UFAK YARDIM.MI ALKIŞLARI ) o yuzden sizlerden dileğim bu site sayesinde dost ve arkadaş kazanaya bakmanız ve sivaslıya yakışır haraket etmeniz en buyuk dileğim .
Alt 03.02.2007, 00:00   #14
melih1
Tecrübeli Yiğido

melih1 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 746 melih1 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

sivaslıların tipik özelli hasetliktir.çekememezlik diz boyu..bu boyle gelmiş boyle gider...bir şeyler yapmaya kalkışan engellenır...ama boş adamlar önde olur.böyle olmuştur yıllarca bu.halada böyle devam ediyor...en tipik örneği stada bakın anlarsınız
melih1 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 03.02.2007, 00:02   #15
RüStü ElmaS
Administrator

RüStü ElmaS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.514 Mesajına 3.999 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 RüStü ElmaS isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Recep gardaşımızın çok önemli bir konuya değinmdiği için, yazma mecburiyeti hissetiğimi belirtmek istiyorum.

İlk olarak ben şöyle maziyi dönmek istiyorum.

Bende gurbette Almanya' da yaşamaktayım.

Recep gardaşımın buu sorusunu ben kendi kendime yıllar önce defalarca sordum. Fakat maalesef içinden çıkamadım.

Çevreme bakıyorum, konuşuyorum, tartışıyorum. Herkes bişeyler yapmak istiyor fakat icraate gelince, destek yetersizdi.

Ortalama 8 sene önce, ben internette araştırmalara başladım. Sivas ve Sivasspor hakkında bilgiler edinmek istiyordum.
Araştırmalarımda maalesef çok az bilgi bulabiliyordum. Sivas ve Sivasspor adına sağlam bir site bulamamıştım.

Sene 2001, Sivasspor 3. ligdeydi. İlk olarak amatörce bir Sivasspor sitesi yaparak başladım bu işe. Seneler süren bir çalışmalarımız sonucu Sivasspor.com bugünkü durumuna geldi ve Sivaslıların en büyük buluşma noktası haline gelmiştir.
Taki Sivasspor 1. lige çıktığında, çok güzel tebrik mesajlarının yanında, ardniyetli kişilerin mesajlarıda beni yıldırmamıştır. Çünkü ben bu yola başkoymuştum.
Kesinlikle sürekli reklam teklifleri gelmesine rağmen, kesinlikle hiç kimseden ufak bir maddi yardım dahi almadan yoluma devam ettim.

2003 senesinde Sivasspor.com sitemizin misafir defterinde bir hemşerimiz, neden her şehrin varda bizim Sivaslıların Almanya' da bir derneği yoktur diye yazmıştı.
Bu benim çok hoşuma gitmişti ve hemen bana artı bir güç gelmişti.
Derhal çevremdeki arkadaşlara haber verdim, uzun uzun konuşup, anlaşıp bir dernek kurduk.

Böylece Almanya Sivaslılar Kültür ve Dayanışma derneğini kurmuş olduk ve derneğimiz halen Sivaslılar adına çok güzel faaliyetler yapmaktadır.

Bizlerin ve çocuklarımızın Sivas'ımızı memleketimizi unutmaması için, böylesine birlik ve beraberlik çalışmalar yapmamız gereklidir.

Maalesef bu çalışmalarımızı gören bazı ardniyetli kişiler, bu işlerin altında hep bir bir maddi ve manevi çıkar düşünerek sürekli çamur attılar.
Ama herşeye rağmen, ben yılmadım ve yılmayacağımda.
Çünkü ben herşeye rağmen iyiniyetli Sivaslıların birlik ve beraberlik içinde olacaklarına tüm kalbimle inanmış biriyim.
RüStü ElmaS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 03.02.2007, 00:04   #16
melih1
Tecrübeli Yiğido

melih1 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 746 melih1 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

eh rustu beyın durumuda benım anlatmaya çalıştıgıma baska bir ornek
melih1 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 03.02.2007, 02:05   #17
Serkan-58
Yiğido

Serkan-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Serkan-58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Bu ardniyet, istememezlik ve kıskançlık ne zaman bitecek acaba???
Neden çalışanları ve hizmet edenleri engellemek isterlerki? Acaba kendileri yapamadıkları içinmi?Yoksa birlik ve beraberlik kendi oyunlarınımı bozar???

Ne kadar bilirsen bil tüm anlatabileceğin karşındakinin anlayacağı kadardır
Serkan-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 03.02.2007, 09:21   #18
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Ausrufezeichen SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Sivas'ta uzun yıllar önce kamu yatırımları ağırlıkta iken memurun oğlu memur, işçinin oğlu işçi oluyordu. İşçi ve memurlardan geçimini sağlayan bir de esnaflar kesimi vardı. Emekli olanın yerine bir şekilde bir torpil ayarlanıyor, yada kurum sınav açıyor kazanan da işe yeleşiyor ve devletin kanatları altına sığınıyordu. Hal böyle iken, bir düzen oluştu ve bizim insanımız ister istemez tembelleşmişti. İş bulamayanlarda mecburi olarak gurbet'e gittiler. Memlekette kalıp arada sıyrılıp öne çıkan insanlara da hemen art niyetli yaklaşımlarla dedikodu yapmaya başlanır. "-Para'yı nereden kazandı, nerden aldı, nerden buldu?" vs.. Kimse de şöyle demiyor"- Helal olsun adama, gecesini gündüzüne kattı, çok çalıştı, başardı." Hemen çamur at, karala. Kendisi bir şeyler yapmayı çok istiyor ama elinden bir şey gelmiyor. Gidip bir yerde bir başkasının yanında da çalışmak zoruna gidiyor. Ya devlet kapısı olacak yada kendisi bir dükkan açıp ticarete atılacak. Ticaret'in t'sini bilmez ama esnaflığa soyunur. Sonra müşteriyle kavga eder, dükkan'da bulamazsın falan filan.

Organize Sanayi bölgesinde firmalar personel arıyor, kimse çalışmak istemiyor. Vay efendim asgari ücrete kim çalışır.??

Ayrıca Sivas'a yatırım yapmaya giden insanlara o kadar çok bürokrasi işi çıkartılıyorki bilemezsiniz? Yatırım için giden çevremizdeki eş ve dostlarımız çok arzuladıkları ve severek gittikleri için bunlara göhüs geriyorlar.

Ancak son yıllarda nispeten Valimizin, TSO başkanımız ve Belediye Başkanımızın özverili çalışmaları neticesinde Sivas'ta da birşeyler değişmeye başladı. Ama bunlar yeterli değil. Daha çok çalışmamız lazım.

Sivas'ta birlik ve beraberlik nasıl sağlanır, biraz eğitimle, biraz ekonominin canlanması ile, biraz da insanımızın genel kültürünün artmasıyla ancak sağlanabilir, diye düşünüyorum.

Ben bu konuda umutluyum. Özellikle bir önceki neslin devreden çıkması durumunda Sivas'ta önümüzdeki dönemlerde çok önemli işler yapılacaktır.

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE
Alt 03.02.2007, 10:35   #19
Dağcı
Usta Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 134 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 Dağcı BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Daumen hoch SİVASLI NE KADAR BİRLİK İÇİNDE

Kendi köy derneğimizden örnek vereyim;

Son 3 yıldır dernek yönetimde de görevliyim. Köy derneğimizin henüz üzerine kayıtlı bir gayrimenkul'ü yok. Bu konuda dernek yönetimi olarak öncelikle bu işi bitirmek için kendi aramızda anlaştık.

2005 yılında çok görkemli bir kır gezisi düzenlendi. Eğlenceler, yarışmalar derken, konu yardım kampanyasına geldi. Mikrofonu uzattığımız insanlar, benden 500 YTL, benden 250 YTL, benden 1000 YTL diye söz verdiler. İnanırmısınız paraları tahsil etmeye gelince insanlar o kadar çok mazaret öne sürüyorlar ki, şaşırıp kalıyoruz. Vaadedilen paranın henüz %25'ini ancak tahsil edebildik...

Ayrıca; derneğe üye olan bu insanlar ne toplantılara katılırlar, ne bayramlaşmalara gelirler ne de yönetim kurulu seçimlernde oy kullanmaya gelirler. Aidatlarını bile düzgün ödemezler.

Ama dışarda, her fırsatta konuşurlar, yorum yaparlar. Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın da insanlar bir şeyler yapsınlar.

"Buyrun yönetime siz gelin, belki sizler daha iyi işler yaparsınız. Yok ya siz iyi idare ediyorsunuz" derler ve kenara çekilirler. Bir Allah'ın kuluda çıkıp bir liste hazırlayıp ben yönetime talibim demez. Elini taşın atına koymaz...

Bu benim köyüm'ün derneğinden bir kesit. Bu mevzular memleketimizin her yerinde aynı.

"Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur."
Muhsin YAZICIOĞLU
Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 03.02.2007, 11:15   #20
OFS58
Yiğido

OFS58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

18 Mesajına 24 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 OFS58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Bu konu ne kadar doğru olsa da Sivaslı olarak tek taraflı Sivaslılara bağlanmış
ama aslında bu insanın doğasında olan birşey İstanbul da yaşayanların daha iyi gözlemleme şansı olduğunu düşünüyorum. Her yöreden insana sorun aynı sorunu dile getireceklerdir.