Acemi Yiğido
2 Mesajına 2 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 
|
--->: YENEMİYORSAN SAHAYA ATLA, TAKIMINI KURTAR
Basından:
Başımız Sağolsun
Bu satırlarda dün saat 21.00 itibariyle Beşiktaş’ın Zürih maçına yönelik bir yazı vardı. Ama saat 21.00’de alınan haberle Türk futbolunun kuruluş tarihinden bu tarafa en büyük skandalı yaşanmıştır. Bu kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu maalesef yaşarken ölmüştür. Çünkü artık onların hükmü şahsiyeti kalmamıştır. 35 senedir Türk futbolunun içindeyim, 15 sene de futbol müsabaka talimatları, disiplin talimatlarının gereğini onurlu bir şekilde uygulayan bir kurumun içinde oldum. Ama bugün bu kurumun içinde bulunmadığımdan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum. Bakın, sakın Trabzon taraftarı dostlarımız ve arkadaşlarımız yanlış anlamasın. Bu üç puanı aldılar ama Türk futbol tarihine en büyük dinamiti soktular. (Üç puan aldılar tabi, kaybedilmiş bir üç puan) Futbol müsabaka talimatları ne der biliyor musunuz? Bu müsabakanın 3-0 Sivas lehine tescili 3’de puan tenzili der. Bunu ben demiyorum, Haluk Ulusoy federasyonunun oluşturmuş olduğu hukuk ve disiplin kurulu söylüyor. Ama burası Türkiye, burada her şey olur. Bu Beşiktaş’ın başına da gelseydi aynı olacaktı Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın başına da gelse aynı olacaktı. Benim üzüntüm, merak da ediyorum çok sevdiğim Affan Keçeci ağabeyimin bu kararda imzası olup olmadığı. Ama şu bir gerçek bugün itibariyle artık statlarda skorun kendi lehine olduğu bir ortamda sahaya hangi takımın taraftarı girerse girsin müsabaka tatil edilemeyecektir. Edilse bile futbol disiplin talimatları uygulanamayacaktır. Bunun en büyük acısını kim çekecektir biliyor musunuz? Futbolun alt yapıları, amatörler. Çünkü oralarda müsabaka talimatları yerinde uygulandığından, katliamlar yapılmakta. Sakın Haluk Ulusoy bir daha televizyon kameralarında ağlayıp, “Bizi rahat bırakın, biz Türk futboluna hizmet etmek istiyoruz” demesin. Zaten bugünkü durumlar beşinci sandıkta kullanılan oyların tamamına yakını, Türkiye Futbol Federasyonu’nda dolarla işbaşı yaparken verdiği mesajla bana oy verenler bin yaşayacaktır diyor. Ulusoy sakın siyaset futbola karışıyor diye UEFA kapılarına gitmesin, alınan bu kararla UEFA, federasyonun kapısına dayanacaktır. Tek kelime daha söylemek istiyorum. Yazıklar olsun! Birazcık utanmanız varsa istifa edin. Başımız sağolsun! TFF ölmüştür.
Yemen Ekşioğlu
Futbolcu dövmek serbest
Federasyonun verdiği bu kararla, bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Eğer bıçakla öldürürseniz, belki o zaman karar değişebilir.
DOĞMA büyüme futbolun içindeyim. Ben böyle bir rezilliği ilk defa görüyorum. Zaten bu kararı vermek için bu kadar beklenilmesi ve işin sulandırılması neticeyi bu noktaya getirdi. Olmaz olsun böyle özerk futbol. Olmaz olsun böyle Futbol Federasyonu ve kulüp yöneticiliği... Bu kararı verirken işi hukuken neye dayandırdılar bilmiyorum. Ama hakem raporunda maçın neden tatil edildiği açıkça yazılmıştı.
Seyircinin sahaya girmesi, Sivassporlu futbolculara darp yapmaları ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kalmaları... Bu maça illa 3-0 kararı verilmesi için birkaç tane Sivassporlu futbolcunun bıçaklanarak öldürülmesi mi gerekir? Bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Bundan sonra bütün statlarda rakip futbolcuları dövmek serbest olacaktır. Eğer bıçakla öldürürseniz belki o zaman karar değişebilir.
O lisansı yırtmalı
Trabzonspor-Sivasspor maçındaki görüntülerde ve şartlarda FIFA’ya bağlı bütün ülkelerin hakemleri aynen Bülent Demirlek’in yaptığı gibi içeri girer, maçı bırakırdı. Bu maçın kasedini FIFA’ya yollayın belki FIFA bizim iç işimize karışmaz ama Türkiye’de maçların nasıl olduğunu, Futbol Federasyonu’nun asıl yüzünün nasıl olduğunu, olduğu gibi görürler. Futbol Federasyonu bu kararı verdikten sonra hakem Bülent Demirlek’in lisansını yırtması gerekir. Aferin İbrahim Usta’ya... Demek ki bildiği varmış. Aferin Trabzonspor Kulübü Başkanı’na, helal olsun Futbol Federasyonu Başkanı’na... Sizlerin heykelini Türkiye’nin en yüksek tepesine dikmek lazım; "İşte Türkiye’de futbolu katledenler" diye...
* ÖNEMLİ NOT:
Sayın Başbakan Erdoğan, 20 yıl futbol oynadım. Milli Takım formasını giydim, 10 yıl hakemlik yaptım, FIFA kokartı taktım. Eğer bu olaya acilen el koymazsanız ve gereğini yapmazsanız, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; Bundan sonraki haftalarda bazı statlardan cenazeler kaldırmak durumunda kalırsınız. O zaman bu Haluk Ulusoy’u ortalarda bulamazsınız, sorumlusu siz olursunuz. İnşallah yanılırım ama tecrübelerim, beni bu cümleleri yazmaya zorladı. Çünkü bu insanlarda ne kızaracak yüz var ne de surat... Benden söylemesi. Saygılarımla...
Erman Toroğlu
Türk futbol tarihinde rezaletin son perdesi
Yıllardan 2007, günlerden Ağustos'un 28'i. Türkiye Futbol Federasyonu bırakın Türk futbol tarihini, dünya futbol literatürüne kara bir leke olarak geçecek skandal bir karar verdi. Sahaya atlayan seyirciler nedeniyle tatil edilmiş olan TrabzonsporSivasspor maçı tarafsız sahada yeniden oynanacaktı. Yani diğer bir deyimle futbol federasyonu bir gayrimeşru hareketi meşrulaştırmak için günlerce bekledi ve sonunda buram buram eyyam kokan Türk futbolunun zaten çıkmış çivilerini yerinden kopartıp alan bir karara imza attı. Bundan böyle maçın hangi dakikasında olursa olsun sekiz on seyirci sahaya atladığında ve rakip takım oyuncularını tokatladığında hakemin maçı tatil etme hakkı yok. Çünkü sahaya atlayıp da rakip oyuncuları tokatladıklarında şayet hakem maçı tatil ederse maç yeniden oynanacak. Örneğin maçın son dakikası ve ev sahibi takım mağlup. 10 tane kendini bilmezi sahaya sürün rakip santrforu, rakip kaleciyi tokatlasınlar ve maç da tatil edilsin. Fark etmez maç yeniden 0-0'dan nasıl olsa başlayacak. Bundan birkaç ay önce Danimarka'da bir maç oynandı. Kopenhag'ta Danimarka-İsveç maçının 89. dakikasında alkolü fazla kaçırdığı daha sonra öğrenilen, tombul bir Danimarkalı sahaya girdi. Danimarkalı seyirci, Rosenberg'in midesine yumruk atan Poulsen'e kırmızı kart gösteren ve Danimarka aleyhine de haklı bir penaltı çalan maçın Alman hakemi Herbert Fandel'i hafifçe tokatladı. Güvenlik güçleri de adamı hemen pasifize ettiler. Peki Alman hakem ne yaptı? Penaltıyı bile attırmadan çaldı düdüğü, girdi içeri. UEFA da pek tabi ki Danimarka'ya acımadı. 3-3 iken tatil edilen karşılaşmanın ardından basıverdi Danimarka'ya hükmen mağlubiyeti, dünya futbolunu kurtarıverdi. Ama işin asıl ilginç olanı Danimarka Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamaydı. Sağduyulu bir Avrupa ülkesinin federasyonu "Seyircimizin yaptığı çok çirkindi, verilecek cezaya saygı duyuyoruz" deyiverdiler.
DEMİRLEK'E MAÇ VERECEK BABAYİĞİT TANIMIYORUM
Kopenhag kriterlerini uygulamaya çalışan 3. dünya ülkesi olan bizler kendimizi yakıyoruz. İşin ilginç tarafı da şu. Ben bundan böyle bu ülkede hakem Bülent Demirlek'e de maç verecek babayiğit tanımıyorum. Çünkü bundan böyle hakem Demirlek hangi maçı yönetirse yönetsin sahaya seyirciler girecek, Bülent'e, rakip oyunculara Allah ne verdiyse girişecekler, ama Bülent, "Devam" diyecek.
Maalesef Haluk Ulusoy federasyonu hemşehricilik uğruna hem kendilerini hem de Türk futbolunu bitirdiler. Popülist felsefeler zaten yolun sonuna gelmiş federasyonumuzu bundan böyle işin içinden çıkılamayacak durumlara sokacak.
Bu karar için söylenebilecek bir tek cümle olabilir: "Rezaletin son perdesi.
Ahmet Çakar
Dilerim ki Bu karara sevinen Trabzonun canı da gün gelir aynı sebepten yanmaz.
|