Uygun'un Sivas'ına herkes selam duruyor
Sivasspor, Bülent Uygun'un teknik direktörlüğe gelmesinin ardından adeta şaha kalktı. Yiğidolar sezon başında Çek çalıştırıcı Karol Pecze ile yola koyulmuş ne var ki alınan başarısız sonuçların ardından tecrübeli teknik adamın görevine son verilmişti.
Sivasspor yönetimi, Pecze'nin yerine Kırmızı-Beyazlı takımın Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynayan kulüp menajeri Bülent Uygun'u teknik patronluğa getirdi. Bir dönem F.Bahçe'de gol krallığı sevincini yaşamış olan ve 'Asker Bülent' olarak ün salan Uygun, daha önce teknik direktörlük deneyimi olmamasına rağmen haftalar ilerledikçe kafalardaki soru işaretlerini de dağıtmasını bildi. 13. haftada İnönü'de oynanan Beşiktaş-Sivasspor maçı öncesinde göreve getirilen Uygun, Sivasspor'un başında ilk kez çıktığı bu maçta 1-0'lık skorla sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Daha sonra 14. haftada Trabzonspor'u konuk eden Kırmızı-Beyazlılar, bu maçı da 1-0 kazanarak tüm dikkatleri de üzerinde toplamayı başardı. Bir sonraki hafta yine İstanbul'da bu kez Galatasaray'ın karşısına çıkan Sivasspor, son 8 haftadaki tek mağlubiyetini aldı. Yiğidolar, Galatasaray'a 3-1 yenildi. 16. haftada karşılaştığı Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla deviren Sivas, bir sonraki hafta ise Erciyes'le 0-0 berabere kaldı. 18. haftada Gençlerbirliği'ni deplasmanda yine tek golle geçen Uygun'un öğrencileri, 19. haftada Çaykur Rizespor'u aynı skorla geçmesini bildi. Ve son olalarak Sakaryaspor'u deplasmanda 3-1 mağlup eden Sivasspor, Uygun yönetiminde 6. galibiyetine de imza atmış oldu.
12. haftanın sonunda göreve getirilen Uygun'lu Sivasspor, şu ana kadar oynadığı 8 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 de mağlubiyet elde etti. 12. hafta sonunda ligde 17. sırada bulunan Yiğidolar şu an 5. sıraya kadar yükseldi. Uygun'un göreve geldiği son 8 hafta itibarıyla Sivas, G.Saray gibi zirveye yarışıyor.
Terim'in programını uyguluyor
Sivasspor'un bu çıkışıyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Uygun ise şu ifadeleri kullandı: "Sivasspor, bizim çocuğumuz gibi. Onu 3. ligden aldık ve tırnaklarımızla kazıya kazıya buralara geldik. Ben göreve gelirken futbolcu kardeşlerimizle oturup konuştuk. Onlara hepsinin çok değerli futbolcular olduklarını söyledim. Takımın adeta bir orkestra olduğunu söyledim. Ve bu orkestranın şefi olarak herkesin görevini yerine getirmesini istedim. Her kesimden büyük destek aldık. Formayı dağıtırken vicdanımla baş başa kalıyorum. Hak edene formayı veriyorum." Teknik adamlık serüveninde özellikle Fatih Terim'den büyük destek gördüğünü anlatan başarılı teknik adam Uygun, "Teknik direktörlüğe başlarken Fatih hocadan büyük destek gördüm. Onun özel antrenman bilgilerini kullandım. Fatih hocanın hakkını ödeyemem. Bana Galatasaray'ı 4 yıl üst üste şampiyon yaptığı dönemde uyguladığı özel antrenman programlarını verdi. Ben de hâlâ o programları uyguluyorum. Futbolculuk dönemimden kalan ve çalıştığım teknik adamlarla olan tecrübelerimi futbolcularıma aktarmaya çalışıyorum." açıklamasını yaptı.
www.zaman.com.tr den alıntıdır